Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Geschiedenis SLOZ

Op 16 december 1986 werd in Rijsbergen onder aanvoering van Jos Rombouts de ROS opgericht. Voor 1986 zond Jos echter al uit, hetzij illegaal op een Belgisch kanaal wat na 23.00 uur 's avonds vrij was. Het logo van de ROS werd dan ook: horen, zien en zwijgen en de nachtmis vanuit de St. Bavokerk in Rijsbergen werd de 1e officiële uitzending.


Vanaf die tijd verzorgde de ROS één keer maand een avondvullend programma en werden de gemeenteraadsvergaderingen van Rijsbergen live uitgezonden. Een wethouderskamer werd als studio gebruikt en aan de kerktoren was de zender bevestigd.


In 1996 kreeg men een eigen studio in de voormalige LHNO school en vanaf 1999 verhuisde deze naar de huidige locatie achter het museum "De Weeghreyse" .


In 1997 zorgde de gemeentelijke herindeling voor een gedwongen huwelijk met de radiostichting in Zundert daar de gemeente maar één uitzendmachtiging te vergeven had.

Dit leidde tot de oprichting van de Stichting Lokale Omroep Zundert (SLOZ), waaronder beide stichtingen vielen en de naam werd veranderd in ROStv Zundert. Ook het logo werd aangepast.


Het huwelijk bleek echter geen gelukkige verbintenis: de radiostichting ging in 2007 commercieel verder en vanaf dat moment is binnen de ROS getracht om opnieuw lokale radio van de grond te tillen. En dat is gelukt. Inmiddels is ROSradio via de kabel (87.5 mHz) en via de ether (106.8 fm) te beluisteren. De radiostudio bevindt zich in museum "de Weeghreyse.


De televisie ontwikkelde zich van één uitzending in de maand naar één uitzending per twee weken en nu is men overgegaan op de actualiteit. Elke week wordt er een ROStv Actueel gemaakt, waarin o.a. de activiteiten binnen de gemeente over de week voorafgaand in beeld worden gebracht. ROStv Actueel wordt  7 dagen, vier maal per dag uitgezonden.


Daarnaast lopen de z.g. specials in ROStv eXtra, waarbij men moet denken aan het bloemencorso, het carnaval, de boerendag of een uitdieping van een onderwerp dat aandacht verdient. De gemeenteraadsvergaderingen worden nog steeds, vanuit het gemeentehuis van Zundert, live uitgezonden.


Wanneer er geen tv uitzending is, is op het tv kanaal ROStv Telenieuws te lezen: nieuws en foto's van binnen de gemeente, aangevuld met o.a. politieberichten, het weer en het laatste nieuws uit de buurtgemeentes,voorzien van makkelijk in het gehoorliggende muziek.


Al met al is de SLOZ een Lokale Omroep, die nog steeds volop in beweging is en ook na 25 jaar nog steeds nieuws en wetenswaardigheden van de eigen gemeente bij de inwoners brengt en dat alles draaiend op de inzet van enkel en alleen vrijwilligers.


Kort samengevat:

1986 oprichting Rijsbergse Omroep Stichting

1986 eerste uitzending is de nachtmis vanuit de St. Bavokerk

1996 eigen studio in voormalige LHNO school

1997 samengaan met radiostichting en onder de paraplu van de SLOZ

1999 verhuizing naar huidige locatie

2007 radiostichting stapt uit samenwerking

2008 ROSradio krijgt eigen studio en is voor het eerst via de kabel te beluisteren

2011 ROSradio nu ook in de ether

2012 SLOZ viert haar 25 jarig jubileum

Agenda
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
EefjeGoos01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 6�C    ZZW2    
 

MAX
MIN
wind
 
wo

9
6
W 4
do

8
2
Z 6
vr

5
2
W 5