Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Telenieuws

De volgende onderwerpen kunt u terugvinden op onze kabelkrant en op deze pagina:
Bloemencorso
    Buurtschap Rijsbergen bouwt 'Senza'
    Buurtschap Molenstraat bouwt 'Boodschappen'
    Buurtschap Laarheide bouwt 'Verjaagd'
    Buurtschap Tiggelaar bouwt 'Onderhuids'
    Buurtschap ít Stuk bouwt 'Snijdend koud'
    Buurtschap Kapelleke bouwt 'Zeefdruk'
    Groots, groter. Klein is groots
Lokaal nieuws
    Achter de wolken schijnt de zon en in de lucht zijn vliegers
    15e editie Corsong wederom geslaagd
Sport
    Dansen is gezond
Televisie
    Stichting Streekomroep voor West-Brabant maandag een feit


Bloemencorso

Buurtschap Rijsbergen bouwt 'Senza'
Buurtschap Rijsbergen bouwt dit jaar Senza. Een ontwerp van Aaron Boot, Laurens Martens en Ankica Hendrickx. Senza is een gevoelig organisme. Senza gaat op geheel eigen wijze reageren op het publiek.Normaal zal de wagen een act vertonen en geeft het publiek applaus. Bij Senza is het andersom en zal het publiek aan het werk gezet worden, zodat Senza zijn/haar kunstje kan vertonen. Wat er precies gaat gebeuren, houden de buurt en ontwerpers het liefst zo lang mogelijk geheim. U ziet het eindresultaat op de eerste zondag van september.


Buurtschap Molenstraat bouwt 'Boodschappen'
Voor het eerst bouwt Buurtschap Molenstraat een wagen vanuit een nieuwe loods en de tent aan de Wildertsedijk. Na jarenlang met de bouwplaats te hebben vertoeft op de parkeerplaats van de Albert Heijn, kreeg Buurtschap Molenstraat 3 jaar geleden haar vaste stek aan de Wildertsedijk nabij sportpark de Wildert. Afgelopen winter is er door de bouwers van Molenstraat een eigen loods weggezet. Zij bouwen dit jaar Boodschappen, een ontwerp van Robin Schijfs en Ton van Beek. Twaalf losse wagens, waarbij de straat als de lopende band zal fungeren.


Buurtschap Laarheide bouwt 'Verjaagd'
Buurtschap Laarheide bouwt dit jaar een ontwerp van Brian Boot en Joeri Huijbregts. Beiden hebben samen de afgelopen jaren al n aantal ontwerpen gemaakt. Bij een bosbrand zijn veel dieren het slachtoffer. Zij moeten vluchten voor de grote brand. Hierbij wordt gebruik gemaakt van echte bomen die al in de tent hangen. Opvallend is het gebruik van vele meters schuim en liters spuitlijm waarmee gewerkt wordt. Dit zorgt voor rondere vormen op de wagens. Met betonijzer en papiermachť is het namelijk lastig om rondere vormen te krijgen. Een ander voordeel is dat er nog maar een enkele laag papier op hoeft.


Buurtschap Tiggelaar bouwt 'Onderhuids'
Buurtschap Tiggelaar maakte dit jaar opnieuw op een Ďopení inschrijfavond haar keuze voor het ontwerp van 2 Erwinís. Namelijk: Erwin van Gils en Erwin Braspenning. Erwin Braspenning is na vele jaren bij Veldstraat te hebben ontworpen, weer terug bij zijn eigen buurt. Wat het is: een hoop stenen waar iedereen zín eigen voorstelling bij kan maken: een berg? Een volkaan? Dat wordt pas duidelijk op corsozondag als de wagens door de Zundertse straten gaan.


Buurtschap ít Stuk bouwt 'Snijdend koud'
Buurtschap ít Stuk heeft dit jaar gekozen voor haar vaste ontwerperstrio: Hans Arnouts, JoŽl Sprenkels en Johan Raats. Met zín driŽen en de hele bouwploeg van ít Stuk zijn zij verantwoordelijk voor de wagen ĎSnijdend koudí. Op de wagen is straks het beeld te zien van een figuur die door de snijdende koude wind zich voortbeweegt. Dit jaar is de keuze gemaakt om het beeld te laten bewegen. Het ontwerperstrio hoop dat het publiek het net zo koud krijgt als deze wagen passeert.


Buurtschap Kapelleke bouwt 'Zeefdruk'
Buurtschap ít Kapelleke heeft dit jaar uit een groep van buurtgenoten de keuze gemaakt om een wagen te bouwen van Wesley van Genk, Yoran Jochems en Rens Gommers. 4 panelen met elk een eigen kleur. Deze 4 panelen gaan langzaam voor elkaar schuiven en gezamenlijk zullen deze 1 portret vormen. Aan beide kanten van de wagen is dit te zien. De ontwerpers lieten zich inspireren door Michael Murphy die dat al eerder deed met een portret van de Amerikaanse (ex-)president Obama.


Groots, groter. Klein is groots
Tijdens het grootste bloemencorso van de wereld met de grootste praalwagens, zijn er ook buurtschappen die het grote in een andere maat voering creŽren. De buitenbuurten. Zij maken nu ongeveer 15 jaar de wagens die tentoongesteld op diverse plaatsen op het parcours. Samen met de mensen van Grime Zundert overleggen zij wat het thema wordt. Peter Kuijpers ontwerpt al een paar jaar voor Tereik. Dit jaar komen ze eindelijk op een plek te staan die ze verdienen. Het samen zijn op een kleinere schaal bevalt goed en is gezellig. Samen toch ook een corso wagen bouwen en het corso gevoel meemaken is op zich al groots.


Lokaal nieuws

Achter de wolken schijnt de zon en in de lucht zijn vliegers
Na een nat begin op zaterdag, is de toeloop naar de negende Rijsbergse Vliegerdagen toch goed op gang gekomen.. In de ochtend werd de planning wel omgegooid vanwege de regen, maar in de middag werd veel goed gemaakt. Een lekkere wind zorgde ervoor dat de vliegers goed konden dansen in de lucht. In de avond was er de lampionnentocht en natuurlijk het nacht vliegeren. Aan de kinderen was ook gedacht. Zij konden hun eigen vlieger maken en vervolgens versieren. Op een kindervliegerveldje mochten ze het natuurlijk uitproberen.Ook de traditie werd in ere gehouden, de snoep- en knuffeldropping op het demoveld. Kinderen die het wilde konden geschminkt worden ook mochten ze zich uitleven op de luchtkussens en spelen in een grote zandbak. Dat vliegersportbeoefenaars een internationale sport is, blijkt wel uit het feit dat ze van verre komen. Uit BelgiŽ, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Denemarken, MaleisiŽ, India en Zwitserland komen de fanatiekste vliegersportbeoefenaars vandaan. De Britse kampioen Josh Mitcheson liet zijn vlieger ritmisch dansen op het bekende nummer Gangnamstyle.


15e editie Corsong wederom geslaagd
De tennishal van Zundert was afgelopen zaterdag omgebouwd tot een grote feestzaal voor de Corsong Zundert van Buurtschap 't Stuk! Hier werd het corsolied van Corso Zundert 2017 verkozen door de aanwezige corsobouwers en een deskundige jury. De Kullies van Buurtschap Markt werd de grote winnaar met het nummer: "Haha Haha Haha". De 2e plaats voor de Lent en de 3e plaats voor de jeugd van Stuivezand. De publieksprijs was voor de Volle Maon. Na afloop van de competitie was er een afterparty met muziek van een DJ.


Sport

Dansen is gezond
Dat dansen gezond is voor lichaam en geest, bleek afgelopen zaterdag wel weer. DJ Twan had weer een dansavond georganiseerd in Bij onsÖin Zundert en vele mensen uit de omgeving, maar ook uit zuid Holland en verscheidene uit BelgiŽ, weten die dansavonden te vinden. Ruim 70 personen genoten weer van een gevarieerd muziek programma waar verschillende dansstijlen de revue passeerde. Ook zin in een gezellige dans avond? 28 Oktober gaat de deur weer om 20:00 uur open.


Televisie

Stichting Streekomroep voor West-Brabant maandag een feit
Stichting Streekomroep voor West-Brabant is vanaf maandag 21 augustus een feit. Die dag passeren de statuten bij de notaris en wordt de stichting ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. De vier huidige lokale omroepen van Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert gaan op in de nieuwe streekomroep. De streekomroep start in oktober met haar tv-uitzendingen en in januari met haar radio-uitzendingen onder de naam ĎOns West-Brabantí.

Agenda
Woensdag 23 augustus 20:00
Line-disco en Stijldansen
Donderdag 24 augustus 14:00
Bingo
Zaterdag 26 augustus 20:00
Dansavond
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
buitenbuurten01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 25įC    Z1    
 

MAX
MIN
wind
 
do

22
16
W 4
vr

22
12
Z 3
za

21
13
W 3