Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Genealogie en Stamboomavond
Gemeente
    NL-Alert geeft direct informatie bij noodsituatie
Lokaal nieuws
    Eerste 'tournee door de kernen'
Radio
    StreekWijzer behandelt actualiteiten uit de regio


Algemeen

Genealogie en Stamboomavond
De werkgroep genealogie van de heemkundige kring "De Drie Heerlijkheden" houd op donderdag 3-12-2015 haar maandelijkse bijeenkomst in het voormalig gemeentehuis van Rijsbergen van 19:00-21:00 uur. Ieder die iets meer te weten wil komen van zijn voorouders uit Zundert en Rijsbergen kan bij ons gratis terecht. Wij beschikken over gezinssamenstellingen van 1585-1970. Inlichtingen Kees Lieshout, Tel.: 076-5975331 of e-mail: keeslieshout@ziggo.nl.

Gemeente

NL-Alert geeft direct informatie bij noodsituatie
Op maandag 7 december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand van dit controlebericht kunnen ook mensen in Noord-Brabant nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Omdat dit een controlebericht is, hoeft u niets te doen. Dat is ook duidelijk aangegeven in het bericht. Heeft u uw mobiel nog niet ingesteld voor NL-Alert? Ga dan nu naar www.nl-alert.nl. Wilt u ook direct informatie bij een noodsituatie? Zeven redenen om nu NL-Alert in te stellen op uw mobiel: NL-Alert is het alarmmiddel voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert wordt u door een tekstbericht op uw mobiel direct geïnformeerd over een (dreigende) noodsituatie. Wel zo makkelijk want de meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. NL-Alert wordt ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer. Met NL-Alert wordt u gewaarschuwd én geïnformeerd over wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen.


Lokaal nieuws

Eerste 'tournee door de kernen'
Donderdag 26 november was er een bijeenkomst in 't gouwe hart van Achtmaal. Burgemeester Poppe-de Looff, 1 wethouder, gemeentesecretaris en griffier gingen tijdens de eerste 'tournee door de kernen', in gesprek met de inwoners over de toekomst van Zundert. Een deel van de raadsleden waren ook aanwezig om te horen wat er op Achtmaal leeft. De vraag die centraal stond was de zelfstandigheid van de gemeente Zundert en het feit dat deze besloten heeft een regiegemeente te willen worden. Achtmaal zou Achtmaal niet zijn als zij deze kans voorbij lieten gaan dus vele inwoners waren naar het MFA gekomen om mee te praten. Wat zij de gemeente mee wilden geven ging over de volgende onderwerpen: Behouden van: de school in het dorp, prikpost, bieb, de vele verenigingen in eigen dorp, subsidies voor verenigingen, buurtpreventie, aanwezige bedrijven, Jongeren. Ontwikkelingen wenste men bij: huisarts dichterbij, wijkzuster in het dorp, nieuw MFT (multi functioneel terrein), extra parkeerplekken bij VVA, flexibel aanbieden diensten, snelheid in procedures, transparantie en communicatie vanuit gemeente, faciliteren van verenigingen, lokale kennis, meer mogelijkheden creëren MFA, flexibel zijn in splitsen leegstaande panden voor starters, VAB's ook beschikbaar maken voor zzp'rs, luisterende ambtenaren, na besluiten ambtelijk doorpakken, sneller schakelen, meedenken ipv needenken, faciliteren ipv facturen. Zorgen waren er over: nog meer belasten van de vele vrijwilligers, onstabiel aanbod nieuwbouw woningen, vertrek jongeren, leegstaande panden in het buitengebied, inbraken in schuren ed., criminaliteit. Stuk en foto's aangeleverd door Ellie Kools


Radio

StreekWijzer behandelt actualiteiten uit de regio
Met een gezamenlijk radioprogramma laten de lokale omroepen van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Rucphen, Steenbergen en Zundert voor het eerst een collectief geluid horen. Vanaf 9 januari 2016 wordt op zaterdagmiddag StreekWijzer uitgezonden. In het wekelijks radioprogramma worden de actualiteiten uit de regio behandeld. De zes lokale omroepen werken achter de schermen aan een nauwe samenwerking. Daarvan zijn vanaf 9 januari de eerste resultaten te horen. Het radioprogramma StreekWijzer wordt elke zaterdagmiddag uitgezonden via de zes omroepen. Daarmee wordt een potentieel luisterpubliek van een half miljoen mensen bereikt. In StreekWijzer komen het nieuws, de evenementen en sport aan bod. Vanuit de zes omroepen is speciaal voor dit programma een redactie samengesteld. Zij dragen zorg voor de redactionele inhoud van StreekWijzer. Op het gebied van programmering en techniek wordt tevens nauw samengewerkt. De presentatie is in handen van duo's, afkomstig van de zes omroepen. De eerste uitzending op zaterdag 9 januari krijgt een feestelijk tintje. De medewerkers van de zes omroepen komen dinsdag 8 december bij elkaar. Zij worden dan bijgepraat over de ontwikkelingen rondom de samenwerking en kunnen op een ongedwongen wijze met elkaar kennismaken.

Agenda
Donderdag 10 december 19:30
Alzheimercafé Zundert
Zaterdag 12 december 13:00
Kerstmarkt Wernhout
Zondag 13 december 10:00 - 17:00
Kerstmarkt Wernhout
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
tourneedoordekernen01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 12°C    ZW 3    
 

MAX
MIN
wind
 
do

10
8
Z 4
vr

9
7
ZW 3
za

9
5
ZW 5