Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Vogelherkenningscursus
Bloemencorso
    Corsokwis buurtschap Poteind
Carnaval
    Cadeautje voor Olympia uit Wernhout
    Eerst een oorkonde daarna de sleutel
    CV Konstaant Aandurs wint Aopelaandse leutstoet
    Wind geen spelbreker in Gouwe Stad
Gemeente
    Wordt u Gast van de Raad?
Lokaal nieuws
    Spannende tijden voor Alfons IJscreaties
    Herinrichting CLTV Molenstraat
    Druk programma, veel genodigde


Algemeen

Vogelherkenningscursus
In maart start de Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert weer met een vogelherkenningscursus en worden er bijna 70 vogelsoorten besproken die wij in de tuin en/of op onze boswandelingen kunnen zien. Met beeld en geluid worden de vogels op vijf theorieavonden besproken en op drie zondagochtendexcursies wordt de opgedane kennis in de praktijk getest. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dré Mutsters. Telefoon 5975124 of email: dre.mutsters@home.nl.

Bloemencorso

Corsokwis buurtschap Poteind
Op zaterdag 13 februari is het weer tijd voor de Corsokwis van buurtschap Poteind. De quiz bestaat weer uit een eerste (schriftelijke) ronde voor teams van twee personen. De beste acht teams gaan door naar de kwartfinale. Vanaf deze ronde zijn de vragen te volgen via een groot scherm. Via de halve finale zullen vier finalisten uitmaken wie zich een jaar lang Corsokenner mag noemen. Gaat Ronald van Loon op jacht naar zijn derde titel of lukt het Olav den Ridder zijn titel te prolongeren? Degenen die de strijd aandurven hebben nog even de tijd zich in de corsoarchieven te verdiepen. Buurtschap Poteind nodigt iedereen uit voor de 11e Corsokwis, die wordt gehouden in het zaaltje van Café Neefs op zaterdag 13 februari 2016 en begint om 19:45 uur. Opgeven kan via corsokwis@poteind.nl. Uiteraard zal ook deze keer de beroemde Snack en Snaai-loterij niet ontbreken! Tot zaterdag 13 februari!

Carnaval

Cadeautje voor Olympia uit Wernhout
Voor gymvereniging Olympia uit Wernhout is het carnaval goed begonnen. Het is vrijdagmiddag en normaal is het na school doorgaan naar de gymzaal van gymvereniging Olympia. Nu het carnaval is togen toch wat ouders met hun kroos richting de gymzaal. Er is een gift gegeven door carnavalsvereniging de Zaantaozen en de onthulling stond gepland voor deze middag. De CV de Zaantaozen hadden van het afgelopen jaar nog wat in de kas zitten en omdat zij de gymvereniging een warm hart toedragen wilde zij een mooi gebaar tonen. Vele kinderen uit Wernhout en omgeving zitten bij de gymvereniging. Voorzitter Martens van de Wernhoutse carnavalsvereniging is ook blij om op deze manier een steentje bij te kunnen dragen. Princes Steffi had de taak op een koord met daaraan een doek, de hoogte in te trekken zodat de gulle gift tevoorschijn kwam. Twee ballen en 2 tjoeks van 1 x 1m, deze worden schuin geplaatst onder een hoek van 45 graden. Het spel gaat als volgt: De spelleiding gooit de bal op in het middenveld. De ploegen moeten proberen een doelpunt te maken. Dat kan door de bal via het kaatsen op een tjoek naar een medespeler te gooien. Er zijn dus altijd 2 spelers nodig om te scoren. De ploegen mogen altijd proberen om de bal, waarmee niet gelopen, gedribbeld of gestuit wordt, te onderscheppen. De spelers mogen niet in de tjoekzone komen, welke gevormd wordt door een halve cirkel van 3m straal voor het tjoekbord. Wanneer gescoord is, wordt de bal opnieuw opgegooid in het middenveld. De ploegen mogen op de beide tjoeks doelen; er is dus geen sprake van een eigen tjoek. De aanwezigen hadden wel zin in een partijtje.


Eerst een oorkonde daarna de sleutel
Het jaarlijkse carnaval viel dit jaar vroeg in het jaar. Op vrijdag 5 februari is de prins en zijn gevolg, al wat scholen in Zundert afgegaan om daar met de scholieren in een polonaise door de school te gaan. Officieel was de aftrap natuurlijk pas na de sleutel overdracht. Niet voordat er door “Het Nederlandse Droge Kruis” een oorkonde was uitgereikt aan burgemeester Leny Poppe-De Looff. Ook Piet Poppe moest er aan geloven. Ook hij werd aan een onderzoek onderworpen. Rond de klok van 4 uur was het op de trap van het gemeentehuis in Zundert weer tijd voor het officiële moment. Na de plichtpleging gingen de carnavalisten richting 't Wapen van Zundert waar de diverse prijzen bekend gemaakt werden. Daarna was het tijd voor het Groots Banaonenbal. Alle carnavals dagen stonden goed vol gepland.


CV Konstaant Aandurs wint Aopelaandse leutstoet
Afgelopen zondag trok de grote optocht van 't Aopelaand weer door de straten van Rijsbergen. Grote winnaar bij de wagens was CV Konstaant Aandurs die er zowel met de publieks- als juryprijs vandoor ging. 2e was CV GoedZatGeleuter en de 3e plek was voor CV D'n Hooibaarg. Nieuw dit jaar was de categorie 12+ waarin kinderen die net van de bassischool af zijn een podium te bieden. In de straten van 't Aopelaand was het druk ondanks de koude wind.


Wind geen spelbreker in Gouwe Stad
Zaterdag 6 februari waren de weergoden Achtmaal goed gezind: het was koud, maar droog en het waaide stevig maar niet te hard zodat na de gebruikelijke speech van Prins Dikkels dun allerbeste en de sleuteloverhandiging door burgemeester Poppe- de Looff de grote carnavalsoptocht van start kon gaan. En wat voor een optocht! Hij werd internationaal te noemen door de aanwezigheid van een aantal wagens uit Belgie en aangezien ook de carnavalsverenigingen van en uit de omgeving de Gouwe Stad wisten te vinden, werd het een optocht van formaat. Gouwe stad was bijna te klein! Terwijl de Prinsenwagen net vertrokken was, stond ons Jans al bijna klaar om het tweede gedeelte van de Acht af te leggen. Gelukkig hielden de chauffeurs de afstand tussen de wagens klein, zodat iedereen toch op het parcours paste en Gouwe Stad een echte grote optocht liet zien aan de vele toeschouwers, die hier op af waren gekomen. En dat allemaal onder toeziend oog van de pas gehesen vlag aan de spiksplinternieuwe vlaggenmast voor de MFA van CV De Goudpoepers, die fier in de stevige bries "uitgehange waar".


Gemeente

Wordt u Gast van de Raad?
Om inwoners van Zundert meer te betrekken bij de gemeentepolitiek, nodigen burgemeester Poppe-de Looff en de leden van de gemeenteraad belangstellenden uit als Gast van de Raad. De burgemeester, de griffier en twee raadsleden ontvangen de gasten voorafgaand aan een raadsvergadering. Na een kennismaking volgt een kort gesprek waarin de gasten worden geïnformeerd over het werk van de gemeenteraad. Ook is er gelegenheid vragen te stellen. Aansluitend zijn de Gasten van de Raad welkom om de raadsvergadering bij te wonen op de publieke tribune. Geïnteresseerde inwoners kunnen zich als Gast van de Raad aanmelden via griffie ad zundert.nl uiterlijk om 12.00 uur op de dag van de raadsvergadering.


Lokaal nieuws

Spannende tijden voor Alfons IJscreaties
Alfons IJscreaties in Rijsbergen is genomineerd als Beste IJssalon van het Jaar 2016. Het is een nominatie die al een bepaalde uitstraling heeft. Niet iedereen krijgt zomaar de nominatie. Meer dan tachtig deelnemers van ijssalons uit heel Nederland streden de afgelopen dagen tijdens de IJsVak-Beurs in Uden in diverse onderdelen tegen elkaar om te laten zien wie het vakmanschap van ijsbereiding het beste in de vingers heeft. Samen met De Zoete Inval in Bodegraven, De Hoop in Blaricum, , Luciano’s in Wassenaar en Paul Wilderink in Haaksbergen is hij genomineerd. Een mystery guest komt in de maand maart een ijsje eten en gecertificeerd inspectiebureau komt een blik werpen in de keuken. Uiteraard moeten ook de hygiënische aspecten, klantvriendelijkheid en communicatie in orde zijn. Wie zichzelf IJssalon van het Jaar 2016 mag noemen wordt bekend gemaakt op de internationale dag van het ijs op 24 maart aanstaande.


Herinrichting CLTV Molenstraat
Het CLTV dat aan de Molenstraat gevestigd is, krijgt aan de voorzijde een nieuwe look. Er worden schanskorven en bomen geplaatst. Ook komt er een schuifhek. Al met al moet het een frisse uitstraling opleveren. De aanpassing moet in ongeveer drie weken gerealiseerd zijn. Ook is het de bedoeling om een nieuwe koelcel te plaatsen. De vergunning is inmiddels verleend. Deze koelcel komt in het verlengde van de twee laatst gebouwde koelcellen op de parkeerplaats van Ardo, aan de zijde van de entree van het kantoor van Ardo. In de loop van 2016 zal gestart worden met de bouw hiervan.


Druk programma, veel genodigde
Afgelopen vrijdagmiddag was het druk in het cultuurhistorisch centrum De Weeghreijse te Rijsbergen. Vele genodigde wilden erbij zijn toen de burgemeester Leny Poppe–de Looff uit handen van Auteur Anton Joosen het eerste boek ‘Paul Windhausen, docent, kunstenaar en verzetsman’ overhandigd kreeg. Anton Joosen noemt zich graag vrijetijdsschrijver van beroep, maar met dit zevende boek kan je dit afvragen. Windhausen was een verzetsheld die gefusilleerd is na het Vloeiweide drama, waarvan in Rijsbergen ieder jaar een herdenking plaats vindt. Tijdens de oorlog sloot Paul Windhausen zich aan bij het verzet en werd hij commandant van de geheime radiopost op de Vloeiweide in Rijsbergen. Daar werd hij op 4 oktober 1944, samen met een aantal van zijn strijdmakkers en leden van het boswachtersgezin Neefs, gedood. Frans de Kort, zoon van Jel van de Sande die koerierster was voor de Vloeiweide en een innige band had met Windhausen, was eveneens aanwezig bij de presentatie. Windhausen was ook een kunstenaar en dit boek bevat 106 pagina’s met 90 werken in full colour. Ook staat er een beknopte biografie en een korte samenvatting in van wat er op de Vloeiweide is gebeurd. De burgemeester opende ook de expositie samen met Frans de Kort. Nagenoeg alle werken zijn in privébezit van Frans de Kort. De kunstwerken bestaan onder andere uit Limburgse landschappen, stadsgezichten van Breda en portretten. In het museum ligt ook veel correspondentie en vele foto’s wat in het bezit is van Frans de Kort. Dit werd ook symbolisch, door de Kort met een doosje waar een haarlok van Paul Windhausen in zit, overgedragen aan de burgemeester die het op haar beurt overdroeg aan het Regionaal Archief West-Brabant.


Agenda
Zaterdag 13 februari 19:45
Corsokwis buurtschap Poteind
Zaterdag 13 februari 20:00
Dansavond
Zaterdag 13 februari 20:00
Agmaols Cabaret
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
Gemeenteraad01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: -1°C    OZO 2    
 

MAX
MIN
wind
 
zo

4
1
NO 3
ma

4
1
NO 4
di

3
-3
NO 3