Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Genealogie en stamboomavond
    Fancy Fair Feestweekend staat voor de deur
    Rijsbergen herdenkt de bevrijding
    Vertoning historische films over Zundert
    Nog 1 keer Kaarschotse boekenmarkt
Bloemencorso
    Het seizoen zit erop
Gemeente
    70 jaar Vloeiweide herdenking
Lokaal nieuws
    Winnaar fotowedstrijd Rijsbergse Vliegerdagen bekend
    Sint en Piet komen weer naar Zundert
    Fotoclub Zundert kijkt tevreden terug
Televisie
    Eerste uitzending nieuw seizoen De TisgZ in teken van sport


Algemeen

Genealogie en stamboomavond
De werkgroep genealogie van de heemkundige kring "De drie heerlijkheden" houd op donderdag 2-10-2014 haar maandelijkse bijeenkomst in het voormalig gemeentehuis van Rijsbergen van 19:00-21:00 uur. Ieder die iets meer te weten wil komen van zijn voorouders uit Zundert en Rijsbergen kan bij ons terecht. Wij beschikken over gezinssamenstellingen van 1585-1970. Inlichtingen: Kees Lieshout, 076-5975331 of per e-mail c.lieshoutkerstens@hetnet.nl

Fancy Fair Feestweekend staat voor de deur
Dit jaar wordt voor de 79e keer het Fancy Fair Feestweekend gehouden. Dit jaar op 4 en 5 oktober 2014. Voorheen stond dit evenement altijd bekend als het Fancy Fair Artiestengala. Net zoals de afgelopen jaren wordt dit evenement gehouden op de parkeerplaats achter gemeenschapshuis de Koutershof, midden in het centrum van Rijsbergen, waarin het hele weekend meer dan genoeg te beleven is. De opbrengst van het evenement gaat volledig naar diverse Rijsbergse goede doelen o.a. ontwikkelingswerkers in derde wereldlanden en doelen waaronder gehandicapten, de Zonnebloem en onderhoud van de Rijsbergse St. Bavokerk. Dit jaar wordt het Fancy Fair op zaterdag traditioneel geopend met de jaarlijkse truckersrit op zaterdag. De organisatie heeft weer vele vrachtwagen chauffeurs uit de regio bereid gevonden om de minder-validen een leuke dag te bezorgen. Voor de minder-valide medemens is het elk jaar 1 groot feest om mee te mogen rijden in een van de vrachtwagens. Vanuit het startpunt bij de Koutershof wordt in een lange stoet een tocht van 60 kilometer, door de hele gemeente Zundert gereden. Sinds 2006 organiseren we een groot feest voor jong en oud. In korte tijd is dit een begrip in de regio geworden. Vele (vooral jeugdige bezoekers) komen uit de wijde omtrek naar Rijsbergen om er een gezellige avond van te maken. Op zaterdagavond barst het grote tentfeest los! Dit jaar is er een optreden van Edrie. Bekend van de nummers: "Beir aon me klompe" en "Bam Bam" De rest van de avond is de muziek in handen van DJ Jantje en DJ Pol. Van 20.00 tot 21.00 uur is er weer een Happy Hour. De tent is geopend vanaf 19.30 uur. Entree: € 5,- Op zondag 5 oktober wordt de Hollandse middag gehouden. Vele Hollandse meezingers zullen weer door de feesttent klinken. Het is een middag voor jong en oud. Dit jaar zijn er optredens van de vele Nederlandstalige artiesten. De tent is geopend vanaf 14.00 uur. Entree is € 5 euro.

Rijsbergen herdenkt de bevrijding
In Rijsbergen wordt in de maand oktober stil gestaan bij de bevrijding van het dorp op 28 oktober 1944 van de Duitse bezetting. Een initiatief van Charles Luijten die bij de uitvoering daarvan ondersteund wordt door Stichting Podium, Streekmuseum de Weeghreyse en een aantal vrijwilligers. De ceremoniële opening daarvan is zaterdag 4 oktober bij de plaquette van de 104e Infanterie Divisie de Timberwolves die de gemeente Rijsbergen door de legereenheid 16 oktober 1994 werd aangeboden. Aansluitend hierop is de openstelling van de expositie ‘Op weg naar een vrij Rijsbergen’. Deze bevat vele originele foto’s van de opmars van de geallieerden vanuit landingsgebied Normandië 6 juni 1944. Daarnaast zijn meer beelden en enkele attributen te zien die verband houden met de 2e Wereld Oorlog waaronder van Wernhout, Zundert en Rijsbergen. De tentoonstelling is van 5 oktober tot en met 15 januari elke zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur open. De leerlingen van de groepen 6,7 en 8 van basisschool Sint Bavo brengen een bezoek aan de tentoonstelling. De laatste groep gaat 17 oktober tevens per touringcar naar voormalig oorlog interneringskamp Vught waarvan een lespakket bestaat dat vooraf op school wordt doorgenomen. Voor hen is speciaal maandag 27 oktober de voorstelling 'De laatste uren'. Een oorlogsverhaal kort voor de bevrijding dat zich afspeelt in een schuilkelder op een boerderij aan het Kruispad. Zolang de voorraad strekt zijn toegangskaarten ad 6 euro voor het bijwonen van voornoemd oorlogsspel op 25 en 26 oktober verkrijgbaar bij PLUS en museum de Weeghreyse. Een oorlogsfilmdocumentaire gaat er aan vooraf. Beide zijn van Charles Luijten waarvan de aanvang 20.00 uur en zondagmiddag 16.00 uur is. Er zijn niet meer dan 80 plaatsen per voorstelling.


Vertoning historische films over Zundert
Zondagmiddag 5 oktober wordt 1e van een serie van 4 historische filmvoorstellingen in CultuurCentrum Zundert gehouden. De aanvang is om 14.00 uur ; entree 5 euro (inclusief consumptie). Kaartverkoop in Cultureel Centrum Zundert. Kijk voor de openingstijden van de theaterkassa op www.cczundert.nl. En één uur voor aanvang van de voorstelling. Telefonisch reserveren mogelijk via 076 – 597 1999. Volgende voorstellingen 26-10, 9-11 en 23-11. Telkens andere films.

Nog 1 keer Kaarschotse boekenmarkt
Wat ooit begon als een nevenactiviteit op de Kaarschotse Kermis, is in jaren uitgegroeid tot een groots, zelfstandig evenement. Een evenement met haar eigen typisch Kaarschotse karakter: gezellig en volop keuze. Eén keer per jaar wordt de volledige markt opgebouwd en staan tegen de 12.000 boeken klaar voor een nieuwe lezer of lezeres. Oorspronkelijk waren de opbrengsten bedoeld voor het 50-jarig jubileum van de buurtvereniging. Echter door het grote succes werd besloten om de markt nog een tijdje na het jubileumjaar voort te zetten. Aan dit alles komt een eind. "We zijn een buurtvereniging met als doel de buren te vermaken en saamhorigheid te vergroten. We stoppen daarom het liefst op het hoogtepunt, vóórdat het iemand gaat tegenstaan." Aldus Tom Gerrits, voorzitter van de buurtvereniging. "Het zou mooi zijn als er iemand is die de hele markt overneemt, voor zijn vereniging of zo". Maar voor die tijd wordt de boekenmarkt nog 1 opgebouwd, om de kas van de vereniging te spekken. En wel op aanstaande zondag 5 oktober 2014, De Lange Dreef 7 in Kaarschot, Rijsbergen. We openen de deuren van 10 tot 14 uur. Wie weet zijn er nog opheffingskoopjes te doen.

Bloemencorso

Het seizoen zit erop
Het corso seizoen 2014 zit er zo goed als op. Veel buurtschappen maken de balans op en discussiëren nog over de uitslag. Hoe moeten wij onze plaats, plaatsen? Er komen vergaderingen, ouderen dagen en nog vele buurtfeesten de komende weken. Ook over ettelijke weken de fotowedstrijd en de corso kennis quiz. Even weer een terugblik zien in het aangeleverde fotomateriaal. Nu zijn ook de vlaggen uit het straatbeeld verdwenen. Een karwei die mede door de vrijwilligers vlot bewerkstelligd is. De vlaggen hangen weer netjes in het Bloemencorso magazijn aan de Veldstraat. Het corso seizoen zit erop. Op naar het komende jaar dat in het teken staat van Van Gogh. Het was een mooi corso.


Gemeente

70 jaar Vloeiweide herdenking
Op zondag 5 oktober aanstaande wordt in Rijsbergen voor de zeventigste keer het Vloeiweide drama herdacht. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog kwamen bij dit drama enkele verzetsstrijders en vier leden uit één gezin om het leven, een gebeurtenis met een enorme impact op de lokale gemeenschap. Voorafgaand aan de herdenking bij het monument vindt een gezinsviering plaats om 10.30 uur in de St. Bavokerk te Rijsbergen. Aan de herdenking wordt medewerking verleend door de leerlingen van groep 7 en 8 van de St. Bavoschool te Rijsbergen en zangkoor Voluntate. Om 12.00 uur start bij de toegangsweg naar de Vloeiweide, aan de Hellegatweg, een stille tocht. Na afloop van de herdenking is er een voor iedereen toegankelijk informeel samenzijn in gemeenschapshuis De Koutershof aan de Sint Bavostraat in Rijsbergen. De Vloeiweide herdenking vindt jaarlijks plaats op zondag 4 oktober of de eerste zondag na 4 oktober. De organisatie van de herdenking is in handen van de Stichting Vloeiweide. Burgemeester Poppe-de Looff is al sinds haar aantreden in 2007 betrokken bij de organisatie van de herdenking. Met ingang van dit jaar is zij formeel bestuurslid van de stichting.

Lokaal nieuws

Winnaar fotowedstrijd Rijsbergse Vliegerdagen bekend
Tijdens de Rijsbergse Vliegerdagen 2014 was er een foto wedstrijd. Iedereen kon een foto in sturen tot 8 september. We kunnen de prijswinnaar bekend maken uit de vele inzendingen die we mochten ontvangen, het is geworden Mevrouw J van den Nieuwenhuijzen-van Praat uit Oosterhout (nb). Proficiat. De waardebon is inmiddels verzonden. Op de foto zie je de dolfijnen van True colors uit oostende (belgie) en op de achtergrond de skyskooner van Jan Claes uit Duffel (Belgie). Op 1 november is de sluitingsdatum van de ballonnen wedstirjd, en ook daar zijn inmiddels al een aantal kaartjes van binnen. Volgend jaar op 15 en 16 augustus 2015 is de 7e editie van de Rijsbergse Vliegerdagen, en ook daar hebben zich de eerste deelnemers al aangemeld. Het laatste nieuws kun je altijd vinden op onze website www.rijsbergsevliegerdagen.nl. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief die 5x per jaar verschijnt. Je kunt inschrijven via de website of stuur even een email naar info@rijsbergsevliegerdagen.nl


Sint en Piet komen weer naar Zundert
Sinterklaas en zijn Pieten komen er weer aan! Nog anderhalve maand en dan zijn ze weer in Nederland. En ook dit jaar zullen de Sint en zijn Pieten naar Zundert komen. Dit heeft de regelpiet al laten weten. Dit jaar zullen ze op zondag 16 november in Zundert zijn. Schrijf deze dag alvast op, vergeet hem niet en zorg dat je langs komt bij de Sint! Het gaat weer een geweldig leuk feest worden. Voor meer informatie kijk je op onze website www.sintenpietzundert.nl en hou onze Facebook pagina in de gaten! Om dit leuke feest te bekostigen zullen mensen van het Sint Nicolaas Comité in de komende weken bij alle Zundertse ondernemers langs komen voor een financiële bijdrage, waarvoor alvast onze dank.

Fotoclub Zundert kijkt tevreden terug
De Fotoclub Zundert kijkt tevreden terug op de gehouden foto tentoonstelling Benevisie 2014. Op 27 en 28 september 2014 organiseerde de Fotoclub Zundert de 30ste Benevisie 2014. Benevisie is een jaarlijkse fotowedstrijd tussen de Koninklijke Antwerpse Verbroedering van Fotokringen en de fotokringen van de regio Noord-Brabant in Nederland. Deze wedstrijd De Benevisie is een fototentoonstelling waaraan Vlaamse en West-Brabantse amateurfotografen meedoen en wordt om en om georganiseerd door telkens een andere fotoclub. Er waren 1500 foto's die ingezonden waren. Vanuit de jurering door de Belgen van de Nederlandse inzending en andersom, zijn er twee keer vijfenzeventig werken geselecteerd, waaruit de winnaars in verschillende categorieën voortkomen. Het niveau van de foto’s, die te zien waren, is hoog. Deze foto’s waren tijdens de tentoonstelling te bewonderen. De winnaars van de Benevisie 2014 zijn afgelopen zaterdag 27 september in het gemeentehuis van Zundert bekend gemaakt. De expositie zelf was bij Boomkwekerij Laurijssen aan de Oekelsebaan 10 te Zundert. Een grote hal was smaakvol ingericht tot expositieruimte. En mede door het goede weer was er een goede toeloop aan bezoekers.


Televisie

Eerste uitzending nieuw seizoen De TisgZ in teken van sport
Vrijdag 3 oktober 2014 om 20.30 uur start het nieuwe seizoen van het ROStv programma de TisgZ. Het eerste programma met de bekende presentatoren Mark Smolders en Ed de Bakker staat in het teken van wielersport en volleybal. De redactie van de TisgZ heeft het programma voor het komende seizoen veranderd. Het is geen maandelijkse uitzending meer van ongeveer 1 uur. Vanaf dit seizoen wordt het programma elke twee weken op vrijdagavond ververst met een uitzending van 25 minuten en 10 dagen achter elkaar uitgezonden. De maand oktober staat in het teken van de sporten zoals hiervoor aangegeven. Elke twee weken belicht vanuit een andere invalshoek. In het programma schuiven Jan Hein van Bladel (Volleybal) en Stan Godrie (wielersport/veldrijden) aan tafel aan.

Agenda
Woensdag 1 oktober 18:00
Mosselmaaltijd
Woensdag 1 oktober 19:30
Achterbanvergadering VVD Zundert
Donderdag 2 oktober 14:00 - 16:00
Bingo
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
vliegerdagen01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 18°C    WZW 2    
 

MAX
MIN
wind
 
wo

21
13
z2
do

20
14
z2
do

20
13
no2