Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Babbelclub Wernhout maakt doorstart
    Dagverzorging Nonnekeshof Zundert 5 jaar
Gemeente
    Omwisselen trekkercertificaat t/m 30 juni a.s.
Lokaal nieuws
    Echtpaar Havermans Zagers 60 jaar een paar
    Nieuw hotel in Zundert
    Echtpaar Daamen-Jacobs 60 jaar getrouwd
    Zundert eert de veteranen
Sport
    Keniaan breekt parcoursrecord en wint 29e Bavoloop


Algemeen

Babbelclub Wernhout maakt doorstart
In het verleden kende u wellicht de babbelclub voor alleenstaande dames. Omdat er toch nog animo voor is, hebben we besloten de bijeenkomsten terug op te starten. Deze bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alleenstaande dames uit de hele Gemeente Zundert. De data's voor 2016 zijn: 17 juli, 11 september, 23 oktober, 27 november van 13.00 uur tot 17.00 uur. Alle bijeenkomsten vinden plaats in Gemeenschapshuis Wierenbos te Wernhout.

Dagverzorging Nonnekeshof Zundert 5 jaar
Op zaterdag 25 Juni zijn er vanwege het 5 jarig bestaan van het Pluspunt en 25 jarig bestaan van de Dagverzorging leuke activiteiten op het Nonnekeshof zoals: Een rommelmarkt, Pannenkoekekraam, ijscokar eigengemaakte creaties etc. Kom gezellig van 10.00 uur tot 16.00 uur met zn allen om dit samen met ons te vieren naar Nonnekeshof 5 te Zundert!!

Gemeente

Omwisselen trekkercertificaat t/m 30 juni a.s.
Het trekkercertificaat kan tot en met donderdag 30 juni 2016 omgewisseld worden voor een categorie T op het rijbewijs. Vanaf 1 juli is dit niet meer mogelijk en moet met goed gevolg een praktijk- en theorie-examen worden afgelegd bij het CBR, om de categorie T alsnog te kunnen bijschrijven op het rijbewijs. Meer informatie over het omwisselen van het trekkercertificaat vindt u op: www.rijbewijs.nl.

Lokaal nieuws

Echtpaar Havermans Zagers 60 jaar een paar
Guust Havermans is geboren te Achtmaal op 3 november 1931, Annie Zagers is geboren te Klein-Zundert op 14 maart 1933. Zij ontmoeten elkaar 62 jaar geleden tijdens de Wernhoutse kermis in de danstent. Daar sloeg de vlam over en 2 jaar later trouwden ze op 16 juni 1956. Ze huurden een huisje in de Bloken in Achtmaal. Het huis in de Tiendpad in Wernhout was in aanbouw. Daar werd hun eerste dochter Anita geboren. Na 4 jaar kwam de tweede dochter Irena en hun gezin was compleet. Guust had naast zijn werk als metselaar in het familiebedrijf nog vele hobby's. Hij was vooral trots op hun tuin met zelf gemaakte bloembakken. Annie ging tijdens de aardbeienoogst helpen bij haar broer die het ouderlijk bedrijf op de Eldert had overgenomen. In het weekend gingen ze vaak samen dansen, fietsen en een potje rikken bij de familie Zagers. Guust had graag een zoon gehad maar hij kreeg 2 schoonzonen, 3 kleinzonen en 2 achterkleinzonen. Zonen zat dus. Al vroeg kwam Guust thuis te zitten wegens gezondheidsklachten. Toen het onderhouden van huis en tuin niet meer vanzelf ging , besloten ze te verhuizen. Inmiddels alweer 15 jaar wonen ze op de Willaert in Zundert. Waar zij met alle plezier nog steeds samen zijn en genieten van biljarten, kaarten, bingo en van elkaar. Guust is trots dat hij nog auto kan rijden naar zijn kinderen, want fietsen dat gaat helaas niet meer. Nog steeds kunnen ze maar moeilijk thuis blijven zitten en vinden hun aanspraak bij de medebewoners van de Willaert onder het genot van een kopje koffie. De burgemeester Poppe-de Looff kwam het echtpaar, namens de gemeente, persoonlijk feliciteren.


Nieuw hotel in Zundert
Wethouder Piet Utens heeft woensdag 22 juni twee 'insectenhotels´ en een Bee Deal info-bord over bijen en biodiversiteit op het wandelpad langs de Randweg in Zundert geopend. De plaatsing van de nestkasten voor bijen is een initiatief van de gemeente Zundert, Waterschap Brabantse Delta, Treeport en CLM. Met de komst van de 'insectenhotels' wordt een bijdrage geleverd aan de verbetering van het voedselaanbod, de nestgelegenheid en de leefomgeving voor honing- en wilde bijen en andere bestuivers rondom Zundert. Bij de aanleg van de ecologische verbindingszone langs de Randweg is rekening gehouden met een goede leefomgeving voor bijen, vlinders en andere insecten. De beplanting en bloemenmengsels zijn zodanig gekozen dat er voor bijen voor een groot deel van het jaar voedsel te vinden is. Nu komen daar insecten- en bijenhotels bij. Deze ‘hotels’ geven solitaire bijen en andere insecten een plekje om te overwinteren en eitjes te leggen, om zo in het vroege voorjaar weer uit te kunnen vliegen. Op deze manier werken gemeente Zundert en waterschap Brabantse Delta mee aan een betere bijenpopulatie. Deze bijvriendelijke acties zijn genomen vanuit het initiatief Bee Deals. In Bee Deals (www.beedeals.nl) maken verschillende partijen, zoals overheden, voedselbedrijven en waterschappen, afspraken met elkaar om de leefomgeving van honing- en wilde bijen en andere bestuivers te verbeteren. CLM faciliteert en begeleidt de Bee Deal partners in de uitvoering van de maatregelen, werving van telers en communicatie onderling en intern. Naast gemeente Zundert en waterschap Brabantse Delta werken ook Imkervereniging Zundert en Treeport mee aan de Bee Deal Zundert. Zo passen boomkwekers hun erfbeplanting en gewasbescherming aan en zaaien bloemrijke randen in.


Echtpaar Daamen-Jacobs 60 jaar getrouwd
Op 19 juni 2016 waren de heer en mevrouw Daamen-Jacobs 60 jaar getrouwd. Op 22 juni 2016 kwam burgemeester Poppe-de Looff het diamanten echtpaar namens de gemeente Zundert feliciteren.


Zundert eert de veteranen
Een dag voordat Nederland de 117.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden, wordt door de gemeente Zundert de veteranen van Zundert geëerd. In het CultuurCentrum Zundert waren de veteranen bijeen om een witte anjer van de burgemeester opgespeld te krijgen. De oudste veteranen heer de Jong (95) en de heer De Graaff (96) kregen als eerste een witte anjer opgespeld. Ook gaf kolonel Sjaak Duine een presentatie over het werk wat de militairen tijdens de missies allemaal tegenkomen en moeten doen om zoveel mogelijk de wereld vrede te bewaren.


Sport

Keniaan breekt parcoursrecord en wint 29e Bavoloop
De 10 kilometer van de 29e Bavoloop in Rijsbergen is afgelopen zaterdag gewonnen door de keniaan Erik Koskei. Hij kwam over de streep in een tijd van 28.31. Met deze tijd verbeterd Koskei het uit 2002 stammende parcoursrecord, destijds gelopen door Jeroen van Damme, met 15 seconden. Nieuw dit jaar was de strijd tussen de mannen en de vrouwen tijdens de 10 kilometer. De vrouwen mochten 3,5 minuut eerder starten en dat leverde een spannende strijd op. Pas in de laatste ronde werden de vrouwen in de kopgroep ingehaald door de snelste mannen. Voorafgaand aan de 10 kilometer was het drukke bedrijvigheid in het dorp tijdens de 5 kilometer en de kinderloop. Meer foto's, kijk op www.erwinnet.nl


Agenda
Zaterdag 25 juni 10:00 - 17:00
Open tuin weekend
Zaterdag 25 juni 20:00
Dansavond
Zondag 26 juni 9:00
Zomerwandeltocht
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
veteranen01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 14°C    W1    
 

MAX
MIN
wind
 
zo

18
12
W 3
ma

18
12
W 4
di

19
11
ZW 3