Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Walk for Children
    Feest bij de Zonnebloem afdeling Zundert
    Staat u wel eens stil bij een hartstilstand?
    Kom eens dansen
    Eten voor Eten ten bate van Tashi Delek
Lokaal nieuws
    Zomerse temperaturen tijdens het jubileum concert
    Uitslag wijnverschieting St. Ambrosius Zundert
Sinterklaas
    Sinterklaas en de Pieten komen weer naar Zundert
Sport
     6de open kampioenschap bridge te Rijsbergen


Algemeen

Walk for Children
Stichting Let the Children Play organiseert voor de 5e keer een wandelevenement t.b.v. kinderen in Oeganda. Dit lustrum wordt gevierd met een nieuwe naam voor dit evenement: WALK for CHILDREN. Bijdrage: 5 Euro p.p., kinderen tot 12 jaar gratis. aanvangstijden: 20 km tussen 11.30 - 12.00 uur. 10 en 5 km tussen 13.00 - 14.00 uur. Bij terugkomst wordt u verwelkomt door bloaskapel Twee Veuraf, een kop champignonsoep of een kop chocomel. Ook is er een loterij met leuke prijzen en een fotopresentatie.

Feest bij de Zonnebloem afdeling Zundert
Dit jaar bestaat de Zonnebloem afdeling Zundert 50 Jaar. En dat is reden voor een feestje. De Zonnebloem zet zich al 50 jaar in voor mensen met een fysieke beperking, die daardoor dreigen te vereenzamen. Leeftijd speelt daarbij geen rol. De bezoekjes aan huis vormen de voornaamste bezigheid van de medewerksters, die vrijwillig ieder een wijk voor hun rekening nemen. Daarnaast worden er activiteiten voor onze gasten georganiseerd zoals een picknick, een kerstviering, een boottocht e.d. Tevens ontvangen alle inwoners van 85 jaar of ouder binnen onze afdeling met hun verjaardag een kleine attentie vanuit de Zonnebloem. Om gast te worden van de Zonnebloem hoef je geen donateur te zijn. Mensen kunnen zichzelf aanmelden bij ons bestuurslid bezoekwerk. De Zundertse afdeling is in Achtmaal, Klein Zundert, Wernhout en Zundert al 50 jaar actief. Dit gaan we vieren op woensdag 25 oktober 2017.

Staat u wel eens stil bij een hartstilstand?
Bij een acute hartstilstand is de snelheid van handelen van levensbelang. Als niet binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en het toedienen van een schok door middel van een AED dalen de overlevingskansen dramatisch. Omdat ook in onze gemeente op veel plaatsen de ambulance niet binnen dat tijdsbestek ter plaatse kan zijn is de inzet van vrijwilligers met een AED vaak levensreddend. In combinatie met reanimeren (beademen en hartmassage) geeft het tijdig toedienen van zo’n schok een stijging van de overlevingskansen tot 70 %. Het behouden van deze vaardigheden is eveneens van levensbelang en er komen ook geregeld nieuwe richtlijnen, die dan gevolgd moeten worden. Er wordt een nieuwe reanimatie cursus gegeven op woensdag 13 en donderdag 14 december 2017 te Rijsbergen, in het Koutershof. Aanvang cursus 19.30 uur. Men kan zich aanmelden via de website van de Nederlandse Hartstichting.

Kom eens dansen
Dat dansen Bij ons.... goed aanslaat bewees het de afgelopen keer wel. Ruim 70 personen kwamen weer op de gezellige dans avond af. Op 28 oktober om 20:00 uur is er weer een dansavond. Deze avond is absoluut een aanrader voor iedereen die op dansles is geweest of nog is. Alle soorten dansen komen aan bod: zowel ballroom als latin, maar ook diverse line-dansjes staan op het programma van dj Twan. Op een mooie houten dansvloer kunt u genieten van gezellige dansmuziek en voor een hapje wordt gezorgd. Deze avond begin om 20.00 uur en de entree bedraagt slechts 3 Euro per persoon. Bij Ons…in Zundert kunt u vinden aan de Molenstraat 5 in Zundert. Voor inlichtingen kunt u bellen met 0623248356.


Eten voor Eten ten bate van Tashi Delek
Voor de tweede keer nodigt de stichting Tashi Delek U uit voor een diner. En niet zomaar een diner, maar een eetfestijn met als basis de oer Hollandse stamppot. We bieden u drie verschillende stamppotten. Tussen de gangen door zullen wij U te informeren over het mooie dat Nepal te bieden heeft. Maar ook zullen wij u op de hoogte brengen van de huidige stand van zaken van onze projecten in ons werkgebied. Het gaat hierbij dan met name over het waterproject dat nu in de afrondende fase is. Deze avond wordt gehouden op 3 November in zal de Harmoniezaal, Lagestraat 1 te Rijsbergen. De inloop is vanaf 18.30 uur en we gaan om 19.00 uur met het programma beginnen. De kosten zijn 25 Euro p.p. De opbrengst gaat in komt in zijn geheel ten goeden aan de projecten van onze drie dorpen in Nepal. U kunt zich telefonisch opgeven bij Annie Dictus. Zij is te bereiken onder nummer: 06-30281270. Het kan ook via de mail en dan is adres: anniedictus@home.nl. Het zeker ook de moeite waard om voor dit evenement onze pagina op Facebook of onze website te bezoeken: www.tashi-delek.org.

Lokaal nieuws

Zomerse temperaturen tijdens het jubileum concert
Het 10 jarig bestaan van de The Strawberry Sailor Singers is afgelopen zondag in een volle zaal Bij ons…in Zundert goed gevierd met een druk bezocht concert. Voorafgaand aan het eigen optreden gaf het eveneens jubilerende Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak een aantal nummers weg. Uiteraard kon de jongste en de oudste groep het niet laten om samen nummers ten gehore te brengen. Ook The Rare Auld Sound verenigde ex-mariniers uit Den Helder én de in Ierse traditionals grossierende folkband Navenant gaven acte de presence. 23 augustus j.l. bestond het Zundertse Shantykoor de Strawberry Sailor Singers uit Zundert 10 jaar. Ludwig van Hassel had de taak van kapitein en sprak alles aan elkaar.


Uitslag wijnverschieting St. Ambrosius Zundert
Gilde St. Ambrosius Zundert organiseerde van 5 t/m 9 oktober de jaarlijkse Wijnverschieting. Men kon gaan strijden voor Eretekens, flessen wijn, en 3 prijzen voor geluksdoelen. Deze geluksdoelen waren dichtgeplakt, zodat men niet kon zien waar al op geschoten was. Deze 3 prijzen bestonden uit, 1 grote wijnmand, een middelgrote wijnmand en een wijnkistje met gereedschap. Ook kon men dit jaar raden hoeveel kurken/hulzen er in een doorzichtige emmer zaten. Maandagavond werd er na de verschieting gekeken wie de winnaars waren van deze geluksdoelen; 1e geluksdoel; 2 personen 2e geluksdoel; 10 personen 3e geluksdoel; 7 personen. Bij de kurken/hulzen raden was er 1 winnaar; Veronica Adams zij kreeg een waardebon voor 2 personen koude schotel. Zondagmorgen 15 oktober om 10.00 uur werd er gekampt voor de prijzen, de winnaars zijn; 1e geluksdoel: Rinus van de Riet, 2e geluksdoel: R. Marijnissen en 3e geluksdoel: Leo v/d Linden. Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van jullie prijzen. De overige deelnemers die hadden gekampt kregen een fles wijn, een portemonneetje en een balpen mee als dank voor deelname. Kijk op www.gildesintambrosius.nl voor de uitslag van de Wijnverschieting. Het was een gezellige en sportieve vrije verschieting.


Sinterklaas

Sinterklaas en de Pieten komen weer naar Zundert
Sint en Piet komen er weer aan! Nog een maand en dan zijn ze weer in Nederland. En dit jaar komen ze op zondag 19 november naar Zundert. Voor alle kinderen uit de dorpen Zundert en Klein-Zundert staat er weer een gezellig feestje in de planning. Het Sint Nicolaas Comité Zundert/Klein-Zundert is druk met de voorbereidingen. Dus schrijf de datum op en zorg dat je er bij bent. Voor meer informatie kijk je op onze website www.sintenpietzundert.nl en houd onze Facebook pagina in de gaten! Om dit te bekostigen zullen mensen van ons comité in de komende weken langs komen bij de Zundertse ondernemers voor een financiële bijdrage. Deze bijdragen komen ten goede aan onze twee vieringen en de middagviering bij de gehandicapten in Zundert. Vraag gerust naar onze legitimatie. Mocht er bij u huis-aan-huis gecollecteerd worden voor een Sinterklaas viering, dan kan dit niet van onze stichting zijn! Wij doen namelijk geen huis-aan-huis collectes. Op voorhand willen wij alle Zundertse ondernemers alvast danken voor hun steun.

Sport

6de open kampioenschap bridge te Rijsbergen
Op 4 november zal er weer een open bridgedrive worden gehouden in Rijsbergen, georganiseerd door Benebridge en BC Rijsbergen. We spelen om de Jan Hennekam wisselbokaal en verder zijn er een aantal mooie prijzen te verdienen, dankzij sponsoring van verschillende Zundertse en Rijsbergse bedrijven Dit alles vindt plaats in het Koutershof op 4 november 2017 van half 11 tot 4 uur in de middag. In de ochtend spelen we 2 rondes van 4 spellen, daarna een lekkere lunch en in de middag nog 4 bridgeronden. Inschrijven en informatie kunt U krijgen bij Henk de Rooij 06-40418573 of Liesbeth de Beer 06-20687179. Ook kunt U alle informatie vinden op www.bcrijsbergen.nl > onder Baomusdrive 2017. Hier kunt u ook het inschrijfformulier vinden. Hopelijk U allen te mogen begroeten. Inschrijving sluit op 28 oktober of als de lijnen volzet zijn.

Agenda
Vrijdag 20 oktober 18:30 - 20:00
Zwemvierdaagse
Vrijdag 20 oktober 19:00
Optreden Duo Blijmoedig
Zondag 22 oktober 11:30
Walk for Children
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
Dansavond01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 18�C    ZZO3    
 

MAX
MIN
wind
 
vr

15
13
ZW 5
za

16
11
ZW 4
zo

11
9
ZW 4