Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Voor 2e maal Halloweentocht in Achtmaal
    Concert in van Goghkerkje
    Collecte Alzheimer Nederland
Bloemencorso
    Uitreiking Corsief awards tijdens fotowedstrijd/herfstterugblik
Lokaal nieuws
    Rijsbergen herdenkt 70 jaar bevrijding
Sport
    Elfstedenzwemmen bij Aquamarant
    Halve marathon trekt door Etten-Leur
    Veldtoertocht Trappistentrappers


Algemeen

Voor 2e maal Halloweentocht in Achtmaal
Vorig jaar werd de eerste Halloweentocht in Achtmaal georganiseerd en niet zonder succes: de opkomst bleek vele malen groter dan verwacht. Dit jaar wordt daar natuurlijk een vervolg aan gegeven en wel op a.s. vrijdagavond 31 oktober. Twee initiatiefnemers hebben met een aantal vrijwilligers de handen ineen geslagen en het plan verder uitgewerkt en bijgeschaafd tot een tweedelig programma; een SpelletjesSpooktocht voor kinderen tot ongeveer 12 jaar (met begeleiding) en daarna –voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen met stalen zenuwen- een GriezelSpooktocht. Om 18.30 uur zal de SpelletjesSpooktocht van start gaan (inschrijven vanaf 18.15 uur) en met een grote groep te voet vertrekken naar een geheime locatie in de frisse buitenlucht waar een 5-tal griezel en glibber spelletjes kan worden afgewerkt. Bij terugkomst rond 20.30 uur krijgt elk deelnemertje een oorkonde voor getoonde moed. Ondertussen kunnen de ouderen en volwassenen zich verzamelen want vanaf 20.00 uur kunnen de eerste groepen ter grootte van 10 á 15 personen om beurten vertrekken voor de GriezelSpooktocht. Deze wandeltocht van een aantal kilometer zal door het ‘griezelige’ en donkere buitengebied van Achtmaal lopen en onderweg valt er waarschijnlijk van alles te beleven. Deelname voor beide tochten is gratis en start/eindpunt is café De Toekomst, Past. de Bakkerstraat 19 te Achtmaal. Reflecterende kleding, loopschoenen, zaklamp en stalen zenuwen aanbevolen! Nieuwsgierig maar heeft u nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje met uw vraag naar halloweentocht@home.nl!

Concert in van Goghkerkje
Op zondag 2 november zal weer een concert in het Van Goghkerkje in Zundert gehouden worden. Het wordt een bijzondere ontmoeting: Niek van Uden op accordeon en Wendy Wouters op blokfluiten. Wendy Wouters (o.a. FolkforViolet en Scarabee) en Niek van Uden (o.a. Té en Pandora Trio) verdienden reeds ruimschoots hun sporen in de wereld van de klassieke muziek. Met wervelende dansen en melancholische melodieën is een programma "Dans l'air" samengesteld. Nadere informatie kunt u vinden op www.concerten-vangoghkerkje.nl. We gaan het 16e seizoen in en we hopen in 2015 het 100e concert te organiseren. Het concert begint om 15.30 uur, duurt een uur en na afloop drinken we samen een kop koffie of thee.

Collecte Alzheimer Nederland
In de week van 3 t/m 8 november vindt de jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland plaats. Alzheimer Nederland werkt aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie; door belangenbehartiging, wetenschappelijk onderzoek, hulp en informatie; o.a. via de 200 Alzheimer-cafés in Nederland. sinds kort is er ook een in Zundert. Voor dit alles is veel geld nodig. Alzheimer Nederland is geheel afhankelijk van particuliere giften. Informatie: www.alzheimer-nederland.nl of tel. 0333032502.

Bloemencorso

Uitreiking Corsief awards tijdens fotowedstrijd/herfstterugblik
Op zaterdag 1 november wordt de 1e editie van de Corsief awards gehouden, tijdens de jaarlijkse terugblik op het evenement en de fotowedstrijd. In 10 verschillende categoriëen worden de winnaars bekend gemaakt. De genomineerden zijn gekozen door mensen uit de corsogemeenschap zelf. Hierop kan worden gestemd via www.corsief.nl. Het is dus erkenning van de corsogemeenschap zelf. Dit feestje wordt compleet gemaakt met een optreden van het Penny de Jager showorkest.

Lokaal nieuws

Rijsbergen herdenkt 70 jaar bevrijding
De maand oktober is een hele bijzondere maand voor het kerkdorp Rijsbergen. 70 jaar geleden op 28 oktober 1944 werd Rijsbergen bevrijd van de Duitsers tijdens de 2e wereldoorlog. De afgelopen maand oktober werden er daarom verschillende activiteiten georganiseerd. Zo werd er in het eerste weekend van oktober een tentoonstelling onthuld en een plaquette onthuld op het plein voor de St. Bavokerk. Leerlingen van de St. Bavoschool bezochten de afgelopen maand het voormalig concentratiekamp Kamp Vucht. Afgelopen weekend op 28 en 29 oktober werden 4 uitverkochte voorstellingen gespeeld in de zaal van de Koutershof. Voorafgaand aan de voorstelling werd een film vertoond uit 1994 (herdenking van 50 jaar bevrijding) tijdens met hierop herinneringen van ooggetuigen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze film werd gemaakt door Charles Luijten. Hierna werd in 2e zaal de voorstelling 'De Laatste uren' opgevoerd over de waargebeurde laatste uren in de schuilkelder aan de Kruispad. Deze activiteiten tijdens deze maand oktober waren een initiatief van Charles Luijten. Hij verzamelde een groep mensen om zich heen die deze activiteiten met hem organiseerden en mogelijk maken. De reacties na afloop van de voorstelling waren lovend.


Sport

Elfstedenzwemmen bij Aquamarant
In zwembad Aquamarant Rijsbergen starten we op 1 november weer met “elfstedenzwemmen”. Men heeft tot 24 december de gelegenheid om deze monstertocht te volbrengen. We gaan zwemmend het aantal kilometers afleggen van elf plaatsen in de buurt. De start is in Rijsbergen en via Zundert, Wuustwezel, Achtmaal, Kl. Zundert, Sprundel, St. Willibrord, Etten-Leur, Prinsenbeek, Breda en na Galder eindigen we weer in Rijsbergen waar we het kruisje (medaille) op gaan halen. Je mag naar één plaats per keer zwemmen. Als de afstand te ver is mag je het ook in twee keer zwemmen. Je hebt de mogelijkheid om aan deze activiteit mee te doen tijdens het banenzwemmen en lunchzwemmen. Zie voor deze zwemtijden onze website www.zwembadaquamarant.nl. De extra kosten, naast het normale tarief voor banenzwemmen, voor deze activiteit zijn 6 euro per stempelkaart. Hou je van een uitdaging, doe dan mee!

Halve marathon trekt door Etten-Leur
Afgelopen zondag trok de halve marathon door Etten-Leur en omgeving. Hierbij ook vele Zundertse deelnemers en bezoekers. zie hier een fotoverslag.


Veldtoertocht Trappistentrappers
Onder ideale weersomstandigheden togen honderden mountainbikers en veldrijders op zondag 26 oktober naar Stuivezand voor de inschrijving van de jaarlijkse veldtoertocht. Er waren weer verschillende routes uitgepijld van verschillende lengtes. Diverse mooie natuurgebieden in de omgeving zoals het Mastbos, Galderse Meren, de Mosten en tot slot de Krochten werden aangedaan. Aan de start stonden naast vele liefhebbers, ook jonge talenten zoals Sieben Wouters en Stan Godrie. Ook oud-profwielrenners Jan Siemons en Theo van der Velden stonden aan het vertrek. Na afloop werd er zoals vanouds gezellig nagekaart onder het genot van een drankje bij Stuivezand. Op zondag 16 november is de toertocht in Galder georganiseerd door Sporting Oekel en Wielervereniging van Boxtel. Zondag 4 januari is de jaarlijkse veldtoertocht van RTC Zundert met de start in Wernhout.


Agenda
Donderdag 30 oktober 14:00 - 16:00
Bingo
Donderdag 30 oktober 19:00 - 21:30
Wijkbingo
Vrijdag 31 oktober 18:30
SpelletjesSpooktocht
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
halvemarathonel01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 16°C    ZZO 2    
 

MAX
MIN
wind
 
vr

19
12
z3
za

19
12
z3
zo

16
12
zw4