Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Mantelzorgers in het zonnetje
    Kunstenaars uit Zundert: Annemarie Brosens
    Ouderen vieren herdenking Rijsbergen/Zundert
    Extra voorstelling oorlogstoneelstuk De Laatste uren’
Lokaal nieuws
    Een gratis lunch met een goed gesprek over brandveiligheid
    Geslaagde wijnverschieting bij St. Ambrosius


Algemeen

Mantelzorgers in het zonnetje
Mantelzorgers verlenen zorg en ondersteuning aan hun naaste vaak als vanzelfsprekendheid en zonder daar aandacht voor te vragen. Op 12 november willen we alle mantelzorgers in Zundert juist eens in het zonnetje zetten en een ontspannende en inspirerende dag aanbieden. In het ochtendprogramma wordt een theatervoorstelling uitgevoerd die de naam draagt: "Als je overmorgen oud bent", na de lunch staat het middagprogramma in het teken van "Allemaal verhalen" wat het thema is van de Dag van de Mantelzorger 2014. Kent of bent u een mantelzorger en zou u graag willen deelnemen aan deze dag? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Zundert via info@swzundert.nl of 076-5972200. Wilt u wel deelnemen, maar kunt u degene voor wie u zorgt niet alleen laten of heeft u een gebrek aan vervoersmogelijkheden? Neem dan toch contact op. Wij zoeken met u mee naar een passende oplossing. Mantelzorgers bij de vorige edities waren heel positief. De Dag van de Mantelzorg is een project van Stichting Welzijn Zundert en wordt in samenwerking met Amarant uitgevoerd op 12 november a.s. in het Dorpshuis in Rijsbergen. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. U kunt zich aanmelden tot 30 oktober a.s. per telefoon 076-5972200 of via de mail info@swzundert.nl

Kunstenaars uit Zundert: Annemarie Brosens
In het weekend van 25 en 26 oktober 2014 presenteert het Vincent van GoghHuis in de reeks 'kunstenaars uit Zundert' meubels en houtdecoraties van Annemarie Brosens in de Van GoghKamer. De expositie is gratis te bezoeken van 12 tot 17 uur. Annemarie Brosens is gespecialiseerd in ambachtelijke hout- en meubelrestauratie. Daarnaast creëert ze handgemaakte decoraties van hout. In de Van GoghKamer toont ze haar vaardigheden, met prachtige houten vlinders.

Ouderen vieren herdenking Rijsbergen/Zundert
Binnen het kader van "Herdenking Rijsbergen 70 jaar bevrijd" is er ook een feestelijke activiteit voor alle ouderen van Rijsbergen en geldt deze derhalve tevens voor de bewoners van Rijserf. Omdat naast Jac en Nelleke van de Harmoniezaal, Stichting Podium Rijsbergen en PLUS ook Zorginstelling Avoord dit mede mogelijk maakt, zijn ook de bewoners van zorg/wooncomplex De Willaert uit Zundert bijzonder welkom. De feestelijke bevrijdingsmiddag met enkele traktaties wordt georganiseer en omlijst door Charles Luijten met muziek, zang, voordracht en film. Deze vindt plaats in de Harmoniezaal te Rijsbergen op dinsdag 28 oktober en begint om 14.00 uur. Toegang vrij. Omdat het een bijzondere dag is wordt men vriendelijk geraagd een oranje dan wel rood-wit-blauw strikje te dragen. Einde van de middag 16.30 uur.

Extra voorstelling oorlogstoneelstuk De Laatste uren’
Daar de voorstelling voor zaterdagavond 25, die van zondagmiddag en zondagavond 26 oktober zo goed als uitverkocht zijn, heeft Stichting Podium Rijsbergen besloten er een vierde aan vast te plakken teneinde zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven die te kunnen bezoeken. ‘ De laatste uren’, een spel van Charles Luijten en geregisseerd door Kees Vogels, speelt zich voornamelijk in een schuilkelder af kort voor de bevrijding van Zundert en Rijsbergen. De extra uitvoering is zaterdag 25 oktober om 16.00 uur in Koutershof met vooraf een filmdocumentaire van Charles Luijten waarin een aantal mensen hun oorlogsherinneringen vertellen. Kaarten verkrijgbaar bij PLUS.

Lokaal nieuws

Een gratis lunch met een goed gesprek over brandveiligheid
De brandweer in Brabant heeft ook in de gemeente Zundert een lunch georganiseerd voor iedereen van 65 jaar en ouder. Men moet wel zelfstandig wonen. Je kon afgelopen zaterdag bij de kazerne aan de Wernhoutseweg, tijdens de lunch, tips en adviezen krijgen van de brandweermannen en –vrouwen hoe een brand te voorkomen is. Ook vertelde zij over hun vak. Het voorkomen van brand is één van de belangrijkste pijlers van de brandweer. De brandweer gaat hiervoor steeds meer de wijk in. Weet u wat u moet doen als er toch brand is? Heeft u een rookmelder in uw woning en weet u waar u deze het beste op kunt hangen? Waarom kan een blusdeken handig zijn? Weet u hoe u veilig uw woning uitkomt? ‘Broodje Brandweer’ bood de mogelijkheid alle vragen rechtstreeks aan de brandweer te stellen. Tijdens de lunch gaf de brandweer tips over rookmelders, het maken van een vluchtplan, oorzaken van brand, maar vooral het voorkomen hiervan. De meest voorkomende brandoorzaken bij senioren zijn vlam in de pan, roken, kaarsen en het op de standby-knop laten staan of verkeerd gebruik van elektrische apparaten. Nadat er kennis gemaakt was met de lokale brandweerman of vrouw, en een plekje aan één van de tafels was gevonden, werd de lunch formeel geopend. De lunch bestond uit diverse boordjes, krentenbollen, melk en sap.


Geslaagde wijnverschieting bij St. Ambrosius
Van donderdag 9 oktober tot en met 13 oktober organiseerde Gilde St. Ambrosius Zundert hun jaarlijks terugkerende vrije verschieting, de Wijnverschieting. Iedereen kon en poging wagen om met het flobert te schieten. Men kon gaan strijden voor Ere-tekens, Flessen wijn, en 3 prijzen voor het geluksdoel. Deze geluksdoelen waren dichtgeplakt zodat men niet kon zien waar al op geschoten was. De prijzen bestonden uit 1 grote wijnmand een middelgrote wijnmand en een wijnkistje met gereedschap en 3 flessen wijn erin. Maandag avond na de verschieting werd er gekeken wie de winnaars waren van deze geluksdoelen. In totaal waren er bij het; 1e geluksdoel; 1 winnaar. 2e geluksdoel; 5 winnaars. 3e geluksdoel; 6 winnaars. Zondagmorgen 19 oktober werd er om 10.00 uur gekampt voor de prijzen, de winnaars zijn: 1e geluksdoel; Kees Braat.2e geluksdoel; Henry Antonissen. 3e geluksdoel; Patrick Antens . Hartelijk gefeliciteerd met het behalen van jullie prijzen De overige deelnemers die hadden gekampt kregen een fles wijn, een portemonneetje en een balpen mee als dank voor deelname aan de verschieting. Voor de volledige uitslag kijk op onze website; www.gildesintambrosius.nl. Gilde St. Ambrosius Zundert bedankt iedereen die heeft meegedaan aan deze verschieting.


Agenda
Woensdag 22 oktober 18:00
Zwem4daagse
Woensdag 22 oktober 20:00
Paranormale avond
Donderdag 23 oktober 13:00 - 15:00
Zwemmen met het luchtkussen
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
stambrosius01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 7°C    WNW 4    
 

MAX
MIN
wind
 
do

13
10
zw3
vr

13
11
zw4
za

14
10
zw3