Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Tentoonstelling omtrent 1e wereld- oorlog in de Weeghreijse
    Wandelen in de mooie natuur van Zundert
Gemeente
    Coalitie Zundert houdt koers vast en gaat voortvarend verder
Koninginnedag
    Programma Koningsdagviering Wernhout 2014
Lokaal nieuws
    Optreden/concert het nieuwe Big Band BuZz
Sport
    Mini Roparun Zundert
Televisie
    De TisgZ.


Algemeen

Tentoonstelling omtrent 1e wereld- oorlog in de Weeghreijse
Sinds afgelopen zondag hebben we een tentoonstelling over WO 1 met specifieke aandacht voor 'Den Doodendraad'. Er zijn veel foto's te bewonderen, o.a. van bewoners uit onze gemeente. Men krijgt een goed beeld van het leven in Zundert in de jaren 1914-1918. Als specialiteit hebben we ook diverse 3D-foto's van gebeurtenissen uit die oorlog. Deze expositie zal nog lopen t/m zondag 29 juni.

Wandelen in de mooie natuur van Zundert
Op zondag 27 april organiseert Wandelevenement Zundert voor de 6e keer dit Wandelevenement. Het evenement zal bestaan uit een groot aantal verschillende wandelingen van 6, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Zondag 27 april kan tussen 8.00 en 9.30 uur gestart worden voor de 20 en 25 km. De overige afstanden kunnen starten tussen 8.00 en 11.00 uur. Tijdens deze wandeltochten zal U de mooie natuur in het buitengebied van Zundert zien met o.a. Stuivezand, Raamberg, Tiggelt en Pannenhoef. Onderweg kunt u genieten van een legendarische pauzepost, de 20 en 25 km passeren deze pauzepost ook voor een tweede maal. U kunt zich op de ochtend zelf tegen een gereduceerd bedrag (kinderen tot 6 jaar mogen gratis meelopen) inschrijven bij het vertrekpunt Cafť Stuivezand, Bredaseweg 43, Zundert. De organisatie hoopt deze dag vele enthousiaste wandelaars uit de gemeente Zundert, maar ook ver daar buiten te mogen begroeten. Voor meer informatie, neem contact op met wandelevenementzundert@gmail.com of via telefoon 06-50204025 of kijk ook eens op onze website: www.wandelevenementzundert.nl

Gemeente

Coalitie Zundert houdt koers vast en gaat voortvarend verder
CDA, Dorpsbelangen en VVD hebben overeenstemming bereikt over hun coalitieakkoord. Vandaag wordt het akkoord voor de bestuursperiode 2014- 2018 openbaar gemaakt. De titel is: 'DE KOERS VASTHOUDEN. Samen voortvarend verder!' Ook de drie kandidaat-wethouders zijn bekend. Evenals de afgelopen vier jaren zijn Marjon de Hoon-Veelenturf (CDA), Johan de Beer (Dorpsbelangen) en Piet Utens (VVD) namens hun partij voorgedragen om van het coalitieakkoord een succes te maken. De verdeling van de portefeuilles volgt later deze maand. Op grond van de verkiezingsuitslag van 19 maart jl. heeft het CDA als grootste partij het voortouw genomen in het onderhandelingsproces. Na een voortvarende maar zorgvuldige informatieperiode zijn CDA, Dorpsbelangen en VVD op advies van de informateur Sjef Coppens en op basis van de onderwerpen die zijn ingebracht tijdens de informatiefase, verder met elkaar in gesprek gegaan. Vervolgens hebben er onder leiding van de (in-)formateur gesprekken plaatsgevonden over de wethoudersposten, met als resultaat dat hetzelfde college ook in de nieuwe bestuursperiode de uitvoering van dit coalitieakkoord gaat oppakken. De exacte verdeling van de portefeuilles volgt later deze maand. In de raadsvergadering van dinsdag 22 april wordt het coalitieakkoord ter vaststelling voorgelegd aan de raad. In diezelfde raadsvergadering worden tevens de kandidaat-wethouders benoemd en beŽdigd. Aangezien zij nu nog raadslid zijn, komen er drie 'vacatures' vrij, die door drie nieuwe raadsleden worden ingevuld. Ook deze nieuwe raadsleden worden op 22 april beŽdigd. In de gemeenteraad van Zundert hebben negentien raadsleden zitting.

Koninginnedag

Programma Koningsdagviering Wernhout 2014
Ook dit jaar zal Koningsdag in Wernhout op een feestelijke wijze worden gevierd. Het thema is dit jaar foto en film. Plaats van dit feest is als gebruikelijk, in en om gemeenschapshuis Het Wierenbos. Het programma ziet er op zaterdag 26 april 2014 als volgt uit. Ochtend: Opening van de dag om 09.45 uur met de versierde fietsenoptocht door de straten van Wernhout, begeleid door de muziek van Wernhout Vooruit. Om 10.00 uur wordt de dag officieel geopend door het college van burgemeester en wethouders. Na deze opening begint de spelletjesmarkt en nieuw dit jaar is een vrijmarkt. Dit alles duurt tot 12.30 uur. Vanaf 12.15 uur kunnen de kinderen een attentie ophalen. Middag: Om 14.00 uur start de populaire playbackshow. De zaal gaat hiervoor omstreeks 13.50 uur open. De inschrijvingen hebben alvast hele verschillende optredens opgeleverd, dus dat wordt een mooie muzikale middag. Voor de beoordeling van al die deelnemers heeft de organisatie ook dit jaar weer een voortreffelijke jury kunnen samenstellen. Einde van de middag is omstreeks 16.30 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met Anja Braspenning (5975087). Wij wensen iedereen alvast een fijne Koningsdag toe. Graag tot dan!

Lokaal nieuws

Optreden/concert het nieuwe Big Band BuZz
In samenwerking met de Wierenbos in Wernhout organiseren we een optreden/concert om het nieuwe Big Band BuZz te presenteren. Deze gezellige avond staat gepland op zaterdag 10 mei aanstaande. Graag nodig ik jou uit om daarbij aanwezig te zijn! Achteraf en tussen de twee sets bigbandmuziek van driekwartier wordt er een plaatje gedraaid. De deuren gaan open om 19.30 uur. Het belooft een gezellige en muzikale avond te worden! De kaartverkoop start op 19 april, Je kunt kaarten kopen in Wernhout bij de Wierenbos en Bolle Buiken XXL, in Zundert bij Wouw! Daís lekker en in Rijsbergen bij ít Winkeltje. Graag tot 10 mei!


Sport

Mini Roparun Zundert
Afgelopen zaterdag, 19 april, hield Running Team Zundert op het terrein van DJA een Mini Roparun. De stichting Roparun zamelt geld in voor kankerpatiŽnten en laat dit ten goede komen aan bijvoorbeeld DaniŽl de Hoed kliniek, Sophia kinderziekenhuis en vele andere projecten. Er konden afstanden van 10 en 15 kilometer gewandeld worden in de mooie bosrijke omgeving van Zundert en dat onder een stalend zonnetje. Ook was er een estafetteloop van 10 km. Daaraan kon meegedaan worden door bedrijven, mini kids en verenigingen. 15 bedrijven, 25 verenigingen en 7 groepen MiniKids liepen mee. Bij de bedrijven was de uitslag: 3. Aannemer Frans Balemans, 2. Modoc uitzendbureau en 1. Johan Vergouwen Woninginrichting Bij de verenigingen was de uitslag: 3. RoadRunners Etten Leur 2. DJA 1 en 1. Achilles LTV De miniKids hadden de volgende uitslag: 3. Mini RopaRunners 2. DJA Pupillen en op 1. DJA Junioren De opbrengst zal ongeveer 3750 euro zijn dit jaar. Voor meer informatie over de MiniRoparun, kijk even op de website http://www.miniroparun.nl/ Voor meer foto-s http://campenhout1.jimdo.com/


Televisie

De TisgZ.
Fien Peeters opperde zelf de titel Leren kijken naar kunst als aanhef voor het ROStv-programma, dat vanaf zaterdagavond 19 april wordt uitgezonden. Samen met kunstenaar Frans Ermens praat zij aan tafel in Studio Globe met presentatoren Mark en Ed over dit onderwerp. We hebben binnen onze gemeente heel veel mensen die zich bezighouden met kunst. Zelfs een aantal kunstenaars die niet bekend zijn en toch heel bijzonder werk maken. Vaak hebben we een oordeel over kunst, zonder dat we echt goed kijken naar kunst. Wat is kunst eigenlijk en wanneer spreek je over kunst? Waarom legt iemand zich toe op kunst? Dit en nog veel meer kunstitems komen aan bod. Wederom zijn er filmpjes opgenomen in onze gemeente. Aan de passant op straat wordt gevraagd naar kunst, Beeldend Centrum Zundert is in het vizier en er zijn inspirerende opnames van diverse vormen ook van kunst, waarbij meerdere Zundertenaren voor de lens verschijnen. Je kunnen uiten in muziek is ook een vorm van kunst? Jan de Bruijn laat het zien en horen! Vanaf zaterdagavond 19 april om 20.30 uur op ROStv, kanaal 43: De TisgZ met Leren kijken naar kunst. De uitzending zal tot en met dinsdag 29 april dagelijks herhaald worden om 20.30 uur, met een extra uitzending in de weekenden op zaterdag- en zondagochtend om 10.30 uur. In verband met de uit te zenden raadsvergaderingen op 22 en 24 april zullen de uitzendingen van De TisgZ waarschijnlijk na 29 april ook nog enige dagen te zien zijn. Tevens kan men alle uitzendingen terugzien via: www.rostv.nl/rostvgemist of via YouTube. Volg de TisgZ en ROStv ook op FaceBook.


Agenda
Maandag 21 april 10:00
Trekkerbehendigheid KPJ Rijsbergen
Dinsdag 22 april 18:00
Eetpunt (opg. voor 15 apr.)
Dinsdag 22 april 19:00
Bingo
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
minroparun01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 8įC    NO 2    
 

MAX
MIN
wind
 
di

17
11
zw3
wo

20
11
zo3
do

19
11
n3