Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Genealogie en Stamboomavond
Lokaal nieuws
    Repeteren voor een sprookje
    Bonte Avond biedt terugblik op het afgelopen jaar
    Gemauw in Gouwe Stad
    Bewegen is goed voor je
Radio
    Grote Carnaval Show op de radio
Sport
    Turnwedstrijden Olympia in Sporthal Onder de Mast
    En de winnaar is
    Team autobedrijf Schrauwen super in sprundel
Televisie
    ROStv Zundert zendt Baronie TV Carnavalsmarathon uit
    Vier omroepen door als 'Ons West Brabant'


Algemeen

Genealogie en Stamboomavond
De werkgroep genealogie van de heemkundige kring "De drie heerlijkheden" houd op donderdag 2-3-2017 haar maandelijkse bijeenkomst in het voormalig gemeentehuis van Rijsbergen van 19:00-21:00 uur. Ieder die iets meer te weten wil komen van zijn voorouders uit Zundert en Rijsbergen kan bij ons gratis terecht. Wij beschikken over gezinssamenstellingen van 1585-1970. Inlichtingen: Kees Lieshout - 076-5975331 of e-mail keeslieshout@ziggo.nl. Op de website www.dedrieheerlijkheden.nl staan diversen stambomen.

Lokaal nieuws

Repeteren voor een sprookje
Het Hé-Cabaret en Theatergroep komt dit jaar met het Russisch sprookje "De Wonderbloem". Het is een Russisch Sprookje, geschreven en geregisseerd door Lars van Hassel. Het zal een toneelspel zijn waar veel spanning, vrolijke muziek en humor in zit. Maar voordat een sprookje door het Hé-Cabaret en Theatergroep op de planken kan, moet er veel geoefend worden. De eerste repetitieavond was al op 8 september jongst leden. Bijna wekelijk wordt er geoefend op hoog niveau. Zo zijn er oefenavonden waar alleen articuleren op het programma staan. En niet te vergeten de zang oefeningen die ook heel belangrijk zijn. Op 10, 11, 12, 17, 18 en 19 maart zijn de voorstellingen in het CultuurCentrum Zundert.


Bonte Avond biedt terugblik op het afgelopen jaar
Een van de jaarlijkse hoogtepunten op de agenda van CV De Aopelaanders is de Bonte Avond. In 10 uitverkochte voorstellingen werd de voorstelling vol sketches, muziek en sartire opgevoerd voor zo'n 2300 bezoekers. Bijzonder dit jaar was het afscheid van Peter van Bedaf. Na 35 jaar en 350 voorstellingen verder nam hij afscheid met een staande ovatie van het publiek. Hij werd uitgezwaaid door nieuwkomers Thomas de Bruijn en Lars Verpalen. Zij treden in het voetspoor van het 'icoon' van de Bonte avond. Dit jaar stond in het teken van "Oud Nieuws". Bijzondere nieuwsgebeurtenissen uit de wereld en Rijsbergen kwamen voorbij in een heus jaaroverzicht van 2016. Potvissen, varkens, videoscheidsrechter, Max Verstappen, pesten, RSB, Trump, olympische spelen, horrorclown en de verhoogde veiligheid na aanleiding van het terreur. het kwam allemaal voorbij en werd op een humoristische wijze gepersifleerd. Door de zaal werd er volop gelachen om deze herkenbare momenten Het stuk werd afgesloten met een ode aan de populaire wieleravonden in het eerste bestaansjaar van Wielerdorp Rijsbergen. Meer foto's: www.erwinnet.nl


Gemauw in Gouwe Stad
Vrijdag 17 en zaterdag 18 februari werd er weer heel wat afgemauwd in Gouwe Stad. Maar liefst zes mauwers betraden de ton en vermaakten de vele aanwezigen met hun verhalen, vertellingen en verzinsels over de Achtmalers zelf maar ook over hun medeburgers van de gemeente Zundert. Prins Dikkels den aller, aller, aller, allerleste was de spreekstalmeester en als eerste kondigde hij Judith Elst aan. Zij zocht als de vrachtwagenchauffeuse "Bep Laaiklep" een bijrijder. Vele beruchte Achtmalers kwamen bij haar solliciteren, maar helaas.... geen enkele bleek geschikt. De redenen hievoor waren zeer divers en voor de aanwezigen zeer herkenbaar. Vervolgens klom de bekende politicus Bennie Rutte, het alter ego van Wesley van Elven, in de ton. Hij had een gouden koffertje bij zich met daarin een aantal belangrijjke vragen voor de mensen in de zaal. Bij het zien van hofkapel "De Ezels" vroeg hij zich dan ook hardop af of er meer of minder Ezels bij de carnaval aanwezig mochten zijn... Tja en met de afkorting van zijn partij "Nooit Serieus Bedoeld" had niet alleen hij problemen. Frank Backx trad in de voetsporen van zijn opa Sooike van Ostaayen en begon met de wijze woorden: ik ben Joske van Ostaayen, ik ben zeven jaar..... en ik doe niemand na! Ook kwam hij terug op zijn eveneens tonpratende oom, die tegelijkertijd ook een nicht was. Vooral zijn loensende juf, zijn marokkaanse vriendje en de liefdesperikelen van zijn ouders hielden het zevenjarige ventje danig bezig. In de pauze was er een spetteren optreden van Trio Trammelant. Staande op de bar brachten zij een drietal authentieke Achtmaalse carnavalskrakers ten gehore. Hierna verscheen Koen in 't Groen (Mike Elst) in de ton. Hij was dit jaar verkozen tot de luiste mens ter wereld. Hij vroeg zich echter nu nog steeds af wie deze prijs in hemelsnaam moest gaan ophalen. Ook hij maakte als groenvoorzieningsverzorger wel het een en ander mee in het Achtmaalse en wist deze sterke verhalen smeuig te brengen. De op een na laatste mauwer was een "special guest". NB Yuri (Reinout Boden) betrad de ton, die plots voorzien was van een paar turnringen. Hij zwaaide zijn benen in een keer over de rand en vertelde over o.a.zijn belevenissen in Rio, waar volgens hem toch ook een aantal prominente Achtmalers aanwezig waren. De kans dat ooit de olympische zomerspelen op Achtmaal gehouden gaan worden, achtte hij erg groot. Roger Oostvogels deed de laatste mauw. Als lid van de fanfare had ie zoveel te vertellen over zijn studententijd in Leiden, waar hij met een aantal Achtmalers een studentenhuis bewoonde, dat hij in tijdnood kwam en de verhalen over de fanfare moest uitstellen. Beide avonden waren meer dan goed bezocht en de lachsalvo's waren niet van de lucht. Alle mauwers kregen uit handen van Grootste Boer Mark een aandenken. Voor Yuri was er als extra de gouwe plak, die hij in Rio misliep ! Hij was er zichtbaar blij mee.


Bewegen is goed voor je
Met deze oude slogan in gedachten wordt door DJ Twan vele male per jaar dansavonden georganiseerd. Van heiden en verre komen er mensen om samen te genieten van gezellige muziek en in een ongedwongen sfeer een dansje te wagen. Voor de entree van 3 euro hoef je het niet voor te laten. Ruim 9 keer per jaar is het mogelijk om in beweging te zijn bij onder andere het CultuurCentrum Zundert. Ook op meerdere plaatsen in de omgeving wordt die mogelijkheid geboden.


Radio

Grote Carnaval Show op de radio
Op de radiozenders van de lokale omroepen van Etten-Leur, Moerdijk, Halderberge en Zundert is zaterdagmiddag 25 februari de Grote Carnaval Show te beluisteren. De show vindt van 14.00 tot 17.00 uur plaats op het evenementenplein in De Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. De optredende artiesten zijn: Sjansjee, Mister Nightlife, Party Captains, Duo Knotsgek, Benno van Vught, Neeman en Denans featuring DJ John. Tevens wordt er gestreden om de Alaaaf Bokaal, komt Prins Joris I van het Stijlorenrijk op bezoek en wordt de Vogeltjesdans uitgevoerd met Stichting MaMi. In verband met deze uitzending komt zaterdag 25 februari het gezamenlijk radioprogramma StreekWijzer te vervallen.

Sport

Turnwedstrijden Olympia in Sporthal Onder de Mast
In navolging van voorgaande jaren organiseren wij ook dit jaar weer een grote turnwedstrijd in sporthal: “Onder de Mast” in Zundert. De organisatie van deze wedstrijd is wederom in handen van de KNGU en Olympia Wernhout. De KNGU turnwedstrijd wordt gehouden op zaterdag 11 maart en zondag 12 maart en het betreft de plaatsingswedstrijden voor de regiofinale 4e, 5e en 6e divisie 2017. Om uiteindelijk in de regiofinale te mogen turnen moeten de turnsters twee plaatsingswedstrijden overleven. In januari van dit jaar is er al een eerste plaatsingswedstrijd geweest. Voor de turnsters die aan deze wedstrijd meedoen is het dus de allerlaatste kans om zich te plaatsen voor de Regiofinale. De turnsters die aan deze wedstrijd meedoen komen uit Brabant en Zeeland (district: Zuid-West Nederland). Het wordt ongetwijfeld weer een mooi turnweekend met schitterende oefeningen. De wedstrijd heeft buiten de organisatie ook een Olympia tintje, want op beide dagen komen er meerdere turnsters van Olympia Wernhout in actie.

En de winnaar is
Na vier mooie biljartdagen stonden de beste twee in de finale. Jeffrey van Nijnatten die zeer gedecideerd won van Vic Herreweghe in de kruisfinale (40-15 in 18 beurten). De andere finalist had meer moeite in de kruisfinale. Er werd door de aanwezigen al rekening gehouden met verlengen maar uiteindelijk kon Lennart Schrauwen dan toch de winst naar zich toe trekken (40-36 in 26 beurten).. Gedurende de finale werd de kloof steeds een beetje groter en werd langzaam maar zeker duidelijk dat Jeffrey de titel ging pakken. Na 25 beurten was de eindstand 50-34. Voor Jeffrey het elfde kampioenschap waardoor hij nu de record kampioen van het kampioenschap van Zundert is geworden. Een geweldig kampioenschap wat ook nog eens tot uitdrukking kwam in het laatste record: het hoogste totaal gemiddelde van alle deelnemers ooit in een eindronde: 1,132! Foto's op: https://campenhout1.jimdo.com/


Team autobedrijf Schrauwen super in sprundel
Met drie winstpartijen van het Zundertse team werd een mooie overwinning geboekt tegen hekkensluiter team The Friends/Ad's Catering. In biljartcafé "De Drie Zwaantjes" waren de biljarters van Autobedrijf Schrauwen oppermachtig door een superpartij van de Belgische kopman Dirk Hermans. Zijn landgenoot André Sommen stond aan de basis van deze overwinning. Via 13-25 kon André afsluiten in 38e beurt met 16-30, dus 0-2. Op de andere tafel vond een prestigeduel plaats tussen twee biljartvrienden uit Rijsbergen. Frans Gosens van het thuisteam en Jack Martens van het team Autobedrijf Schrauwen maakten er een sportieve match van Via 9-9 en 21-21 was de stand na 50 beurten 26-25. Frans nam het heft in handen en pakte in 56 keer de partijpunten met 30-26. Na de rookpauze zorgde de Belg Dirk Hermans voor vuurwerk. Dat resulteerde in een voorsprong van 9 tegen 19 tegen Jul van Aperen. Dirk schakelde de turbo in en verzamelde in slechts 9 beurten de resterende 16 punten, 13-35, moyenne 1,206 en een tussenstand van 2-4. Op het andere biljart kon Henk Havermans zijn opponent Frans Vermeiren steeds een stapje voor blijven. Frans kon niet profiteren van een stille periode van Henk. Met een regelmatige productie kon Havermans steeds meer afstand nemen van de thuisspeler . Na 59 keer krijten was de buit binnen, 35-23. Totaal 2-6 in het voordeel van het Schrauwen team, teammoyennes resp. 0,450 voor The Friends en 0,692 voor het team Autobedrijf Schrauwen en hierdoor in het goede rijtje

Televisie

ROStv Zundert zendt Baronie TV Carnavalsmarathon uit
Vanaf a.s. vrijdag rond 15.00u zendt ROStv Zundert de Baronie TV Carnavalsmarathon uit. 24 uur per dag kunt u genieten van optochten, muziek en het feestgedruis uit heel de regio. Stem tijdens carnaval 2017 je televisietoestel af op Baronie TV! De programmering van ROStv Zundert wordt weer hervat vanaf dinsdag 28 februari rond 23.11 uur. Veel kijkplezier! Meer informatie: www.baronie.tv

Vier omroepen door als 'Ons West Brabant'
De lokale omroepen van de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en Zundert fuseren tot één streekomroep. Het streven is om op 1 juli te zijn samengevoegd en als nieuwe omroep op radio, tv en internet programma’s te brengen onder de naam 'Ons West Brabant'. Tevens wordt gewerkt aan een nieuwscentrum. De centrale studio komt in Oudenbosch. De vier omroepen hebben de afgelopen jaren samengewerkt met de lokale omroepen van Rucphen en Steenbergen. Aan die samenwerking is een eind gekomen, omdat deze twee een fusie niet zien zitten en zelfstandig door willen gaan. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Organisatie van Lokale Omroepen (OLON) in Nederland hebben afgesproken dat het aantal lokale omroepen wordt teruggebracht van 260 naar 60 streekomroepen. Ook moeten zij dagelijks nieuws brengen op professioneel niveau.

Agenda
Donderdag 23 februari 19:00
Wijkbingo
Donderdag 23 februari 19:30
Thema-avond Onderwijs CDA Zundert
Vrijdag 24 februari 14:00
Bingo
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
bonteavondrsb01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 10°C    WZW4    
 

MAX
MIN
wind
 
do

10
9
ZW 7
vr

7
3
NW 4
za

6
0
Z 4