Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Houtsneden van Jacomijn den Engelsen
    D'Aopse Prachtige zondag komt er weer aan
    Wijnverschieting Gilde St. Ambrosius
    Geef je op voor dag van de mantelzorg
    KPJ Rijsbergen organiseert Feestweekend
Gemeente
    Gebruiksovereenkomsten corsobouwplaatsen
    Vergadering Welstandscommissie op maandag 12 oktober 2015
    Inloopmiddag ontwerp kruising Molenstraat - Prinsenstraat
    Pas op voor babbeltrucs!
Lokaal nieuws
    Herdenking Vloeiweidedrama
    Feestelijke open dag VRC Zundert druk bezocht
    Fancy Fair zet mensen met beperking in het zonnetje
    Fanatenrit Zundert
    Vrijwilligers Buurtpreventie bijeen
    Start bouw Anna 2
Radio
    Samenwerking ROSradio en Rucphen FM tijdens GTC Rally
Sinterklaas
    Sinterklaas intocht in voorbereiding; collecte bij Zundertse ondernemers


Algemeen

Houtsneden van Jacomijn den Engelsen
Van 4 oktober t/m 1 november 2015 exposeert Jacomijn den Engelsen in de Van GoghGalerie de resultaten van haar verblijf als ‘artist-in-residence’ in Zundert. In september werkte ze in het gastatelier van het Van GoghHuis aan grafiek geïnspireerd op de stoelen en stillevens van Van Gogh. Haar tentoonstelling wordt geopend op zondag 4 oktober om 15.00 uur en is tot en met 1 november te bezoeken van donderdag t/m zondag (12-17 uur). Jacomijn den Engelsen houdt zich de laatste jaren voornamelijk bezig met het maken van houtsneden, gedrukt op papier of op doek. Haar werken zijn meestal in kleur en vaak op, voor de grafische kunst, ongewoon grote formaten. De fascinatie voor Van Gogh bestaat bij haar al langer. Zo maakte ze eerder een aantal monumentale werken met zonnebloemen.

D'Aopse Prachtige zondag komt er weer aan
Op 11 oktober is de stilte in Rijsbergen ver te zoeken, want op die dag vindt de D’Aopse Prachtige Zondag plaats. Deze dweilmiddag begint rond de klok van 12.30 uur . Dan zullen alle deelnemende kapellen tezamen een muzikaal nummer ten gehore brengen. Dit zal gebeuren op het Lindekensplein ( bij slecht weer gebeurt dit in de Harmoniezaal). Na deze spectaculaire opening zullen de kapellen zich verdelen onder een aantal Rijsbergse cafés. De gehele middag verplaatsen de kapellen zich van het ene café naar het andere. De entree is in ieder café gratis. Vooraf gaand aan deze dag zullen de Nachtuilen een concert geven in de Harmoniezaal. De deelnemende cafés zijn: Café Markzicht, Jolly Jester, Het Kaffee, Bar Ut krisje en Café Die Twee. Er rijden de hele middag 2 paardentrams vanaf de parkeerplaats van de boerenbond naar café Die Twee en weer terug naar het dorp. Ook het gebruik hiervan is geheel gratis. Rond de klok van 17.30 uur vindt in de Harmoniezaal de grote finale plaats. Wie gaat er in 2015 met de D’Aopse Pracht naar huis?

Wijnverschieting Gilde St. Ambrosius
Van 8 tot 12 oktober vindt de jaarlijkse Wijnverschieting van Gilde St. Ambrosius weer plaats. U bent van harte welkom op de schietbanen van Café-zaal Schuttershof te Kl. Zundert. Er wordt geschoten in de: afdeling Hoofd-Ere-A-B-C-D Asp. klasse. En ook in de Vrije aangesloten en Vrije klasse word er geschoten. Belgische schutters worden ingedeeld in Hoofd-Ere-A-B-C klasse. In iedere afdeling is er een ereteken en flessen wijn te winnen. Zoals voorgaande jaren kun je ook dit jaar drie geluksprijzen winnen door één of meer geluksdoelen te schieten. Wij wensen u veel plezier toe. Het bestuur hoopt veel schutters/schutsters te kunnen begroeten.

Geef je op voor dag van de mantelzorg
Op verzoek van vele mantelzorgers word dit jaar de Dag van de Mantelzorg uitgevoerd op zaterdag 14 november. Het thema van deze dag is "Laat je zien als mantelzorger!". Vele mantelzorgers hebben aangegeven dat zij de weg niet wisten naar instanties, niet gehoord werden of geen invloed hadden op de professionele ondersteuning. Tijdens de Dag van de Mantelzorg zal veel aandacht besteed worden aan de bovengenoemde punten en Stichting Welzijn Zundert zal samen met haar partners proberen antwoorden te geven op de vragen waarmee u als mantelzorger zit. Om een goede invulling te geven aan deze dag, is ook de inbreng van u als mantelzorger van groot belang. Wij vragen dan ook uw input te geven via de mail, telefonisch of per brief. Omdat we verwachten dat de opkomst op deze zaterdag groot zal zijn, verzoeken wij u, indien u graag wilt deelnemen, dit zo snel mogelijk door te geven in verband met dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Er zijn voor de deelnemers geen kosten aan verbonden. Kent of bent u een mantelzorger en zou u graag willen deelnemen aan deze dag? Neem dan contact op met Stichting Welzijn Zundert via info@swzundert.nl of 076-5972200. Wilt u wel deelnemen, maar kunt u degene voor wie u zorgt niet alleen laten of heeft u een gebrek aan vervoersmogelijkheden? Neem dan toch contact op. Wij zoeken met u mee naar een passende oplossing. De Dag van de Mantelzorg is een project van Stichting Welzijn Zundert en wordt in samenwerking met netwerkpartners uitgevoerd op 14 november 2015 op locatie Dorpshuis (Amarant) te Rijsbergen.

KPJ Rijsbergen organiseert Feestweekend
In het weekend van 16 en 17 oktober 2015 organiseert KPJ Rijsbergen haar jaarlijkse feestweekend! Op vrijdag zal de avond gevuld worden met muziek van de band Thats what she said en dj Jantje! De tent is open van 20:00 tot 01:30 uur. Entreeprijs: 5,- Euro. Op zaterdagavond zullen dj's DJ Gijs, DJ Donkere Wolk, DJ Jeroen, DJ Da Loco en DJ Kicken (bekend van radio Veronica) elkaar afwisselen met verschillende soorten feestmuziek! Het belooft een topavond te worden! Ook deze avond is de tent open van 20:00 - 01:30! Entreeprijs: 8,- Euro. Legitimatie is beide avonden verplicht! Ook is er de feesttent verwarmd en is er een garderobe aanwezig. Voorverkoopkaarten halen is mogelijk bij S-Computers in Rijsbergen. Mis dit geweldig feestweekend niet! Het belooft, zoals ieder jaar , knallend, spetterend, megagaaf te worden! BEN ERBIJ!


Gemeente

Gebruiksovereenkomsten corsobouwplaatsen
Het college heeft besloten een overeenkomst aan te gaan met de corsobuurtschappen Achtmaal, De Berk, Helpt Elkander, Klein Zundert, Klein Zundertse Heikant, Laarheide, Laer Akkermolen, Markt, Molenstraat, Poteind, Raamberg, Rijsbergen, Stuivezand, 't Kapelleke, 't Stuk, Tiggelaar, Veldstraat en Wernhout voor de periode van dertig jaar tot het in gebruik geven van de corsobouwplaatsen en het vestigen van recht van opstal. Dit gebeurt ter uitvoering van de beleidsnota Corsobouwplaatsen. Het doel van deze nota is enerzijds het zorgdragen voor een duurzame en gelijkwaardige huisvestingsmogelijkheid voor alle buurtschappen en anderzijds het juridisch planologisch verankeren van deze corsobouwplaatsen, zodat er een toetsingskader ontstaat dat een adequate controle op met name veiligheid mogelijk maakt. Sinds 2011 zijn de meeste bouwplaatsen, al dan niet na verhuizing, opgenomen in een bestemmingsplan.


Vergadering Welstandscommissie op maandag 12 oktober 2015
Op maandag 12 oktober a.s. vergadert de Welstandscommissie van 09.00 – 12.30 uur in het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert. Voor informatie over de agenda en het exacte tijdstip van behandeling kunt u twee dagen vóór de behandeling contact opnemen met de gemeente Zundert, de heer A. de Rooij tel. 076-596 98 25. U kunt dan tevens aangeven of u de vergadering wilt bijwonen. U heeft geen spreekrecht.

Inloopmiddag ontwerp kruising Molenstraat - Prinsenstraat
Op maandagmiddag 12 oktober houdt de gemeente Zundert een inloopmiddag, voor het ontwerp van de kruising Molenstraat - Prinsenstraat. Deze kruising wordt aangepast om verkeer beter van en naar de Randweg te begeleiden. De route Prinsenstraat - Molenstraat - Wernhoutseweg zal voorrang krijgen op de Molenstraat. In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met de aanwezigheid van fietsers en voetgangers. Belangstellenden kunnen de tekeningen bekijken en er zijn medewerkers aanwezig om hierop een toelichting te geven. De inloopmiddag staat gepland van 17.00 uur tot 19.00 uur in de hal van het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert.

Pas op voor babbeltrucs!
De politie West-Brabant waarschuwt voor babbeltrucs. Recent is in Rijsbergen melding gemaakt van een persoon die zich voordeed als loodgieter, om zo woningen binnen te treden en spullen van waarde weg te halen. Wees alert en maak melding bij de politie: 112.

Lokaal nieuws

Herdenking Vloeiweidedrama
Afgelopen zondag 4 oktober was het Herdenking Vloeiweidedrama van de Duitse overval. Dit was op 4 oktober 1944. De familie Neefs had onderdak gegeven aan een radiopost. 17 mensen kwamen om bij een aanval van de Duitsers op deze radiopost van de verzetsgroep van Paul Windhausen. Zij zaten verschanst in een schuurtje van boswachterij van de familie Neefs op landgoed de Vloeiweide in Rijsbergen. Ieder jaar wordt ook de jeugd hierbij betrokken. Zij adopteren het monument en hier mee verplichten zij zichzelf tot onderhoud hieraan. Ieder jaar is er op de vrijdag vooraan de herdenking een overdracht tussen de groep 8 en groep 7. Afgelopen zondag was 71 jaren geleden dat aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bij dit drama enkele verzetsstrijders en vier leden uit één gezin om het leven kwamen, een gebeurtenis met een enorme impact op de lokale gemeenschap. Burgemeester Poppe-de Looff, sinds haar aantreden in 2007 betrokken bij de organisatie van de herdenking en ingang van dit jaar is zij formeel bestuurslid van de stichting, legden een krans bij het gedenkteken. Er werden vredesliederen gezongen door het gemengd koor Voluntate en Rijsbergse kinderen hadden gedichten geschreven voor deze herdenking. Meer foto's op: http://campenhout1.jimdo.com/


Feestelijke open dag VRC Zundert druk bezocht
De open dag van Vogelrevalidatiecentrum Zundert trok zondag meer dan 1.100 bezoekers. Dit jaar stond de open dag in het teken van het 35-jarig bestaan van het opvangcentrum. Met fotoborden door het hele park heen werd de ontwikkeling van het VRC in beeld gebracht. De hele dag door liepen de bezoekers af en aan en was er een gezellige drukte. Rondleidingen, natuureducatieve kinderactiviteiten, uitleg bij diverse kooiencomplexen over het VRC en de vogels die verzorgd worden in Zundert, een kijkje in de behandelkamer, allerlei vogelsnuisterijen er was genoeg te doen! Er werd geld opgehaald voor de inrichting van een nieuw te realiseren operatiekamer met de verkoop van gedoneerde handgemaakte sieraden. De opbrengst hiervan zal door Stichting DierenLot verdubbeld worden. Het geld dat met de andere activiteiten opgehaald is, komt ook volledig ten goede aan de verzorging van de opgevangen dieren. VRC Zundert bestaat dit jaar 35 jaar. In die tijd is het opvangcentrum uitgegroeid tot een professionele opvang van inheemse vogels en zoogdieren. Er zijn ruim 130 vrijwilligers actief en jaarlijks worden er ongeveer 5.000 dieren opgevangen. Het opvangcentrum is het gehele jaar op zaterdag te bezoeken van 10 tot 16 uur. U vindt VRC Zundert aan de Luitertweg 36a te Zundert. Kijk voor meer informatie op www.vrczundert.nl. en voor foto's van de open dag: http://campenhout1.jimdo.com/


Fancy Fair zet mensen met beperking in het zonnetje
Afgelopen zaterdag werd het 80e Fancy Fair Feestweekend traditioneel geopend met de jaarlijkse truckersrit voor mensen met een beperking. Zo'n 85 vrachtwagenchauffeurs uit de regio gaven hieraan belangeloos hun medewerking. Vanaf het vertrekpunt bij de kerk vertrokken zij in een stoet van 63 kilometer door de gemeente Zundert. Aan de vrijwilligers en vele verkeersregelaars om dit in goede banen te leiden. Zowel voor de chauffeurs als mee-rijders was het een geslaagde middag.


Fanatenrit Zundert
Voor de 27e keer werd afgelopen zondag de Fanatenrit gehouden. Vanaf het startpunt bij Café Neefs in Zundert vertrokken 110 oldtimers en klassiekers voor een rondrit van 90 kilometer door West-Brabant. Het hele Oranjeplein in Zundert stond vol met oude auto's. Onderweg stonden proeven klaar welke de deelnemers moesten uitvoeren. Uiteraard moesten deze proeven met de auto worden uitgevoerd. Na de rit leidde de route weer naar Café Neefs waar nog gezellig wat gedronken en nagepraat kon worden.


Vrijwilligers Buurtpreventie bijeen
Afgelopen dinsdagavond 6 oktober was het een bijeenkomst voor alle vrijwilligers van Buurtpreventie Zundert. De vele vrijwilligers die die avond aanwezig waren, ongeveer 150 man, luisterde eerst aandachtig naar de uitleg van de samenwerking tussen de gemeente, politie, veiligheidsregio en meerdere organisaties. Ook werd uitgelegd wat de rol van de driehoek is. Een lokale driehoek bestaat bijvoorbeeld uit: de burgemeester, de leidinggevende van de politie in dat gebied (districtschef) en de officier van justitie. Buurtpreventie in de gemeente Zundert is op 17 november 2012 naar een idee van Ad Daamen opgestart. De Burgemeester werd erbij betrokken en de afspraken werden gemaakt. Nu heeft het team inmiddels 380 vrijwilligers en er mogen nog meer mensen bij. Ook de pas in Tilburg onderzochte WhatsApp groep, boekt in Zundert al enige tijd goede resultaten. Er zijn 14 teams actief bezig met de vele mogelijkheden binnen de diverse regio's. Loop je een ronde of laat je de hond uit en ziet je iets wat niet plus is, bel 112 en stuur daarna een WhatsApp naar de groep. Vele ontvangers van het bericht zullen erop reageren en de gebeurtenissen volgen en reageren. Zie je het wel zitten om je eigen buurt veiliger te maken, kijk dan op www.buurtpreventiezundert.nl. Na veel informatie ontvangen te hebben was het tijd om met de mede vrijwilligers kennis te maken. Op 17 oktober is van 10:00 tot 15:00 uur een preventie dag. In en rond het gemeentehuis van Zundert is informatie te krijgen over diverse middelen die je zelf kan doen om het een en ander te voorkomen.


Start bouw Anna 2
Donderdagmiddag 8 oktober heeft wethouder Johan de Beer symbolisch de bouw van Anna 2 in Zundert in gang gezet. Op de bouwplaats heeft de wethouder, als een volleerd kraanmachinist, een stuk betonvlechtwerk naar de juiste plek gemanoeuvreerd. Op de locatie, waar vroeger de kloostertuin was, verrijst binnen nu en 2017 een mooi appartementen complex met 41 appartementen, waarvan 10 voor woningcorporatie Thuisvester. Plan 1 is van tafel en plan 2 is een opnieuw ontwikkeld plan. In plan 1 zou Thuisvester 46 zogeheten parkappartementen gaan bouwen in de huur- en koopsfeer. Echter Thuisvester wil zich vanwege aangepast overheidsbeleid nog meer gaan richten op sociale verhuur van woningen. Plan 2 is dat Maas-Jacobs het stuk grond heeft gekocht van Thuisvester en daarbij het plan heeft aangepast in 41 appartementen, waarvan tien voor woningcorporatie Thuisvester. Er zijn nog enkele appartementen te koop. Samen met Maas-Jacobs hebben we ook Anna 1 op een prachtige manier her ontwikkeld,” zo legt directeur-bestuurder Johan Westra uit. 'Dat was voor ons de basis om ook voor dit project de handen ineen te slaan'. Het nieuwe plan dat voldoet aan de eisen van deze tijd: een betaalbaar product met aansprekende architectuur volgens René Maas, directeur van Maas-Jacobs. Ook aan de omgeving wordt veel aandacht besteed. De tuin krijgt een, volgens wethouder Johan de Beer, een heel open karakter en een verbinding met het Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan. De hele St. Anna klooster omgeving zal in 2017 als een mooie parel in Zundert liggen waar veel mensen een goed gevoel bij krijgen.


Radio

Samenwerking ROSradio en Rucphen FM tijdens GTC Rally
De GTC Rally welke op 9 en 10 oktober verreden zal worden zal dit jaar via de lokale omroep te volgen zijn. De omroepen Rucphen FM en ROSradio Zundert hebben hiervoor de handen ineen geslagen. Zij verzorgen - samen met professionele verslaggevers van de GTC Rally - dit twee dagen durende radioprogramma Rally Radio. Naast goede muziek, informatie zal er live verslag gedaan worden vanaf de klassementsproeven. De gebruikelijke programma’s op deze dagen maken plaats voor dit gezamenlijke unieke radioprogramma! Luister vanaf vrijdagmiddag 9 oktober vanaf 18.00 mee naar de GTC Rally via Rally Radio. Stem hiervoor af op een van de vele beschikbare kanalen van de twee omroepen. Kijk voor etherfrequenties, livestreams of een link naar de populaire TuneIn app op de websites www.rucphenfm.nl of www.rosradio.nl. Houd ook de Facebook pagina’s in de gaten voor laatste informatie.

Sinterklaas

Sinterklaas intocht in voorbereiding; collecte bij Zundertse ondernemers
Sinterklaas en de Pieten komen er weer aan! Nog anderhalve maand en dan zijn ze weer in Nederland. En ook dit jaar zullen de Sint en Pieten naar Zundert komen. Dit heeft de regelpiet al laten weten. Dit jaar zullen ze op zondag 15 november in Zundert zijn. Schrijf deze dag alvast op, vergeet hem niet en zorg dat je langs komt bij de Sint! Het gaat weer een geweldig leuk feest worden. Om dit leuke feest te bekostigen zullen mensen van het Sint Nicolaas Comité in de komende weken bij de Zundertse ondernemers langs komen voor een financiële bijdrage, waarvoor alvast onze dank. Voor meer informatie kijk je op onze website www.sintenpietzundert.nl en houd de Facebook pagina in de gaten!

Agenda
Vrijdag 9 oktober 19:00 - 22:00
Wijnverschieting St. Ambrosius
Zaterdag 10 oktober 16:00 - 22:00
Wijnverschieting St. Ambrosius
Zondag 11 oktober 10:00 - 18:00
Wijnverschieting St. Ambrosius
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
anna01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 15°C    NNO 2    
 

MAX
MIN
wind
 
za

14
8
NO 3
zo

10
4
O 4
ma

9
2
O 3