Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Gemeente
    Bestemmingsplan Biezen te Achtmaal
Sinterklaas
    Sinterklaascomité Rijsbergen klopt bij u aan
Sport
    Zwemvierdaagse in de Wildert


Gemeente

Bestemmingsplan Biezen te Achtmaal
Het college heeft besloten de raad voor te stellen het bestemmingsplan 'Biezen' vast te stellen. Planlocatie de Biezen is gelegen direct ten zuiden van Achtmaal tussen de Aartsberg, Biezen en de Griendweg. De planlocatie is al meer dan 25 jaar gemeentelijk eigendom en in beeld als woningbouwlocatie. Door de ligging buiten het project ‘bouwen binnen strakke contouren’ en de prioritering uit het woningbouwprogramma Achtmaal (eerst Griendweg III, vervolgens Schuttershof en daarna Biezen) was er tot op heden geen project opgestart. Nu voorbenoemde (inbreidings-)locaties ontwikkeld zijn, de pilot 'bouwen binnen strakke contouren' is afgerond en de woningbehoefte weer toeneemt is er vorig jaar een haalbaarheidsanalyse opgesteld voor de afronding van de Biezen. De haalbaarheidsanalyse toonde aan dat deze ontwikkeling beleidsmatig en stedenbouwkundig haalbaar is en dat de grondexploitatie een positief resultaat laat zien. Op basis van deze haalbaarheidsanalyse heeft de raad, conform de nota Grondbeleid 2014-2017 en de verslaggevingsregels grondexploitatie van de Commissie BBV (Besluit, begroting en verantwoording), begin 2016 de eerste grondexploitatie vastgesteld. Het projectplan is vervolgens verder uitgewerkt en in procedure gebracht.

Sinterklaas

Sinterklaascomité Rijsbergen klopt bij u aan
Op zondag 20 november komt Sinterklaas samen met zijn pieten aan in Rijsbergen. Het Sinterklaascomité Rijsbergen is al druk bezig met de voorbereidingen om het feest tot een succes te maken. Nb. Nadere informatie over de intocht op 20 november volgt spoedig. Van maandag 24 t/m zaterdag 29 oktober (week 43) wordt er in Rijsbergen gecollecteerd. Het Sinterklaascomité hoopt dat ze weer op de financiële steun van de inwoners mag rekenen tijdens deze huis-aan-huis collecte. Want alleen met uw bijdrage kunnen we de intocht én het bezoeken van de Sint in De Koutershof voor alle kinderen weer laten slagen. Traditiegetrouw hoort daarbij natuurlijk ook de snoepzak en het cadeautje voor de kinderen tot en met groep 5.

Sport

Zwemvierdaagse in de Wildert
Tijdens de herfstvakantie van 24 oktober 2016 tot en met 28 oktober 2016 organiseert zwemvereniging De Wildert de Zwem4daagse in zwembad De Wildert. De Zwem4daagse is een sportief evenement waarmee kinderen gestimuleerd worden te blijven zwemmen, zodat ze ook na het behalen van het zwemdiploma veilig zijn in en om het water. Tijdens de zwem4daagse zwemmen de deelnemers 4 dagen een afstand van 250m, of 500m per dag. Als beloning voor hun prestatie krijgt iedereen op de laatste dag een medaille. Het hele jaar door worden er op verschillende plekken in het land een Zwem4daagse georganiseerd vooral in de maanden juni, juli en oktober. Dit seizoen zullen ruim 60.000 mensen in Nederland deelnemen.De kosten voor deelname bedragen € 10,00 per persoon bij voorinschrijving en € 12,50 bij inschrijving vanaf 24 oktober 2016. Mocht u geen vier dagen kunnen zwemmen dan is het ook mogelijk om per avond als losse zwemmer deel te nemen. De kosten hiervan bedragen € 2,50 per avond. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij de kassa van het zwembad in Zundert. Deelnemers dienen minimaal in het bezit te zijn van een A-zwemdiploma. Neem een kleurplaat mee en lever deze in op maandag of dinsdag met de zwemvierdaagse. De organisatie van de zwem4daagse is in handen van zwemvereniging De Wildert, in samenwerking met de KNZB en zwembad De Wildert

Agenda
Zondag 23 oktober 13:00 - 17:00
Babbelclub Wernhout
Dinsdag 25 oktober 18:00
Eetpunt
Dinsdag 25 oktober 19:00
Bingo
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
hetlaarbouwkavels
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: -1°C    NNO1    
 

MAX
MIN
wind
 
ma

11
5
O 3
di

11
5
NO 2
wo

11
3
ZW 2