Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Wandelen in de mooie natuur van Zundert
    Spaar uw ticket voor Proms in de Tent
Gemeente
    Aanvragen subsidie is mogelijk tot 1 juni 2014
    Wethouders, raads- en burgerleden geÔnstalleerd
    Groep 6 Zonnebloem maakt mooiste afvalvogel
Koninginnedag
    Programma Koningsdagviering Wernhout 2014
    26 april: Koningsdag in Achtmaal
Lokaal nieuws
    Optreden/concert het nieuwe Big Band BuZz
    Mevrouw Smeekens-Hereijgers 100 jaar
    Geslaagde Trekkerbehendigheid op 2e paasdag
Sport
    Mini Roparun Zundert
    De Wildert zwemt voor de Roparun
    Erwin Tax, Koning van kruisboog vereniging Komst des Vredes
    Demodag Samen Sterk
Televisie
    De TisgZ.


Algemeen

Wandelen in de mooie natuur van Zundert
Op zondag 27 april organiseert Wandelevenement Zundert voor de 6e keer dit Wandelevenement. Het evenement zal bestaan uit een groot aantal verschillende wandelingen van 6, 10, 15, 20 en 25 kilometer. Zondag 27 april kan tussen 8.00 en 9.30 uur gestart worden voor de 20 en 25 km. De overige afstanden kunnen starten tussen 8.00 en 11.00 uur. Tijdens deze wandeltochten zal U de mooie natuur in het buitengebied van Zundert zien met o.a. Stuivezand, Raamberg, Tiggelt en Pannenhoef. Onderweg kunt u genieten van een legendarische pauzepost, de 20 en 25 km passeren deze pauzepost ook voor een tweede maal. U kunt zich op de ochtend zelf tegen een gereduceerd bedrag (kinderen tot 6 jaar mogen gratis meelopen) inschrijven bij het vertrekpunt Cafť Stuivezand, Bredaseweg 43, Zundert. De organisatie hoopt deze dag vele enthousiaste wandelaars uit de gemeente Zundert, maar ook ver daar buiten te mogen begroeten. Voor meer informatie, neem contact op met wandelevenementzundert@gmail.com of via telefoon 06-50204025 of kijk ook eens op onze website: www.wandelevenementzundert.nl

Spaar uw ticket voor Proms in de Tent
De Weidefeesten zijn dit jaar weer terug op hun vertrouwde plek in het Pinksterweekend (7-8-9 juni) te Achtmaal. In navolging van het succes van de jubileumconcerten in 2012 en de Proms in de Tent avond van de Weidefeesten 2013, zal Muziekvereniging Sint Martinus u ook dit jaar versteld doen staan tijdens Proms in de Tent 2014. De avond zal worden ondersteund door diverse vocale solisten en niemand minder dan Feestorkest Drievoud. Ook na het Proms-programma zal feestorkest Drievoud uw feestavond verzorgen. Wilt u dit unieke event niet missen? Zorg er dan voor dat u voorafgaand uw entree ticket bemachtigd! Speciaal voor deze avond heeft Coop van Bedaf een spaarsysteem voor u ontwikkeld, waardoor u de komende weken kunt sparen voor uw gratis entree. Meer weten? Volg onze website: www.weidefeesten.nl.

Gemeente

Aanvragen subsidie is mogelijk tot 1 juni 2014
Verenigingen/instellingen kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten die bijdragen aan het realiseren van onze gemeentelijke beleidsdoelstellingen. Voor het aanvragen van subsidie voor het jaar 2015 kunt u gebruik maken van het 'Aanvraagformulier verlening subsidie voor het jaar 2015'. U dient het aanvraagformulier te downloaden via de website www.zundert.nl > Digitale Balie > Online formulieren > Te downloaden formulieren. De gemeente Zundert dient dit formulier vůůr 1 juni 2014 te hebben ontvangen!

Wethouders, raads- en burgerleden geÔnstalleerd
In de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 22 april zijn drie wethouders, drie raadsleden, veertig burgerleden en de waarnemend raadsvoorzitter benoemd en beŽdigd. De gemeenteraad stelde tevens het coalitieakkoord en het financiŽle kader voor de bestuursperiode 2014-2018 vast. Wethouders: De gemeenteraad heeft Marjon de Hoon-Veelenturf (CDA), Johan de Beer (Dorpsbelangen) en Piet Utens (VVD) benoemd en beŽdigd. Zij gaan de komende bestuursperiode uitvoering geven aan hun coalitieakkoord DE KOERS VASTHOUDEN. Samen voortvarend verder!. De verdeling van de portefeuilles volgt op korte termijn. Raads- en burgerleden: De drie vrijgekomen vacatures in de raad zijn ingevuld door Veronique Nouws (CDA), Rien van de Sande (DB) en Frank van de Bersselaar (VVD). Zij werden op 22 april benoemd en beŽdigd. De gemeenteraad van Zundert telt hiermee weer negentien raadsleden. Louis van den Broek (CDA) is de komende vier jaar waarnemend voorzitter van de gemeenteraad. Tijdens de raadsvergadering van 22 april werden tevens veertig burgerleden benoemd en beŽdigd. Zij vertegenwoordigen hun partij in De Ronde, de voormalige raadscommissie(s).


Groep 6 Zonnebloem maakt mooiste afvalvogel
Groep 6 van basisschool Zonnebloem uit Zundert heeft vandaag de eerste prijs gewonnen in het jaarlijkse Natuur- en Milieu Educatieproject van gemeente Zundert en het Vogelrevalidatiecentrum. Winnaars groep 6 basisschool Zonnebloem. Dit jaar zijn de groepen 5 en 6 van alle basisscholen in de gemeente uitgedaagd een vogel te maken uit afvalmateriaal. Daarbij moest een poster gemaakt worden over de schadelijke effecten van milieuvervuiling. Wethouder De Hoon - Veelenturf prees de leerlingen van groep 6 van basisschool Zonnebloem voor hun fraaie 'afvalbermvogel' en de posters. De tweede prijs was voor groep 6B van de St. Bavoschool uit Rijsbergen en de derde prijs ging naar groep 4/5 van de St. Jozefschool in Wernhout.


Koninginnedag

Programma Koningsdagviering Wernhout 2014
Ook dit jaar zal Koningsdag in Wernhout op een feestelijke wijze worden gevierd. Het thema is dit jaar foto en film. Plaats van dit feest is als gebruikelijk, in en om gemeenschapshuis Het Wierenbos. Het programma ziet er op zaterdag 26 april 2014 als volgt uit. Ochtend: Opening van de dag om 09.45 uur met de versierde fietsenoptocht door de straten van Wernhout, begeleid door de muziek van Wernhout Vooruit. Om 10.00 uur wordt de dag officieel geopend door het college van burgemeester en wethouders. Na deze opening begint de spelletjesmarkt en nieuw dit jaar is een vrijmarkt. Dit alles duurt tot 12.30 uur. Vanaf 12.15 uur kunnen de kinderen een attentie ophalen. Middag: Om 14.00 uur start de populaire playbackshow. De zaal gaat hiervoor omstreeks 13.50 uur open. De inschrijvingen hebben alvast hele verschillende optredens opgeleverd, dus dat wordt een mooie muzikale middag. Voor de beoordeling van al die deelnemers heeft de organisatie ook dit jaar weer een voortreffelijke jury kunnen samenstellen. Einde van de middag is omstreeks 16.30 uur. Voor vragen kunt u contact opnemen met Anja Braspenning (5975087). Wij wensen iedereen alvast een fijne Koningsdag toe. Graag tot dan!

26 april: Koningsdag in Achtmaal
Stichting '8x gaat voor Oranje' is weer klaar om dit grote feest met iedereen te vieren. Het gaat gebeuren om en rond het Gouwe Pleintje. We beginnen deze dag om 11.00 uur met de opening door Burgemeester en Wethouders. Vanaf 10.45 uur gaan we verzamelen. Met fanfare St. Martinus voorop vertrekt de versierde fietsoptocht door de straten van Achtmaal. Hier aansluitend gaan we beginnen met de spelletjeskermis. De spelletjeskaarten zijn na de versierde fietsoptocht verkrijgbaar in de oranjekraam. Er zijn dit jaar wederom weer 20 spelletjes te spelen, waaronder een nieuwe. Tijdens de spelletjeskermis kun je jezelf laten schminken, je kunt met de huifkar een rondje meerijden, er zijn diverse optredens van Triple-S en Std Infinity. Voor drankjes en broodjes voor de kinderen word gezorgd en bij inlevering van een volle spaarkaart krijgen alle kinderen een goed gevulde zak snoep. De gehele dag staan er luchtkussens voor klein tot groot. Verder is er voor iedereen de gehele dag een gezellig terras met muziek van Cartoon. Om 14.00 uur gaan we starten met the 8x-Factor. Na de prijsuitreiking is het kinderdisco en de verrassing van 2014 is een special guest! Spannend wat we dit jaar voor jullie weer in petto hebben. Dus kom zeker naar Koningsdag Achtmaal. Kleed je leuk in het Oranje, dat ziet er gezellig uit. De vlag mag uit op deze feestelijke dag. We zijn altijd opzoek naar vrijwilligers voor deze dag, dus wil je ons graag komen helpen of wil je kind(eren) graag meedoen met The 8x-factor meld je aan op 8xgaatvoororanje@gmail.com

Lokaal nieuws

Optreden/concert het nieuwe Big Band BuZz
In samenwerking met de Wierenbos in Wernhout organiseren we een optreden/concert om het nieuwe Big Band BuZz te presenteren. Deze gezellige avond staat gepland op zaterdag 10 mei aanstaande. Graag nodig ik jou uit om daarbij aanwezig te zijn! Achteraf en tussen de twee sets bigbandmuziek van driekwartier wordt er een plaatje gedraaid. De deuren gaan open om 19.30 uur. Het belooft een gezellige en muzikale avond te worden! De kaartverkoop start op 19 april, Je kunt kaarten kopen in Wernhout bij de Wierenbos en Bolle Buiken XXL, in Zundert bij Wouw! Daís lekker en in Rijsbergen bij ít Winkeltje. Graag tot 10 mei! Ook tijdens Koningsdag in Zundert zijn er kaartjes verkrijgbaar. Dan geeft Big Band BuZz alvast een voorproefje.


Mevrouw Smeekens-Hereijgers 100 jaar
Mevrouw Smeekens is op 19 april 1914 geboren aan de Ettenseweg in Rijsbergen. Ze was het 5de kind uit een gezin van 9 kinderen. Haar ouders woonden op een boerderij, hielden vee, maar tuinierden daarnaast ook. Na de lagere school ging mevrouw Smeekens meteen aan het werk. Eerst op een boerderij, later werkte ze bij een arts en daarna bij een notaris en ze deed daar allerlei werkzaamheden, waaronder ook het verzorgen van de kinderen. Ook heeft zij als kokkin gewerkt op de Krabbenbossen. In 1943 is ze getrouwd met Kees Smeekens. Op latere leeftijd ging ze haar rijbewijs halen en werd chauffeur voor meerdere mensen. Ook werd ze gevraagd om zitting te nemen in het bestuur van de KVO. Daarna werd ze lid van de KBO en ook daar kwam ze in het bestuur terecht. Na 9 jaar echter werd haar man ziek en zij heeft hem tot op het laatst liefdevol verzorgd. Hij overleed in 1991. Mevrouw Smeekens mag dan wel bijna 100 jaar zijn: ze slikt nog geen enkel medicijn. Wel heeft ze last van artrose en loopt ze achter een rollator. Ze krijgt hulp van de thuiszorg die haar helpen met aankleden, koffie zetten, eten in de magnetron zetten en de broodmaaltijd verzorgen. Ze helpen haar ook met het naar bed brengen. Mevrouw Smeekens is nog steeds helder van geest en is de trotse oma van 4 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.


Geslaagde Trekkerbehendigheid op 2e paasdag
Traditioneel houdt KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) Rijsbergen op 2e paasdag haar Trekkerbehendigheid. Vele jongeren uit de wijde omtrek van Rijsbergen kwamen naar het Paandijksestraat in Rijsbergen om mee te doen of een kijkje nemen. De deelnemers moesten met hun tractor diverse proeven afleggen binnen een bepaalde tijd. Hier kregen ze punten voor. Tijdens de afterparty in een cafť werden de prijzen bekend gemaakt en degene met de beste behendigheid in het zonnetje gezet.


Sport

Mini Roparun Zundert
Afgelopen zaterdag, 19 april, hield Running Team Zundert op het terrein van DJA een Mini Roparun. De stichting Roparun zamelt geld in voor kankerpatiŽnten en laat dit ten goede komen aan bijvoorbeeld DaniŽl de Hoed kliniek, Sophia kinderziekenhuis en vele andere projecten. Er konden afstanden van 10 en 15 kilometer gewandeld worden in de mooie bosrijke omgeving van Zundert en dat onder een stalend zonnetje. Ook was er een estafetteloop van 10 km. Daaraan kon meegedaan worden door bedrijven, mini kids en verenigingen. 15 bedrijven, 25 verenigingen en 7 groepen MiniKids liepen mee. Bij de bedrijven was de uitslag: 3. Aannemer Frans Balemans, 2. Modoc uitzendbureau en 1. Johan Vergouwen Woninginrichting Bij de verenigingen was de uitslag: 3. RoadRunners Etten Leur 2. DJA 1 en 1. Achilles LTV De miniKids hadden de volgende uitslag: 3. Mini RopaRunners 2. DJA Pupillen en op 1. DJA Junioren De opbrengst zal ongeveer 3750 euro zijn dit jaar. Voor meer informatie over de MiniRoparun, kijk even op de website http://www.miniroparun.nl/ Voor meer foto-s http://campenhout1.jimdo.com/


De Wildert zwemt voor de Roparun
Op maandag 31 maart en woensdag 2 april heeft Zwemvereniging De Wildert gezwommen voor de Roparun. De zwemmers, jong en oud, hebben zich laten sponsoren om 40 banen,1kilometer, te zwemmen voor het goede doel. De uiteindelijke opbrengst van Ä 750 is overhandigd aan Running Team Zundert. Zij nemen dit mee naar de Roparun die zal starten op 7 juni. Zwemvereniging De Wildert wenst Running Team Zundert heel veel succes!


Erwin Tax, Koning van kruisboog vereniging Komst des Vredes
Traditioneel wordt op Paaszaterdag bij kruisboogvereniging Komst des Vredes, thuis bij Den Thuur op Achtmaal, geschoten om de Koningstitel voor het lopende jaar. Om 13.00 uur hebben zich achttien gegadigden ingeschreven om de strijd met elkaar aan te gaan. Na de eerste serie (van de vier in totaal) laten Ronnie Hense en Erwin Tax zien dat ze er zin in hebben door beide 98 punten te schieten. Na serie twee gaat Erwin wederom op kop met 194 p. voor Ferry met 193 p. gevolgd door Ronnie en Renť beide 192 p. Met een derde serie van de VOLLE 100 punten zet hij de concurrentie op achterstand. Zeven schutters gaan door naar de finale maar ook nu geeft Erwin niet af en met 98 punten stelt hij z'n titel veilig. Hij wordt dan ook met 392 punten Koning van de Komst des Vredes voor 2014. 2e wordt Ferry van den Broek 386 p. 3e Johan Tax 384 p. Wij hadden een mooie, gezellige en vooral sportieve verschieting. Na deze marathon wedstrijd lieten wij ons het paasmaal (lees paaseieren) goed smaken welke door Luc en Sandra opgediend werden waarvoor dank. Daarna werd Erwin als nieuwe Koning gehuldigd en toegezongen. Langs deze weg willen wij Erwin en alle andere Koningen van onze zusterverenigingen door heel Nederland feliciteren met hun behaalde of nog te behalen Koningschap. Ook wensen wij Erwin (en zijn conculega's) veel succes bij de komende Koningen Wedstrijden.

Demodag Samen Sterk
Alle groepen van Samen Sterk Rijsbergen laten op zondag 27 april door middel van een demonstratie zien wat ze in huis hebben. Alle kinderen van Samen Sterk Rijsbergen kunnen op de demodag weer laten zien wat voor nieuwe kunstjes ze geleerd hebben in het afgelopen jaar. Er wordt door de groepen echt naar deze dag toegeleefd. Dit jaar is het thema 'Koninklijke Demodag'. De leiding van de groepen zorgen ervoor dat alle kinderen er klaar voor zijn met onder andere mooie kleding en muziek, zodat de dag iets extra speciaals krijgt. Zo komen alle dans-, spring-, turn- en gymgroepen aan bod. De Demodag wordt gehouden in Sporthal 't Trefpunt in Rijsbergen. De zaal gaat open vanaf 14.45 uur en zal tot 17.00 uur duren. Kaartjes zijn aan de deur te koop (volwassenen 2 euro en voor kinderen 1 euro). Kennis maken met gymmen, dansen, turnen of springen? Kom dan kijken op 27 april!

Televisie

De TisgZ.
Fien Peeters opperde zelf de titel Leren kijken naar kunst als aanhef voor het ROStv-programma, dat vanaf zaterdagavond 19 april wordt uitgezonden. Samen met kunstenaar Frans Ermens praat zij aan tafel in Studio Globe met presentatoren Mark en Ed over dit onderwerp. We hebben binnen onze gemeente heel veel mensen die zich bezighouden met kunst. Zelfs een aantal kunstenaars die niet bekend zijn en toch heel bijzonder werk maken. Vaak hebben we een oordeel over kunst, zonder dat we echt goed kijken naar kunst. Wat is kunst eigenlijk en wanneer spreek je over kunst? Waarom legt iemand zich toe op kunst? Dit en nog veel meer kunstitems komen aan bod. Wederom zijn er filmpjes opgenomen in onze gemeente. Aan de passant op straat wordt gevraagd naar kunst, Beeldend Centrum Zundert is in het vizier en er zijn inspirerende opnames van diverse vormen ook van kunst, waarbij meerdere Zundertenaren voor de lens verschijnen. Je kunnen uiten in muziek is ook een vorm van kunst? Jan de Bruijn laat het zien en horen! Vanaf zaterdagavond 19 april om 20.30 uur op ROStv, kanaal 43: De TisgZ met Leren kijken naar kunst. De uitzending zal tot en met dinsdag 29 april dagelijks herhaald worden om 20.30 uur, met een extra uitzending in de weekenden op zaterdag- en zondagochtend om 10.30 uur. In verband met de uit te zenden raadsvergaderingen op 22 en 24 april zullen de uitzendingen van De TisgZ waarschijnlijk na 29 april ook nog enige dagen te zien zijn. Tevens kan men alle uitzendingen terugzien via: www.rostv.nl/rostvgemist of via YouTube. Volg de TisgZ en ROStv ook op FaceBook.


Agenda
Vrijdag 25 april 19:30
Rijsbergen de Kwis
Zaterdag 26 april 9:45
Koningsdag Wernhout
Zaterdag 26 april 10:00
Koningsdag Zundert
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
GemeenteraadZundert01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 13įC    NO 3    
 

MAX
MIN
wind
 
za

20
11
z4
zo

16
10
z3
ma

18
11
no4