Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Truck en Tractorpulling Rijsbergen op 4 en 5 juli a.s.
    Pallieterrun verreden
Bloemencorso
    Met het corso naar Amsterdam
Gemeente
    Straatnaamwijziging
Lokaal nieuws
    Kick Off Buurtpreventie Zundert Noord
    Volautomatisch koelhuis feestelijk geopend
    Veteranendag Zundert
    Chinezen verrassen Het Gele Huis
    Wandel mee met Starry Night
    50ste verjaardag Stichting Rotor geopend
Sport
    Stan Godrie nationaal kampioen


Algemeen

Truck en Tractorpulling Rijsbergen op 4 en 5 juli a.s.
Op zaterdag 4 en zondag 5 juli 2015 organiseert Stichting Trekkertrek Rijsbergen voor de 33e keer het jaarlijkse Truck en Tractorpulling Rijsbergen. Voor de 2e maal de puntenwedstrijd voor de trucks op zaterdagavond. De zondag bestaat uit de Hypropullers-competitie en de landbouwklassen. De wedstrijd wordt verreden op 4 en 5 juli a.s. op het terrein aan de Tiggeltsebergstraat in Rijsbergen. Opnieuw is het de organisatie gelukt om de competitie voor de trucks dit jaar naar Rijsbergen te halen. De wedstrijd word verreden volgens het competitie reglement van de VTN. Voor de sleepwagens van de Powerbreaker en de Hyproslee zullen de trucks verschijnen. Het terrein is goed verlicht en het spektakel zal goed te volgen zijn. Na afloop zal het tentfeest in de feesttent losbarsten met DJ Gijs. Zondag is traditioneel de dag van de Hypropullers competitie en de landbouwklassen. Vele landbouwtractoren en omgebouwde tractoren verschijnen voor de sleepwagen van de Hyproslee en de PowerBreaker. Voor de rijders is het elk jaar weer een uitdaging om de full pull (= 100 meter) en dus de baan volledig af te leggen. Van de landbouwklasse wordt de beste deelnemer afkomstig uit de Gemeente Zundert beloont met de grote Cees Goos prijs. Het programma begint om 9.00 uur met de proeftrek. Rond de klok van 11.30 uur zal de wedstrijd beginnen. Tot ziens tijdens het Truck en Tractorpulling weekend op 4 en 5 juli in Rijsbergen!

Pallieterrun verreden
Afgelopen zondag is voor de 21e keer de pallieterrun gereden in de omgeving van Zundert. De tocht van ongeveer 75 kilometer wordt verreden met een motor-zijspan of op een trike (motor op 3 wielen). Het blijft elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis voor mensen uit de gemeente Zundert met een geestelijke of lichamelijke beperking. Zij zijn het waarvoor de jaarlijkse rondrit georganiseerd wordt. Als tussenstop is dit jaar gekozen voor Hoeve Het Rondgors te Rijsbergen. De rondrit voert hen vanaf café Stuivezand , waar de start en aankomst is. De geschiedenis: In 1992 namen enkele enthousiasten het initiatief om voor de Zundertse gehandicapten eens een leuk dagje uit te organiseren. Het werd een huifkartocht. Een jaar later ontstond het idee om de gehandicapten eens plaats te laten nemen in een motor-zijspan. Het was niet moeilijk om daar motorrijders voor te vinden: die troffen elkaar regelmatig in het toenmalige café Pallieter aan de Achtmaalseweg. Van daaruit vertrokken 20 zijspannen en een aantal solorijders voor de eerste rit, die vanaf dat moment Pallieter-run werd genoemd. In alle jaren daarna is de opzet gelijk gebleven: een toertocht van 75 tot 80 kilometer, met een tussenstop bij een leuke plek, waar de hapjes en drankjes het uitstapje compleet maken. Het enige verschil met de beginjaren is het aantal voertuigen waarin de mensen plaatsnemen: 50 zijspannen en een tiental trikes zijn nu geen uitzondering! Om die hele karavaan veilig te kunnen laten rijden zijn die dag ook nog eens tientallen verkeersregelaars (op motoren natuurlijk) onderweg. Café Pallieter bestaat inmiddels niet meer, maar de Pallieterrun is blijven bestaan en wordt sinds 2003 door een werkgroep van Stichting Zundertse Gehandicapten georganiseerd bij Café Stuivezand, dat voor dit evenement een prima locatie biedt.


Bloemencorso

Met het corso naar Amsterdam
Wil jij Amsterdam kennis laten maken met het Zundertse corso? Geef je dan nu op om mee te helpen met de bouw van het Van Gogh Tableau op dinsdag 28 juli (bouwdag) op het Museumplein in Amsterdam of help mee als corsokenner op dinsdag 28 juli en woensdag 29 juli (dag van de onthulling). Dit is een oproep aan álle Zundertse corso- én Van Goghliefhebbers die het leuk vinden om in Amsterdam te laten zien wat Zundert en het corso te bieden hebben. Daarom zijn we op zoek naar goeie prikkers en tikkers die met geduld en zorgvuldigheid te werk gaan. Want let wel, de afbeelding op het tableau behoeft het nodige knipwerk. Wij zorgen voor de scharen. Naast de mensen die de corso-PR-kraam draaien kunnen we nog wel wat extra ambassadeurs gebruiken. Misschien vind jij het leuker om vragen van de toeristen te beantwoorden over het corso en over Vincent. Ook dan ben je van harte welkom! Voel jij je aangesproken om op een van deze twee dagen (allebei mag ook!) als bouwer deel te nemen of om deze gastvrije rol op te pakken, geef je dan op als vrijwilliger. Ben je tussen de 12 en de 15 jaar, dan mag je mee als er begeleiding van een volwassene is. Voor busvervoer wordt gezorgd. Wat willen de organisatie weten? Naam, e-mailadres en telefoonnummer, leeftijd, tikker of ambassadeur, welke dagen (28 of 29 juli of allebei), wil je mee met de bus of zorg je voor eigen vervoer, shirtmaat? Mail deze gegevens en schrijf je in via tableau2015@corsozundert.nl


Gemeente

Straatnaamwijziging
Stuivezandseweg nr. 40 in Klein Zundert, wordt per 1 juli 2015 Mosterdpad 2, 4882 NX Klein Zundert Stuivezandseweg nr. 42 in Klein Zundert, wordt per 1 juli 2015 Mosterdpad 4, 4882 NX Klein Zundert

Lokaal nieuws

Kick Off Buurtpreventie Zundert Noord
Op 30 juni zal de Kick Off zijn van het nieuwe buurtpreventie team Zundert Noord. De Burgemeester Leny Poppe-de Looff zal die avond de officiële handeling verrichten. Het doel van een buurtpreventieproject is dat bewoners en politie er samen voor zorgen dat dieven, inbrekers en vernielers minder gemakkelijk de kans krijgen hun slag te slaan. Dat kan door wat extra op te letten en wat meer betrokken te zijn bij de straat, appartement of buurt waar u woont. Uw ervaringen en die van anderen stellen de politie en de buurtbewoners in staat beter op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de buurt. Voor u betekent dat de mogelijkheid om effectieve voorzorgsmaatregelen te nemen, terwijl ook de politie er met haar dagelijks werk rekening mee kan houden. Een buurtpreventieproject is speciaal bedoeld voor woonomgevingen waar men regelmatig te maken heeft met problemen op het gebied van de criminaliteit en waar een groot deel van de buurtbewoners bereid is er samen met de politie iets aan te doen. Bij onvoldoende deelname kan een buurtpreventieproject natuurlijk niet van de grond komen. Een buurtpreventieproject kost u niet veel moeite of geld maar het kan heel wat opleveren: een gezelliger, veiliger en rustiger buurt. U bent van harte welkom om ook als vrijwilliger bij het buurtpreventie team te komen. Voor meer informatie zie: www.buurtpreventiezundert.nl/


Volautomatisch koelhuis feestelijk geopend
Donderdag 25 juni opende de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk, samen met de Burgemeester van Zundert, Leny Poppe-de Looff dit volautomatische koelhuis. Het internationaal opererend familiebedrijf is al sinds 1977 gespecialiseerd in het verwerken van verse groenten en fruit tot diepvriesproducten. De verse groenten en het fruit komen van telers uit West-Brabant wat van groot belang is voor de werkgelegenheid in deze omgeving. In Zundert biedt Ardo werk aan 160 mensen in vaste dienst en dat kan op lopen tot over de 200 met seizoenarbeiders. Daarmee is Ardo de grootste werkgever in Zundert. Een van de ambities van Ardo was het bouwen van een volautomatisch koelhuis. Het verheugt het College van B en W van Zundert dat deze ambitie werkelijkheid is geworden. Het nieuwe koelhuis biedt opslag aan 24.000 pallets vriesverse groenten, is voorzien van 12 verdiepingen en 3 liften en vervangt de twee bestaande koelhuizen.


Veteranendag Zundert
Afgelopen vrijdag 26 juni was het Veteranendag in de gemeente Zundert. Voor inmiddels al weer de 7e keer kwamen de veteranen naar het CultuurCentrum Zundert om door de Burgemeester Leny Poppe-de Looff in het zonnetje gezet te worden. Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon aan alle Nederlandse veteranen - jong, oud, man en vrouw - die zich hebben ingezet in dienst van de vrede. Om publiekelijk hun waardering voor de veteranen te tonen, draagt het college van burgemeester en wethouders in de week hieraan voorafgaand een witte anjer. Ook werden witte anjers opgespeld bij de veteranen door de burgemeester. Nederland telt ruim 115.000 veteranen. Bij de veteranendag in Zundert waren 26 veteranen en 12 partners/begeleiders aanwezig.


Chinezen verrassen Het Gele Huis
Vijftien Chinese kunstenaars hebben een spontane expositie gehouden in Het Gele Huis in Zundert. De kunstenaars wilden alleen het Van Goghhuis aandoen en hoorde van Het Gele Huis project. Daar wilden zij ook wel een kijkje nemen. De groep is begin mei vertrokken vanuit Beijing met vijf campers en is via Scandinavië terecht gekomen in Nederland. Ze gaan in vier maanden, diverse plaatsen langs om inspiratie op te doen. De kunstenaars waren onder de indruk van Zundert en de geboorten plaats van Vincent van Gogh, dat ze spontaan een expeditie hebben gehouden in Het Gele Huis. Wil je nog Chinese invloeden opdoen kom dan dit weekend nog. Waarschijnlijk vertrekken ze maandag weer verder richting Parijs. Het Gele huis, dat gevestigd is in de voormalige bibliotheek in Zundert heeft ook als doel om iedereen een open podium te geven voor zijn of haar creaties. Het Gele Huis is vrij toegankelijk en duurt nog tot 13 juli.


Wandel mee met Starry Night
Starry Night bundelt muziek, dans, toneel en literatuur op één avondwandeling, als een kleine kunstnacht. Vrij naar het gelijknamige, wereldberoemde schilderij van Vincent van Gogh laat het publiek zich onderdompelen in een inspirerende nacht vol sterren, letterlijk en figuurlijk. De avond begint bij het Vincent van GoghHuis. Alles wat daartussen zit, blijft zoals het concept voorschrijft, een verrassing voor het avontuurlijk ingestelde publiek. Slechts een klein tipje van de sluier lichten we op. Als je geluk hebt…..... Het publiek bezoekt in kleine groepen (max. 40 bezoekers per groepje) 4 of 5 verschillende locaties waar het kan genieten van korte presentaties van de meest uiteenlopende, artistieke disciplines: theater, dans, film, muziek, literatuur en beeldende kunst of performance. Het publiek is vooraf niet op de hoogte van het programma of van de locaties. De Zomer van Zundert presenteert maar liefst drie Starry Nights: Op 04 JULI 2015 Starry Night I: aanvang 20:00 uur. Jongeren tot 18 jaar 10 euro volwassenen 15 euro Starry Night II: aanvang 22.00 uur. Jongeren tot 18 jaar 10 euro volwassenen 17,50 euro Starry Night III (exclusieve ochtendslentering): aanvang 5 juli 4.00 uur in de nacht/ochtend. Er wordt gewandeld tot het ochtendgloren. Inclusief ontbijt en muzikale omlijsting. 25 euro. Voor alle edities zijn nog kaarten verkrijgbaar. Informatie op www.roto-zundert.nl of bij de vvv Zundert.

50ste verjaardag Stichting Rotor geopend
Zaterdag werd de opening traditie getrouw afgetrapt door de bijna 175-jarige Harmonie Nut en Vermaak, gevolgd door de avondprogrammering van Van Gogh Live, het jaarlijkse popfestival van PocoZ (Popcollectief Zundert), met twee fantastische bands: Thom Hoorweg en Funky Organizers. Als extra muzikale verrassing was speciaal voor de vele liefhebbers van een ouderwetse Autour-avond een superswingende salsaband geboekt: Tomi y su Timbalight! De zondag was het luisteren naar bands uit de omgeving. Het programma voor zondag begon met Triple S. Na het optrede moesten de danseresjes rennen om naar de opening te gaan van het Kijkdozen Museum. Deze werd geopend door de tantes van Vincent van Gogh en is in de voormalige schoenenwinkel aan de Markt gevestigd. Ondertussen kon het publiek op het Van Gogh plein luisteren naar de muziek van DJ Sam Dictus. De verdere zondagmiddag was als vanouds goed gevuld met muziek van Rocktified, The Black Cows, Jan de Bruijn en Pocoz All Star Band ft. Jan de Bruijn.


Sport

Stan Godrie nationaal kampioen
Stan Godrie is zaterdag in Emmen nationaal kampioen op de weg bij de beloften geworden. De wielrenner uit Zundert was de snelste in de sprint van een kopgroep van 16 man. De jonge renner uit Zundert kwam van de vierde positie vol over zijn concurrenten heen. Hij zat in vierde positie en hij wist dat hij vanaf de bocht vol aan moest gaan. Daar kwam hij goed uit en dan moet je niet meer stoppen. De 22 jarige Godrie, uitkomend voor de opleidingsploeg van Rabobank, zegevierde eerder dit jaar al in het nationaal kampioenschap voor beloften in het veldrijden. In diezelfde discipline pakte hij vorig jaar een bronzen medaille op het wereldkampioenschap.


Agenda
Dinsdag 30 juni 19:00
Bingo
Vrijdag 3 juli 18:30 - 20:30
Discozwemmen
Zaterdag 4 juli 18:00
Truck en Tractorpulling Rijsbergen
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
zvdewildert01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 15°C    NO 1    
 

MAX
MIN
wind
 
di

25
12
O 2
wo

29
16
O 4
do

29
20
Z 2