Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Gemeente
    Winnaars prijsvraag zebra-acties bekend
    Opgelet voor foutparkeren in BelgiŽ
    Avondopenstelling loketten Burgerzaken
    Aanleg stil asfalt in Prinsenstraat te Zundert
Lokaal nieuws
    Gezamenlijke groepswhatsapp komt eraan
    Mark 6
    Schilder omgeving bij uitstek
Sport
    Huldiging Vierdaagse lopers


Gemeente

Winnaars prijsvraag zebra-acties bekend
In de maand mei heeft gemeente Zundert samen met de politie zebra-acties georganiseerd. Tijdens deze acties werd aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid bij zebrapaden. Automobilisten en voetgangers kregen een flyer met daarop vragen over de verkeersregels bij zebrapaden. Er werden 72 flyers teruggestuurd naar de gemeente. Hieruit zijn drie winnaars getrokken die elk twee kaartjes krijgen voor het Safaripark Beekse Bergen. De winnaars mogen in het Safaripark een echte zebra gaan opzoeken. De winnaars zijn: Duco Hendrickx, Rijsbergen, FabiŽnne van Dijck, Rijsbergen, Cornť Voeten, Wernhout. Er waren twee soorten flyers verspreid; een voor kinderen en een voor volwassen. Opvallend was dat bij de helft van de teruggestuurde flyers door volwassenen de antwoorden fout waren. Bij de start van het nieuwe schooljaar houdt de gemeente opnieuw zebra-acties op verschillende locaties.

Opgelet voor foutparkeren in BelgiŽ
Bestuurders die de grens met BelgiŽ oversteken, houden er best rekening mee dat onze zuiderburen andere verkeersregels hanteren. Vooral bij het parkeren gaan Nederlanders meer dan eens in de fout. Onze buurgemeente Essen gaat hier strenger op toezien. Meer informatie vindt u op de website www.zundert.nl → Inwoner → Actueel → Nieuws → Opgelet voor fout parkeren in BelgiŽ.

Avondopenstelling loketten Burgerzaken
De avondopenstellingen van woensdag 27 juli t/m woensdag 31 augustus komen te vervallen. De loketten sluiten op woensdag om 17.00 uur! Het ophalen van documenten kan van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdagochtend van 09.00 tot 12.30 uur bij de snelbalie.


Aanleg stil asfalt in Prinsenstraat te Zundert
Het college heeft besloten de raad voor te stellen een investering van 73.000 euro beschikbaar te stellen voor de aanleg van stil asfalt in de Prinsenstraat in Zundert. In de begroting 2016 is voor de aanleg van stil asfalt in de Prinsenstraat in Zundert een investering opgenomen. Dit betreft de vervanging van het asfalt op de Prinsenstraat tussen de Berkenring en de Blauwstraat. Voor het beschikbaar stellen van deze investering dient de gemeenteraad een besluit te nemen. Bij de werkzaamheden zal een klankbordgroep met een vertegenwoordiging van bewoners betrokken worden.


Lokaal nieuws

Gezamenlijke groepswhatsapp komt eraan
De buurtpreventie dorpskern krijgt al wat meer concretere vormen. We willen langzaam beginnen met een gezamenlijke groepswhatsapp. In deze app informeren we elkaar als er iets verdachts wordt gesignaleerd. Na de vakantieperiode medio september is er een vervolg bijeenkomst. In deze bijeenkomst bespreken we evt looprondens, opdeling van de wijk, hoe betrekken we meer vrijwilligers etc. Het beheer van de appgroep ligt bij Donny Mutsters en Henk vd Bemd. Meld je aan Henk v.d Bemd, Christ Daamen, Cees van Eekelen, Donny Mutsters. Informatieop www.buurtpreventiezundert.nl/


Mark 6
Een vertrouwd gezicht in Zundert gelegen aan de Markt te Zundert is het steunpunt Mark 6. Het is bekend dat zij vragen over veiligheid, hulpmiddelen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen, kunnen beantwoorden. Nu komen zij ook op twee plaatsen naar u toe in Achtmaal, De Nachtegaal en Wernhout, Het Wierenbos.


Schilder omgeving bij uitstek
Goed weer, vakantie, schildersspullen en kleinkinderen. Dat zijn zo een beetje de ingrediŽnten om bij het mooie stukje natuur, langs de nieuwe randweg, lekker bezig te zijn. Mieke van Zundert heeft genoeg aan deze ingrediŽnten om de dag tot een succes volle dag te maken. Ondanks dat het voor van Zundert wel werken is, is het geen straf. Gepakt en gezakt trekt ze met de schildersezels en kinderen erop uit en leert de kinderen de fijne kneepjes van het vak. Veel hoef je haar kleinkinderen nu ook weer niet te leren want de appel valt niet ver van de boom. Het is natuurlijk wel leuk om deze kunst ook vast te leggen op het doek. Bij toeval kwam de heer Goossens bij dit geweldige tafereel en hij legde het op een moderne manier vast. Met de mobiele telefoon.


Sport

Huldiging Vierdaagse lopers
Na de vierdaagse in Nijmegen gelopen te hebben is het een traditie om gehuldigd te worden door de gemeente Zundert. Vol trots werden deze lopers een voor een, door wethouder Jan Aarts, van de gemeente Zundert, naar voren geroepen om een bloemetje in ontvangst te nemen. Een hele prestatie die dit jaar voor de 100ste keer gelopen werd. Vele van de aanwezige hebben deze vierdaagse al meer gelopen en ook waren er nieuwe lopers bij. 56 mensen uit de gemeente Zundert hadden gehoorgegeven aan de uitnodiging van de gemeente. Een enkeling heeft de voor deze 100ste keer de 55 km. gelopen.


Agenda
Zaterdag 30 juli 20:00
Dansavond
Woensdag 3 augustus 20:00
Line-disco en stijldansen
Zaterdag 6 augustus 10:00 - 18:00
Boerendag Rijsbergen
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
rijsbergsevliegerdagen01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 16įC    ZZW2    
 

MAX
MIN
wind
 
za

21
16
W 3
zo

19
13
W 3
ma

19
11
W 3