Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Lokaal nieuws
    Opendag in aantocht VRC
    Allemaal geslaagd
    Uitnodiging
    Koninklijke Onderscheiding
    Dag van ontmoeting


Lokaal nieuws

Opendag in aantocht VRC
Op zondag 2 oktober a.s. staan de deuren van VRC Zundert wagenwijd open tijdens de open dag! Van 10 tot 17 uur is de opvang voor inheemse dieren te bezoeken en is er van alles te doen. Elk half uur kunt u mee met een rondleiding, er zijn diverse kinderactiviteiten, u kunt allerlei informatie over inheemse vogels en zoogdieren krijgen en u kunt een kijkje achter de schermen nemen. Vergeet niet wat mee te nemen voor de vogels in uw tuin want er is van alles te krijgen: van vogeltaarten en andere vogel lekkernijen tot nestkasten en verrekijkers… en met uw aankopen steunt u het VRC en dus de opvang van inheemse dieren. De entree is gratis en u vindt VRC Zundert op Luitertweg 36a in Klein-Zundert.


Allemaal geslaagd
De negende keer alweer dat de scootmobielcursus gehouden is in Zundert in samenwerking met het Gehandicapten Platform Zundert. Was het vorige week de theorie die doorgenomen werd, afgelopen dinsdag was het voornamelijk de praktijk en het controleren van ogen en oren bij Brocks Brillen en Beter Horen in de Molenstraat. Bij ons, had de deuren al vroeg open om de cursisten te ontvangen. In verschillende groepen gingen de cursisten onderweg. Op de Markt was een parcours uitgezet en in de omgeving werd een praktijk test afgenomen. Ook was agent Jan Schep om de kennis van verkeersregels te testen. Ook Welzorg was aanwezig met een monteur om de scootmobielen na te kijken en deze heeft de rolstoel van de EHBO vereniging van Zundert geheel belangeloos nagekeken en voorzien van nieuwe wielen. Wethouder De Beer van verkeer en vervoer kwam 's middags de certificaten uitreiken. Ook bedankte hij alle vrijwilligers en deelnemende bedrijven voor hun inzet om deze dag mogelijk te maken. Mede dankzij alle vrijwilligers, bedrijven en het mooie weer was het een zeer geslaagde en nuttige dag.


Uitnodiging
Het Vincent van GoghHuis heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van de expositie van Rommert Boonstra op vrijdag 30 september 2016 om 16.00 uur in de Van GoghGalerie Zundert Rommert Boonstra heeft in september 2016 als ´artist-in-residence´ gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis Zundert. De resultaten daarvan zijn van 1 t/m 30 oktober 2016 te bewonderen in de Van GoghGalerie


Koninklijke Onderscheiding
De heer Jan Elst uit Zundert heeft donderdag 22 september uit handen van burgemeester Poppe-de Looff van de gemeente Zundert een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tijdens een bijzondere bijeenkomst van het bestuur van de parochie O.L. Vrouwe van Altijddurende Bijstand en de stichting Kerstmarkt Wernhout werd de heer Elst verrast. Ruim 28 jaar zet hij zich in voor de Parochie in Wernhout, o.a. achtereenvolgens als bestuurder, vrijwilliger en beheerder van de begraafplaats. Ook voor de Kerstmarkt in Wernhout zet hij zich al 21 jaar in. De heer Elst krijgt de onderscheiding vanwege zijn belangeloze inzet en verdiensten voor de maatschappij.


Dag van ontmoeting
Het WerkgeversServicepunt West-Brabant van het Werkplein Hart van West-Brabant organiseerde donderdag 22 september een dag om werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar te brengen. In totaal maakten 26 werkgevers en 82 werkzoekenden kennis met elkaar. Daarnaast zetten de 6 wethouders van de Werkplein-gemeenten deze dag hun netwerk in om werkgevers bekend te maken met het WerkgeversServicepunt. Werkplein wordt uitzendplein. Bij de WVS in Roosendaal vond de zesde editie van het uitzendplein plaats, waarbij werkzoekenden zichzelf informeel presenteren aan diverse uitzendbureaus of intermediairs. In totaal 75 werkzoekenden maakten van de gelegenheid gebruik om zich bij diverse vacatures en branches van 14 werkgevers onder de aandacht te brengen. Deze dag brachten wethouders samen met adviseurs van het WerkgeversServicepunt ook bedrijfsbezoeken om werkgevers te interesseren voor de aanpak en het aanbod. In Zundert kreeg dit vanochtend vroeg vorm door middel van een ondernemersontbijt met wethouder Jan Aarts en Piet Utens. Quote wethouder Aarts: "Het ondernemersontbijt in Zundert was een mooie samenkomst van ondernemers die regelmatig op zoek zijn naar personeel. Deze zoektocht kost meestal veel tijd. Met de komst van het WerkgeversServicepunt worden deze ondernemers professioneel geholpen in deze zoektocht. Dit scheelt tijd, geld en levert uiteindelijk de juiste man/vrouw op de juiste plaats op. Dat heeft meerwaarde voor iedere ondernemer.


Agenda
Dinsdag 27 september 19:00
Wijkbingo
Woensdag 28 september 20:00
Line-disco en stijldansen
Donderdag 29 september 14:00
Bingomiddag
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:

Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 13°C    Z2    
 

MAX
MIN
wind
 
ma

19
9
ZW 2
di

19
8
Z 3
wo

18
12
W 4