Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Fietsmiddag bij Actieve Vrouwen Achtmaal
    Vrijwilligerscafé Zundert
Gemeente
    Fietsen en wandelen op de Randweg verboden
    Praat mee over de toekomst
Lokaal nieuws
    Examen en diploma op een dag
    Zunderts Toegankelijkheid Symbool uitgereikt
    Fietsen is gezond en dus goed voor je hart
    Aftrap Zundertse Komedie
    Deelnemers kunstroute tevreden
    Rijsbergen in 50 portretten
    Jeugd fiets voor Alpe d'Huez


Algemeen

Fietsmiddag bij Actieve Vrouwen Achtmaal
Zondag 29 mei organiseert AVA een gezellige fietsmiddag voor leden en niet-leden. Er is een mooie route uitgezet van 30 á 35 km lang. Onderweg wordt gezorgd voor drinken e.d. Voor kinderen is er bij aankomst een extra traktatie. Ook is er een raadspel waarmee een prijsje te winnen is. Vertrek en aankomst: dorpshuis de Nachtegaal, van den Berghstraat 2a, Achtmaal. Inschrijven: tussen 12.45 uur en 13.15 uur. Kosten: 4 Euro p.p. Iedereen is van harte welkom!

Vrijwilligerscafé Zundert
Op woensdagavond 1 juni is er weer een vrijwilligerscafé voor alle vrijwilligers werkzaam met senioren op het gebied van zorg & welzijn. Elkaar ontmoeten, ervaringen delen en informatie verkrijgen zijn de doelstellingen van het vrijwilligerscafé. Het thema van deze bijeenkomst is 'Afstand en Nabijheid'. Wat zijn de grenzen aan je mogelijkheden en verantwoordelijkheden? Het Grand Café van De Willaert, Burg. Manderslaan 53, Zundert is geopend vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.15 uur. De toegang is gratis evenals het eerste bakje koffie en thee. Graag wel even van tevoren aanmelden bij m.broeren@avoord.nl of per telefoon 06-23790163. U bent van harte welkom.

Gemeente

Fietsen en wandelen op de Randweg verboden
Met regelmaat wordt geconstateerd dat wandelaars en fietsers de Beeklaan (Randweg) gebruiken. Dat mag niet; de Beeklaan is alleen toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Dat geldt voor de gehele weg, ook voor de passages tussen de Kapellekestraat en het Sportpark en tussen de Rucphenseweg en de Kapellekestraat, waar de afgelopen weken diverse wandelaars en fietsers zijn gezien. Omwille van een veilige verkeerssituatie heeft de politie toegezegd vaker op dit traject te surveilleren. Daarnaast wordt overlegd met de aangrenzende sportverenigingen en het Mencia Sandrode college. Voor wandelaars en fietsers zijn voldoende veilige routes van en door de kom, zonder van de Randweg gebruik te maken.

Praat mee over de toekomst
Hoe ziet u uw toekomst in Zundert? Wat kunt u zelf doen en hoe kan de gemeente u daarbij ondersteunen? Hoe zien inwoners de toekomst van hun kern? Wat gaat er goed en wat kan beter? Welke wensen en ideeën leven er? Hoe dragen inwoners zelf bij een de leefbaarheid van hun kern? Op zoek naar een antwoord op deze en andere vragen, bezochten burgemeester Leny Poppe - de Looff, raads- en collegeleden, de vijf kernen van de gemeente Zundert. Inwoners van Achtmaal, Zundert, Wernhout, Klein Zundert en Rijsbergen gingen met hen in gesprek en deelden allerlei ideeën. Het waren inspirerende bijeenkomsten! Graag nodigen we u uit voor een afsluitende bijeenkomst in de hal van het gemeentehuis, zodat we u de opbrengst van de tournee door de kernen kunnen presenteren. U komt toch ook? De koffie staat klaar! Woensdag 25 mei 19.30 uur, hal gemeentehuis. Praat mee over de toekomst Samen blijven we in regie!


Lokaal nieuws

Examen en diploma op een dag
Examen en diploma op een dag. In Rijsbergen is dat geen probleem. Leerlingen van de Sint Bavoschool kregen dat weer voor elkaar tijdens het verkeersexamen. In de ochtenduren moesten de leerlingen een vastgelegd parkoers afleggen op de fiets. Op verschillende plekken zaten leerkrachten en ouders om te kijken of de arm op tijd werd uitgestoken en of ze de voorrangsregel goed in acht namen. Nadat het hele parkoers was afgelegd moesten de verkregen gegevens natuurlijk ook verwerkt worden. Rond de klok van 11 uur was het aan wethouder Johan de Beer de eer om aan de deelnemers het diploma te overhandigen. Via de website van de gemeente Zundert en http://campenhout1.jimdo.com/ zijn de foto's te bekijken.


Zunderts Toegankelijkheid Symbool uitgereikt
Vandaag heeft het Gehandicaptenplatform Zundert nl. de BTB werkgroep (BTB staat voor Bereikbaarheid , Toegankelijkheid en Bruikbaarheid) aan twee Zundertse bedrijven een ZTS certificaat toegekend. (ZTS = Zunderts Toegankelijkheid Symbool) Wethouder J. de Beer en enkele leden van de BTB werkgroep hebben de Firma Brocks Brillen uit de Molenstraat een certificaat uitgereikt. De firma Brocks is volledig toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Ruime ingang en binnen in de winkel voldoende ruimte om met een rolstoel te bewegen. Ook bij Hoppenbrouwers Keukens is ZTS certificaat uitgereikt. Hoppenbrouwers heeft eveneens een ruime ingang en binnen alle ruimte om rond te kijken. Bij beide bedrijven prijkt het certificaat aan de deur. De directie en medewerkers werden door de wethouder toegesproken en daarna door alle aanwezigen gefeliciteerd met de behaalde certificatie.


Fietsen is gezond en dus goed voor je hart
Je hart, dat is waar de Stichting Zundert Hartveilig zich voor inspant. Op zondag 29 mei 2016 wordt daarom een leuke gezinsfietstocht voor alle inwoners van de gemeente Zundert georganiseerd. Men kan vertrekken vanuit Bij Ons … in Zundert [voorheen CCZ], Molenstraat 5 te Zundert en vanuit ontmoetingscentrum Koutershof, Koutershof 4 te Rijsbergen. Er kan gestart worden tussen 11 en 14 uur. Het startsein voor deze fietstocht zal worden gegeven door wethouder Jan Aarts. Voorafgaande aan het vertrek zal hij samen met de voorzitter van deze stichting met een korte feestelijke handeling de gemeente “Hartveilig“ verklaren. Wat betekent dit? Er is sprake van een Hartveilige situatie als nagenoeg op elke willekeurige lokatie in de Gemeente binnen 6 minuten na een 112-melding, de inzet van burgerhulpverleners met inzet van een AED, hulp kan worden verleend bij een hartfalen. Met meer dan 40 AED’s en ruim 400 geregistreerde burgerhulpverleners voldoet onze gemeente aan dat criterium. Met name vanwege dit heugelijke feit en om het werk van de Stichting Zundert Hartveilig meer bekendheid te geven wordt deze fietstocht georganiseerd. Er is (door Andre Pemen) een leuke tocht van ongeveer 30 kilometer uitgezet, die u door het mooie buitengebied voert, met name langs een aantal plaatsen waar zich een AED bevindt. Tijdens de tocht zijn er (zoek)opdrachten, die bij een juiste oplossing tot een slagzin leiden. Deze slagzin zal het motto van de tocht onderstrepen. Onder de goede oplossingen worden dinerbonnen verloot. Op de startlokaties wordt uitleg gegeven over het werk van de Stichting en is de EHBO vereniging Zundert aanwezig om uitleg te geven over reanimatie en werking van de AED. Er is gelegenheid om zelf ook te oefenen op de aanwezige poppen en zich aan te melden voor een reanimatie opleiding. Het inschrijven is gratis, maar een donatie is altijd welkom.


Aftrap Zundertse Komedie
De aftrap is geweest bij de Zundertse Komedie aan de Oekelsebaan te Zundert. De verrassing was ook groot door de inrichting van de foyer in de theaterloods. Aan niets ontbrak het de bezoeker. Maanden lang van repeteren, kostuums verzinnen en niet onbelangrijk het in elkaar zetten, overal was aan gedacht. Ook de loods in gereedheid brengen en wat komt er allemaal niet bij kijken werd wel duidelijk als je weet hoe een loods er normaal uit ziet. Een club gedreven mensen hebben afgelopen vrijdag avond laten zien dat al die voorbereidingen niet voor niets zijn geweest. Alle bezoekers waren vol lof over het stuk wat voorgebracht werd. Het decor, de aankleding met de geweldig mooie kostuums, de crime van de acteurs. Lang en Gelukkig is een sprookje dat nog het best kan worden omschreven als verschillende sprookjes die samen tot één verhaal zijn samengebracht. Beetje nieuwsgierig geworden. Er zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar bij Sigarenspeciaalzaak Arnouts-van Hees, Molenstraat 12, telefonisch 06-30495248 of via www.dezundertsekomedie.nl.


Deelnemers kunstroute tevreden
Het afgelopen weekend stond in het teken van kunst in de gemeente Zundert. Het was weer de jaarlijkse kunstroute. Dit jaar waren er 43 deelnemers die het gemaakte werk graag aan het publiek tentoonstelde. Desgewenst werd er ook nog tekst en uitleg gegeven aan de bezoekers. In het oude CultuurCentrum thans “Bij ons” en het Vogelrevalidatie Centrum, hingen kunstwerken van verschillende kunstenaars. Verder waren er kunstenaars die thuis met meerdere een expositie hadden of alleen een plek hadden in het atelier. Wethouder Jan Aarts heeft onder ander cultuur in zijn portefeuille en heeft afgelopen zondag ook een bezoek gebracht aan enkele expositie ruimtes. Daar werd hij van tekst en uitleg voorzien. De bezoekers weten ieder jaar de kunstroute goed te waarderen. Dit is te merken aan de bezoekers aantallen. De afgelopen zaterdag was het weer lekker en droog, dus kon er veel buiten gezet worden en kwamen de bezoekers veel op de fiets terwijl het afgelopen zondag nat was. De bezoekers lieten zie daardoor niet afschrikken en kwamen met de auto of onder moeders paraplu. De kunstwerken werden gewoon onder de tent gezet of de schuur werd nog even snel leeg gehaald.


Rijsbergen in 50 portretten
Een niet alledaagse expositie in “De Weeghreyse” te Rijsbergen. Dat vond ook wethouder Piet Utens. Maar al te graag opende hij ook deze expositie “Rijsbergen in 50 portretten”. Het zijn inwoners van Rijsbergen, bekende en onbekende, die door Pierre Luijten uit Rijsbergen en Rudi Campschroer uit Etten-Leur op de gevoelige plaat zijn vastgelegd. Deze opening was voor genodigden en uiteraard de geportretteerde. De mooie foto’s komen in “De Weeghreyse” goed tot zijn recht. De portretten zijn gemaakt tegen een zwarte achtergrond met één lichtbron. Hierdoor komt de geportretteerde “los” van zijn of haar omgeving en activiteit. De expositie is elke zondag en op verzoek open t/m 24 juli van 14 – 17 uur.


Jeugd fiets voor Alpe d'Huez
Afgelopen dinsdag was het zover, de groepen 7 en 8 van de Sint Jozefschool in Wernhout hebben sponsors gezocht om ons te steunen. Ze moesten er wel wat voor doen, in 4 groepen werd er heel hard gefietst. Juf Lieke Hereijgers en juf Melanie van Benthem lieten ons horen dat ze ook hele goede sportverslaggeefsters zijn. Na de spannende wedstrijden moesten de kinderen nog de 21 bochten van de Alpe d'Huez bedwingen door om 21 pionnen heen te rijden.Dat was nog best lastig met de nieuwe grote fietsen van groep 8. Gelukkig werden ze goed aangemoedigd door de kinderen uit de andere groepen. Het was een hele geslaagde middag met een ongelofelijk mooie opbrengst van 645,80 euro!! Kinderen, ouders, leerkrachten, sponsors en het wielercomité Wielerronde Wernhout ontzettend bedankt voor deze geweldige middag en steun!! Stuk en foto's Tour Ad D'huzes


Agenda
Dinsdag 24 mei 18:00
Eetpunt
Dinsdag 24 mei 18:30
Avondvierdaagse Zundert
Dinsdag 24 mei 19:00
Bingo
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
TourAdd'HuZes01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 11°C    NNW 3    
 

MAX
MIN
wind
 
wo

17
11
ZW 2
do

17
8
W 2
vr

19
10
NO 2