Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Actualiteit
    Gedeputeerde Van Haaften trapt Van Gogh jaar Zundert af
Algemeen
    Sportgala Gemeente Zundert
Bloemencorso
    Buurtschap 't Stuk gaat vlaggen!
Gemeente
    Werkzaamheden Veldstraat
    Ecologische verbindingszone Aa of Weerijs
Lokaal nieuws
    Familie voorstelling Hé Cabaret en Theatergroep
    Prijswinnares woninginbraakpreventie.
    GIPS project gemeente Zundert
    Vincents Droom
    Mooi initiatief in Klein Zundert
    Staat u wel eens stil bij een hartstilstand?
Sport
    Tafeltennisvereniging houdt teamtoernooi
    Volle bak in sporthal ‘Onder de Mast’ bij springwedstrijd


Actualiteit

Gedeputeerde Van Haaften trapt Van Gogh jaar Zundert af
Gedeputeerde Brigite van Haaften van de provincie Noord-Brabant en wethouder Marjon de Hoon-Veelenturf van de gemeente Zundert hebben donderdag 5 maart in Zundert de officiële aftrap gegeven voor het Van Gogh jaar 2015. Met de onthulling van een van de Van Gogh-banieren, waarmee het centrum van Zundert is aangekleed, start het activiteitenprogramma ter gelegenheid van het 150-ste sterfjaar van Vincent van Gogh. Zundert is het geboortedorp van Vincent van Gogh en heeft om die reden een bijzondere relatie met de kunstenaar en zijn schilderijen. Dit jaar vinden in Zundert dan ook diverse activiteiten plaats om de kunstenaar op feestelijke wijze te herdenken. Zo heeft het Bloemencorso Zundert in september het thema Van Gogh. Ook in de regio West-Brabant en in andere gemeenten in Brabant (waaronder Etten-Leur, Breda en Zevenbergen) staat 2015 in het teken van Van Gogh. De officiële aftrap van het activiteitenprogramma vond vandaag plaats. Kees van den Broek van het PRET (Platform Recreatie en Toerisme) overhandigde gedeputeerde Van Haaften het eerste exemplaar van de evenementenkalender, waarin de culturele activiteiten van 2015 in Zundert zijn opgenomen. Aansluitend onthulde de gedeputeerde met de wethouder een speciaal ontworpen Van Gogh-banier, op de Markt voor het gemeentehuis. De banieren sieren dit jaar het centrum van Zundert en zodra het weer het toelaat, zullen ook 'hanging baskets' worden opgehangen: met zonnebloemen gevulde bloemenmandjes. Wethouder De Hoon-Veelenturf noemde de aftrap vandaag een 'feestelijk moment': 'De afgelopen maanden heeft het geborreld en gebruist in onze gemeenschap. Tal van creatieve ideeën en initiatieven om invulling te geven aan het Van Gogh jaar zijn samengebracht in de Van Gogh-evenementenkalender. Zo zetten we Zundert op de kaart. Het wordt een prachtig van Gogh jaar!'


Algemeen

Sportgala Gemeente Zundert
Op zaterdag 14 maart worden in de Koutershof in Rijsbergen de sportman, sportvrouw, sportploeg, jeugdploeg en jeugdsporter 2014 van de gemeente Zundert bekend gemaakt. De gemeente Zundert is trots op haar kampioenen. Om een kampioenstitel te veroveren, is talent nodig maar zeker ook veel inzet en doorzettingsvermogen. Daarom willen wij onze kampioenen in het zonnetje zetten tijdens het sportgala! Dat doen wij op zaterdag 14 maart in de Koutershof te Rijsbergen. Vanwege de vele aanmeldingen in de categorie jeugdsporter worden er dit jaar twee jeugdsporters gekozen: een jongen en een meisje. Vanaf 18:30 uur staan de deuren van de Koutershof open voor de sporters, genodigden, sponsors, overige gasten en belangstellenden. Om 19.00 uur start de feestelijke avond. Naast de verkiezingen van de sportkampioenen zijn er optredens van Myrthe Koeken, Samen Sterk en Buitenspeltheater. De muzikale omlijsting is in handen van Susan Konings. De presentatie van de avond wordt verzorgd door de broers Hans en Peter van Bedaf. De prijzen worden uitgereikt door de sportman 2013 Barry van Beers, de sportvrouw 2013 Loes van Gils en NAC talent van eigen bodem, Jelle Voermans. Om ongeveer 22.00 uur wordt de avond officieel afgesloten. Daarna is er nog gelegenheid om de kampioenen te feliciteren en na te praten.

Bloemencorso

Buurtschap 't Stuk gaat vlaggen!
Op zaterdag 7 maart a.s. bestaat Buurtschap 't Stuk 50 jaar. Dus buurgenoten allemaal graag je vlag buiten hangen. Dit is de start van ons jubileumjaar. 's Avonds is er bij de Ossekop, een feestavond voor buurtgenoten en overige genodigden. Dit is de aftrap van ons jubileumjaar! Gedurende dit jaar zullen er meerdere activiteiten georganiseerd worden. Zie hiervoor uw jubileumboekje. Tijdens de aftrap zal ook de DvD, over de historie van de buurtschap, gepresenteerd worden. Deze DvD is voor iedereen te koop voor 10 euro. Vanaf 9 maart is hij te koop bij Ton van Loenhout, Den Hof 31 in Zundert, Bij bakkerij Raats, Molenstraat 194 in Zundert, Joel Sprenkels, Burgemeester Kievitslaan 7 in Klein Zundert en bij Carina Schetters Wielewaal 43 te Zundert.

Gemeente

Werkzaamheden Veldstraat
Zoals het er nu uitziet starten ze in week 10 met de grote werkzaamheden in de Veldstraat. Momenteel is Brabant Water al werkzaamheden aan het verrichten. Zij zijn de waterleiding aan het vernieuwen in het trottoir. Er wordt een gescheiden stelsel aangelegd, waarbij het regenwater apart wordt opgevangen en niet wordt vermengd met het vuilwaterriool. Dit is al gebeurd in het gedeelte van de Veldstraat tussen de Eikenlaan en de Katerstraat. Op maandag 2 maart gaan de werkzaamheden voor de riolering van start. De werkzaamheden zullen in totaal circa 9 weken gaan duren, afhankelijk van weersomstandigheden en andere onvoorziene zaken. Er zal te allen tijde één trottoir langs de Veldstraat toegankelijk blijven. Het werk wordt in drie fasen opgedeeld. In fase 1, die in week 10 begint, wordt gestart met de werkzaamheden op de kruising Eikenlaan tot aan de Plataanstraat. Fase 2 gaat van start in week 13 of 14 en loopt vanaf de kruising Plataanstraat tot aan de Prinsenstraat. In fase 3 wordt de kruising Veldstraat – Prinsenstraat opengebroken om een aansluiting te maken op de riolering in de Nachtegaalstraat. Deze fase start week 16 of 17 en duurt twee weken. De kruising zal dan in zijn geheel afgesloten zijn. Tijdens de werkzaamheden zal zoveel mogelijk getracht worden de aangelegen woningen en bedrijven bereikbaar te houden. Houd u er rekening mee dat tijdens de werkzaamheden verkeer van en naar de Prinsenstraat gestremd is. U kunt omrijden via de Willem Passtoorsstraat. Bij de werkzaamheden aan de kruising Veldstraat – Prinsenstraat zal een omleidingsroute worden ingesteld. Vrachtverkeer van en naar Rucphen zal omgeleid worden via de Achtmaalseweg en de Hulsdonkstraat. Autoverkeer zal via de Berkenring worden omgeleid. Met de werkzaamheden aan de riolering zal de Veldstraat en een gedeelte van de Willem Passtoorsstraat ook worden ingericht als 30 km/h zone. Hierdoor zal de straat ook minder aantrekkelijk worden voor verkeer wat hier niet thuishoort. De volgende maatregelen zullen worden getroffen: alle kruisingen worden gelijkwaardig – rechts heeft voorrang in een 30 km/h zone; kruisingsvlakken worden extra gemarkeerd om de gelijkwaardigheid te benadrukken; in de richtingen waar geen straten van rechts zijn worden snelheidsremmende obstakels aangebracht. De huidige bloembakken zullen worden vervangen door een verhoogd eiland voorzien van een zwart-wit geblokte zuil. Deze behoeven minder onderhoud dan de bloembakken en zijn tevens wegneembaar voor het bloemencorso. Tussen de Eikenlaan en de Plataanstraat komen de snelheidsremmers dichterbij elkaar te staan, zodat hier een chicane ontstaat. Hierdoor moet het verkeer meer afremmen.


Ecologische verbindingszone Aa of Weerijs
Waterschap Brabantse Delta en gemeente Zundert willen samen een ecologische verbindingszone (EVZ) inrichten tussen de kernen Wernhout en Rijsbergen. Hiervoor is een ontwerp projectplan gemaakt. Dit plan ligt vanaf vrijdag 27 februari ter inzage. De EVZ beslaat het traject van de beek Aa of Weerijs. Waterschap en gemeente willen de beek tussen Wernhout en Rijsbergen een natuurlijk karakter geven. Dit willen zij doen door vijf percelen langs de beek natuurlijk in te richten. Deze gronden liggen op het traject Wernhout-Zundert en beslaan in totaal 4,6 hectare. De Aa of Weerijs vormt samen met de Kleine Beek in Zundert een belangrijke natte, natuurlijke verbinding voor planten en dieren tussen natuurgebieden De Matjens/Oude Buissche Heide en de Krochten Bij uitvoering van het plan, graaft het waterschap zijtakken aan de beek. Deze zijtakken zijn prettige plaatsen voor vissen en andere waterdieren om zich voort te planten. Naast een ecologische functie, zorgt de inrichting van deze EVZ ook voor meer waterberging. Dit voorkomt wateroverlast ten tijden van veel neerslag. Het ontwerp projectplan met de daarbij behorende stukken ligt van 27 februari 2015 tot en met 10 april 2015 ter inzage. U kunt het plan bekijken in het gemeentehuis van Zundert aan de Markt 1 te Zundert. Dit kan op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Daarnaast is het plan digitaal in te zien en te downloaden via www.brabantsedelta.nl. Op 10 maart 2015 organiseert het waterschap een inloopavond over het projectplan bij Waterschapsloods Zundert. U bent tussen 18.00 uur en 20.00 uur van harte welkom op de Voorste Schaapsdijk 2 in Zundert om het ontwerp projectplan in te zien. Ook kunt u vragen stellen en in gesprek gaan met medewerkers van het project.

Lokaal nieuws

Familie voorstelling Hé Cabaret en Theatergroep
Voor Hé Cabaret en Theatergroep is dit jaar de familievoorstelling weer aan de beurt. Onder leiding van debuterend regisseur Lars van Hassel, wordt komend weekend nog ‘Niet gewenst’ op de planken gebracht. Afgelopen weekend speelde Hé-Cabaret en Theatergroep de voorstelling voor het eerst voor publiek. De bezoekers hebben genoten, de reacties waren lovend van zowel jong als oud publiek en de afterparty was gezellig druk. De hele vereniging is actief betrokken bij de voorstellingen. Door 39 man worden de handen uit de mouwen gestoken. Alle expertise wordt van binnen de vereniging gehaald. Van regie tot techniek, van decor tot kleding en van marketing tot muziek. Het stuk is geschreven door Lars van Hassel zelf en bewerkt door leden van Hé. Het verhaal vertelt over een oud huis waarin spoken wonen. Op een dag wordt het huis echter gekocht door een rijke familie die niet van de gezelligheid van de spookjes houden. Het geheel wordt aangekleed met vrolijke en mooie liedjes, begeleid door een live combo. Wie zal de strijd om het huis winnen? De spoken? Of toch de rijke familie? Wil je dit niet missen? Koop dan gauw een kaartje bij de balie van CultuurCentrum Zundert of telefonisch via 076 597 19 99. Kijk op www.cczundert.nl voor de actuele openingstijden. Hé-Cabaret en Theatergroep speelt de voorstelling ‘Niet Gewenst’ nog op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart om 19.00 uur en op zondag 8 maart om 14.00 uur. Meer informatie via www.he-cabaret.nl of like ons op www.facebook.com/hecabaret.


Prijswinnares woninginbraakpreventie.
Burgemeester Poppe-de Looff heeft vandaag een Home Wizard uitgereikt aan Karin Gommers uit Zundert. Mevrouw Gommers was afgelopen december aanwezig op de informatiemarkt over woninginbraakpreventie in de hal van het gemeentehuis, en deed daar mee aan de prijsvraag. Zij won de Home Wizard, een hypermodern apparaat dat huizen beter en slimmer beveiligt. Bij de prijsuitreiking was ook Ad Daamen aanwezig, de initiator van Buurtpreventie Zundert. Buurtpreventie was een van de thema's op de drukbezochte informatiemarkt. Ook politie, brandweer, de gemeentelijke handhavers en diverse aanbieders van beveiligingsmaterialen waren op de informatiemarkt aanwezig.


GIPS project gemeente Zundert
Zijn de vrijwilligers afgelopen november naar de Anna school in Zundert gegaan, nu was het de beurt om naar Achtmaal te gaan. Samen met de ouders van de kinderen is dit een doel om de kinderen vertrouwd te maken met het begrip handicap . Ze laten zien en ervaren wat het is om een handicap te hebben en hoe mensen daar mee om kunnen gaan met eventuele hulpmiddelen. 17 Jaren geleden is het opgericht door mevrouw van Zetten en mevr. Meek-Eijsma. Als de vrijwilligers bij de basis scholen in de gemeente Zundert aan de slag gaan krijgen de kinderen in ongeveer 2 uren veel facetten onder ogen te zien wat voor consequenties het hebben van een handicap met zich mee brengt. Zo moeten de kinderen een vest aantrekken met maar een hand. Een parcours afleggen met een rolstoel of rollator. Zelf schaken zonder je handen te gebruiken en liplezen was een van de opdrachten. Het hebben van astma werd nagedaan met het ademen door een rietje en dan het les lokaal door te wandelen. Op deze manier konden de kinderen even aan der lijven ervaren hoe het voelt. Ook werd er op een braille machine getypt. De groep vrijwilliger zitten verlegen om meer nieuwe vrijwilligers zodat dit werk door kan gaan. Mocht je tijd hebben om ongeveer 7 keer per jaar mee te helpen neem dan contact op met Dhr. Jac Jochems op 076-8500494


Vincents Droom
Beeldend Kunstenaars worden uitgenodigd om deel te nemen aan het teken- en schilderfestival Vincents Droom, dat van 20 tot en met 24 mei in het kader van het Van Goghjaar plaatsvindt in Zundert. Dit vijfdaagse gebeuren behelst vrij schilderen en tekenen, maar ook Van Gogh modellen, een referaat over Vincent en Brabant, een masterclass van Sam Drukker, een avondkunstmarkt en een Kunst- en kennismarkt op zondag. Geen festival zonder prijs: er zijn twee weekend exposities te vergeven in de Van Goghkamer in het van Goghhuis. Het festival is bedoeld voor ervaren kunstenaars. Meer informatie: Ga naar: www.vincentsdroom.nl Deze website wordt steeds bijgewerkt met meer en nieuwe informatie.


Mooi initiatief in Klein Zundert
Vroeger kende iedereen elkander in een klein dorp. Die tijd komt helaas niet meer terug. Maar in hoeverre kennen we nu de namen van onze buren? Maken we nog wel eens een praatje met ze? Vragen we onze buren nog wel eens om hulp? In de huidige tijd zijn we echter in kleine dorpen steeds meer op elkaar aangewezen. "Mee Klein Zundert" is een initiatief van een aantal betrokken inwoners van het kerkdorp Klein Zundert die de leefbaarheid van een dorpje achter een randweg wil bevorderen door kleine laagdrempelige activiteiten te organiseren om de inwoners wat meer bij elkaar te brengen. Er zijn ondertussen al diverse ideeën om het sociale contact wat te bevorderen in het dorpje. "het grote dorpsontbijt". "huiskamerconcertjes", "een verhalenroute", "een eetclub", "film in het park", zijn er een paar voorbeelden van. Woon je in Klein Zundert (of omgeving) en heb jij ook ideeën? Wil je meedenken? Wil je meehelpen? Wil je op de hoogte blijven? Of wil je gewoon mee-eten? Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar: MEEKLEINZUNDERT@GMAIL.COM


Staat u wel eens stil bij een hartstilstand?
Bij een acute hartstilstand is de snelheid van handelen van levensbelang. Als niet binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren en het toedienen van een schok door middel van een AED dalen de overlevingskansen dramatisch. Omdat ook in onze gemeente op veel plaatsen de ambulance niet binnen dat tijdsbestek ter plaatse kan zijn is de inzet van vrijwilligers met een AED vaak levensreddend. In combinatie met reanimeren (beademen en hartmassage) geeft het tijdig toedienen van zo’n schok een stijging van de overlevingskansen tot 80 procent. Hoe meer personen het reanimeren onder de knie hebben hoe groter de kans dat bij een alarm ook daadwerkelijk voldoende mensen op komen dagen. Momenteel zijn er in onze gemeente ca. 400 mensen opgeleid en aangemeld bij "Hartslag Nu." Om het aantal vrijwilligers die kunnen reanimeren en de AED kunnen bedienen, op peil te houden en zo mogelijk te vergroten wordt de gelegenheid gegeven om een opleiding te volgen. Bij deze willen wij u oproepen om een cursus reanimatie te volgen. Deze cursus duurt twee avonden van 2,5 uur. U krijgt dan eerst wat theorie en daarna zal het grotendeels uit praktijk bestaan. U dient op poppen te reanimeren en tevens wordt het gebruik van de AED geleerd. Deze opleiding wordt verzorgd door een verpleegkundige, die u ook veel kan vertellen vanuit zijn praktijk. Nadat u de opleiding heeft gevolgd, wordt u gevraagd om zich aan te melden bij HartslagNu, zodat u opgeroepen kan worden voor het helpen bij een reanimatie bij u om de hoek. Wat zal het een geweldig goed gevoel geven, als je iedere dag daarna mogelijk je buurtbewoner weer kan zien, omdat hij het heeft overleeft door snel optreden van zijn buurtbewoners. Natuurlijk loopt het niet altijd positief af, maar dan geeft het voldoening als je er iets aan gedaan hebt. Kijkers zijn er genoeg, maar doeners hebben we nodig. Op donderdag 2 en donderdag 16 april is er een nieuwe cursus reanimatie gepland. Deze wordt gehouden in het CultuurCentrum Zundert om 19.30 uur.


Sport

Tafeltennisvereniging houdt teamtoernooi
Het jaarlijks druk bezochte tafeltennistoernooi wordt wederom georganiseerd door S.T.I.K. (Steeds Treffen is Kunst). Dit jaar verwachten we weer een sterk spelersveld van zowel de jeugd als de senioren. Op 8 maart 2015 is de Sporthal 't Trefpunt omgetoverd in een veld met strategisch opgestelde Teamtoernooi. Aan de tafeltennistafels waaraan de deelnemers hun sportplezier kunnen uiten. Het gaat natuurlijk wel om het plezier, maar er word ook zeker gestreden om de titel. Er zijn namelijk in iedere klasse prijzen te winnen, maar ook de club met het meeste behaalde punten mag de wisselbeker in ontvangst nemen. Dit jaar staan ook vrijwilligers van onze vereniging klaar, met de alom bekende lootjesactie, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Tegelijkertijd wordt dan de clubkas gesponsord, daar het organiseren van zo'n dag heel wat centjes van de vereniging vraagt. De aanvang van het toernooi is om 9.00 uur en zal eindigen omstreeks 17.00 uur. Na afloop van de prijsuitreiking, kan natuurlijk nog de dag gezellig nabesproken worden. Op 8 maart dus, het Trefpunt in Rijsbergen, de moeite waard om een kijkje te komen nemen.

Volle bak in sporthal ‘Onder de Mast’ bij springwedstrijd
Afgelopen zaterdag 28 februari heeft turnvereniging Samen Sterk Rijsbergen, in een volle sporthal ‘Onder de Mast’ te Zundert, een turnwedstrijd voor springgroepen op D en E niveau gehouden. De springwedstrijd is een regionale wedstrijd waarbij alle turnverenigingen die aangesloten zijn bij de KNGU een of meerdere teams konden inschrijven. De teams strijden dan onderling op verschillende toestellen zoals: lange mat, trampoline, airtumbling, trampoline-kast en/of plank-kast, voor de overwinning. Zo krijg je uiteindelijk een sportieve en onvergetelijke dag voor de sporters. Vanuit Samen Sterk Rijsbergen deden 6 teams mee aan deze wedstrijd: twee meisjesteams van 6-8 jaar vanuit de Opstapselectie, 2 meidenteams van 9-12 jaar en een Meidenteam van 10-16 jaar, vanuit de Springselectie B. Ook zal er 1 mixteam meedoen, dat bestaat uit een team van jongens en meisjes Rond de klok van half een, heeft Wethouder Marjon de Hoon-Veelenturf de jeugd toe gesproken en de jeugd prijzen uitgereikt. Tot vier uur waren er wedstrijden.


Agenda
Donderdag 5 maart 14:00
Bingomiddag
Donderdag 5 maart 19:00 - 21:00
Genealogie en stamboomavond
Donderdag 5 maart 20:00
Brei- en Haakcafe
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
ehbo01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 2°C    ZZW 2    
 

MAX
MIN
wind
 
vr

9
4
zw4
za

14
3
zw4
zo

15
4
zw4