Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Boerendag Rijsbergen op zaterdag 2 augustus a.s.
    Wandelvierdaagse in Achtmaal
    Fotopuzzel Fietstocht Ons Genoegen
Bloemencorso
    Vacature: Portefeuillehouder Facilitair
Lokaal nieuws
    Nieuwe straatnaam
    Expositie Elly Vriends-Suijkerbuijk
    Zundert opvallend aanwezig op Zwarte Cross
    Stokperdje beleeft geslaagde week onder de grond


Algemeen

Boerendag Rijsbergen op zaterdag 2 augustus a.s.
Zaterdag 2 augustus 2014 vindt in Rijsbergen voor de 38ste keer de Boerendag plaats. Het plattelandsleven van vroeger in de Brabantse dorpen en op de boerderij wordt dan levensecht door de folkloregroep in beeld gebracht. Ruim 450 vrijwilligers werken mee aan de Boerendag, en jaarlijks komen er ruim 15.000 bezoekers. De Boerendag is een fijn en goedkoop dagje uit voor het hele gezin. Voor een toegangsprijs van slechts EUR 5,- p.p. wordt veel bekijks en amusement geboden. Kinderen tot 12 jaar en bezoekers in nostalgische kledij uit vroeger jaren krijgen vrij entree. Parkeren is gratis. De Boerendag is ook een educatief uitje vanwege het cultureel-historisch en agrarisch karakter. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken: er is een klein-dieren-knuffel tafel, enkele kermisattracties, een zandbak, en leuke interactieve theatervoorstellingen. Een kermiskaartje kost EUR 2,50 voor een hele dag onbeperkt spelen. Centraal in 2014 is het thema "naar d’n akker". De folkloregroep, bestaande uit ca. 50 personen, zal dit thema in beeld brengen. Traditioneel is de grote historische optocht die twee keer over het evenemententerrein trekt één van de hoogtepunten van de dag. Op de twee demo velden worden naast de nostalgische optocht de hele dag door spectaculaire presentaties gegeven. Enkele hoogtepunten zijn: de stoelendans met zware trekpaarden en ezeltjes, de veteranen sportdemonstraties, de politiehonden die inbrekers staande houden, hondenbehendigheid proeven met dog frisbees, een defilé met oldtimer-tractoren, vendeliersshow. Topattractie is dit jaar een show van de Rode Lansiers en hun Napoleontisch kampement. Meer informatie: www.boerendagrijsbergen.nl

Wandelvierdaagse in Achtmaal
5 avonden wandelen in Achtmaal inschrijven vanaf 18.00- vertrek 18.30 uur. Wandelroutes 5 en 10 km. Start Maandagavond Cafe de toekomst, dinsdagavond Nachtegaal, woensdagavond Den Thuur, Donderdagavond Voetbalvereniging Achtmaal, Vrijdagavond Pannehuske. Meer informatie: www.wandelcomite-achtmaal.nl

Fotopuzzel Fietstocht Ons Genoegen
De alom bekende fotopuzzel fietstocht van Ons Genoegen is weer in volle gang. Jaarlijks fietsen er meer dan 1.000 mensen mee met deze mooie en gezellige fotopuzzel fietstocht. De tocht kan iedere dag gereden worden; ook kinderen vinden de tocht heel leuk. De tocht is ca. 35 kilometer lang en voert langs de mooie bos- en buitengebieden van Zundert, Loenhout en Wernhout. Kaarten zijn tot 31 augustus verkrijgbaar bij: Cafe Stuivezand, Bredaseweg te Zundert, Jac van Loenhout, Burgemeester Kievitslaan 14 te Klein Zundert, De Eetkamer" aan de Wernhoutseweg. Halverwege de fietstocht, In Loenhout, ontvangt u een consumptie bij Cafe De Zwaluw. Veel plezier met het rijden van deze leuke tocht

Bloemencorso

Vacature: Portefeuillehouder Facilitair
Stichting Bloemencorso Zundert zoekt met ingang van 1 oktober 2014 een Portefeuillehouder Facilitair. De Portefeuillehouder Facilitair is als bestuurslid van de Stichting Bloemencorso Zundert verantwoordelijk voor alle facilitaire zaken rondom het corso. De mensen in de werkgroepen van de Portefeuille Facilitair vormen een relatief kleine club die uiteenlopende zaken rondom het corso van Zundert verzorgen. Wij zoeken een netwerker met corsogevoel, iemand die goed in teamverband werkt, en iemand die vrijwilligers kan enthousiasmeren. Wij bieden: Samen met een enthousiaste groep mensen de mogelijkheid om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de totale beleving van de bezoekers van ons corso en hierin steeds op zoek gaat om deze beleving te verbeteren. Voor een uitgebreide beschrijving van de vacature kun je terecht op www.corsozundert.nl. Heb je interesse, stuur dan een e-mail met cv en motivatie naar Rinie van Tilburg: voorzitter@corsozundert.nl, en wie weet verwelkomen we je straks in het bestuur.

Lokaal nieuws

Nieuwe straatnaam
Zundert heeft er weer een straatnaam bij. Op de plek waar er ongeveer een jaar geleden het huis Dennenlaan 9 stond, ligt nu een weg. De nieuwe naam voor deze weg is: De oude drukkerij. Het refereert aan het verleden dat daar een drukkerij heeft gestaan. Nu is dit de plaats waar 16 appartementen en 6 woningen staan. De woningen zijn allemaal verkocht en de appartementen zijn bestemd voor bewoners van zorginstelling Amarant. Het is een doodlopende straat die voor voetgangers uitkomt in de Molenstraat.


Expositie Elly Vriends-Suijkerbuijk
Terwijl afgelopen week, buiten, de mussen van het dak vielen, was Elly Vriends in de Van Goghkamer haar kunstwerken aan het ophangen. Samen met haar man en steunpilaar, Jos, moesten de doeken netjes naast elkaar opgehangen worden. Voor Elly was het afgelopen weekend, de eerste keer dat haar werk zo groot ter publiek werd tentoongesteld. Het moest dus wel allemaal goed en netjes hangen. Voor haar een spannend moment. Hoe wordt het werk ontvangen in Zundert en wat voor reacties kan je verwachtten. Zo ongeveer vijf jaren geleden is ze begonnen met schilderen op doek met acryl verf en op papier met pastelkrijt. Bij Fien Peeters de fijne kneepjes verder ontwikkeld. Zondagavond kon Elly de balans op maken. Zeer veel mooie en leuke reacties van ruim 200 bezoekers. Meer dan een tevreden Elly, die met een lekker gevoel door kan gaan met het maken van mooie kunst.


Zundert opvallend aanwezig op Zwarte Cross
Voor de 17e keer werd afgelopen weekend de Zwarte Cross georganiseerd in het Achterhoekse Lichtenvoorde (Gelderland). Het groots opgezette festival met cross, theater en muziek telde dit jaar een recordaantal bezoekers van maar liefst 18.500 bezoekers over het hele weekend. In de diverse cross klassen waren opvallend veel deelnemers afkomstig uit de gemeente Zundert. Het waren er meer als vorig jaar. In de verschillende klassen die varieerden van bedpeace-klasse en de roze klasse deden ze onder andere mee. Diverse voertuigen met hierop verklede personen trokken op de baan vol hindernissen voorbij. Hier werden ook diverse prijzen meegenomen naar huis door de Zundertse deelnemers. Langs de crossbaan was er 1 en soms meerdere statribune(s) die het hele weekend gevuld was met mensen afkomstig uit onze gemeente. Op de theaterweide en het festivalterrein reed de Monsterbike uit Rijsbergen rond. Ook het muziekprogramma had een Brabants tintje. Rock 'n lolband WC Experience uit Raamsdonksveer trad op voor een volle tent in Brabants dialect.


Stokperdje beleeft geslaagde week onder de grond
Afgelopen week was het een drukte van jewelste rondom het JeeKaaCee gebouw in Zundert. 't Stokperdje hield hier haar jaarlijkse vakantieweek. Het thema: "Onder de grond". In het grote en kleindorp werden door de kinderen massaal hutjes gebouwd en versierd. Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning bij het Sport en Spel. De foto's zijn gemaakt door Matt Herrijgers. Veel kijkplezier!


Agenda
Donderdag 31 juli 14:00 - 16:00
Bingo
Donderdag 31 juli 19:00 - 21:30
Wijkbingo
Zaterdag 2 augustus 10:00 - 18:00
Boerendag Rijsbergen
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
vakantieweekstokperdje01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 20°C    NW 2    
 

MAX
MIN
wind
 
do

24
15
w3
vr

23
15
zw2
za

23
15
o3