Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Percussiegroep Sint Martinus 50 jaar
    Sfeerconcert in Kerk Effen
    Opbrengst collecte Alzheimer Nederland
Gemeente
    Kampioenen aanmelden voor sportgala
    Raad van State stelt gemeente Zundert in het gelijk
    Nieuw: ticketzuil voor loket burgerzaken
    Telefonische bereikbaarheid op 19 december
    Openingstijden gemeente Zundert rond feestdagen
    Uw afval rond de feestdagen
Lokaal nieuws
    Mooie kerstgedachte Sandy van Dongen
    Gezellig druk op de kerstmarkt Wernhout
    Radiodelia voor 3FM Serios Request
Sport
    2e editie Snertloop en wandeling in aantocht


Algemeen

Percussiegroep Sint Martinus 50 jaar
26 december 2014 is het 50 jaar geleden dat drumband Sint Martinus is opgericht. In 1987 is de drumband overgegaan naar een succesvol Lyrakorps welke hoge ogen heeft gegooid op verschillende nationale en internationale concoursen. Vanaf 2000 heeft de groep de keuze gemaakt om zich meer op percussie te gaan richten. De overgang van Lyrakorps naar een percussiegroep is al jaren een feit. Deze keuzes hebben er voor gezorgd dat we nu na 50 jaar nog steeds met onze tijd mee gaan. En dat willen we u allen laten horen met ons jubileumconcert. Waarin wij met muziek van nu, u een onvergetelijke muzikale avond willen bezorgen. 50 jaar is tijd voor een feestje! We willen u dan ook van harte uitnodigen voor de receptie die vooraf aan het jubileumconcert zal plaatsvinden (18.30 – 19.30 uur). Wilt u weten hoe 'jong' een percussiegroep van 50 jaar klinkt? En welke verrassingsacts we hebben met onze friends? Dan zien we u graag 20 december om 19.30 uur bij Zaal de Toekomst in Achtmaal!

Sfeerconcert in Kerk Effen
Inmiddels traditie; de zaterdag voor kerst is het 'sfeerconcert' een optreden van de leerlingen van het Muziekhuis in de kerk van Effen. Meer dan 125 leerlingen in de leeftijd tussen 6 en 65 jaar zetten hun beste beentje voor, zingen en maken muziek op een zeer uitgebreide instrumentgroep. Het begin is precies om half zeven, het eerste lied is voor de "Instappers" een groep die een muziekverkenning volgt. Solisten en ensembles vervolgen, vervolgens is er een stukje 'Maatjes van Muziek', muzikanten met een beperking en allerlei instrumentalisten die hun beste beentje voor zetten. In het optreden staat muziek centraal, verrassend zijn enkele momenten waarbij iedereen ervaart dat muziek een fantastisch middel is van te genieten. Voor iedereen en met iedereen. Ook de inwendige mens krijgt verwarmende traktatie. Het slot is 'tutti' voor iedereen; een zeer eigentijdse finale act waarbij we u een fijn kerstfeest en een fantastisch nieuwjaar toe te wensen. Er is een groot scherm wat prachtige plaatjes maakt en iedere muzikale actie groot in beeld brengt. Het maakt niet uit waar je zit, je wordt actief bij het concert betrokken: Entree is vrij, de versnaperingen en kerk zijn warm! Kom allemaal kijken en luisteren, tot zaterdag 20 december aanstaande. Op Effen!

Opbrengst collecte Alzheimer Nederland
De jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Zundert 1398,06 Euro opgebracht. Alzheimer Nederland dankt alle inwoners die aan de collecte hebben bijgedragen. Bijzondere dank ook aan de collectanten die in de collecteweek op pad zijn gegaan. Meer informatie over de collecte of collecteren: www.alzheimer-nederland.nl of tel. 033-3032502. Voor informatie over dementie of de ziekte van Alzheimer: de (gratis) Alzheimertelefoon 0800-5088.

Gemeente

Kampioenen aanmelden voor sportgala
Op zaterdag 14 maart 2015 organiseert de gemeente Zundert in het CCZ het Sportgala 2014. Dan worden de sportkampioenen 2014 van onze gemeente gehuldigd. Op deze feestelijke avond worden ook de sportvrouw, sportman, sportploeg, jeugdploeg en jeugdsporter 2014 van onze gemeente gekozen. Kent u teams of individuele sporters die in 2014 kampioenschappen hebben behaald of aansprekende prestaties hebben geleverd? Meld ze aan voor het Sportgala! Kampioenen kunt u aanmelden via e-mail sportgala@zundert.nl of via onze website: www.zundert.nl via digitale balie/online formulieren/aanmeldingsformulieren.

Raad van State stelt gemeente Zundert in het gelijk
De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden tegen de realisatie van 23 woningen, ter locatie van de Burgemeester Manderslaan 8 te Zundert, vandaag ongegrond verklaard. Gemeente Zundert gaat dan ook door op de ingeslagen weg en zal de bouwwerkzaamheden zo spoedig mogelijk starten. Op de locatie aan de Burgemeester Manderslaan, het terrein van de voormalige Gemeentewerf, heeft de gemeente de nieuwbouw van 23 woningen gepland. Enkele omwonenden hebben tegen het bestemmingsplan dat dit initiatief mo-gelijk maakt, beroep ingesteld bij de Raad van State. Volgens hen zou de te realiseren ontsluitingsweg naar de nieuw-bouwwijk hen geluidshinder en een vermindering van hun privacy opleveren. Bovendien zou de te realiseren ontsluitingsweg een verkeersonveilige situatie teweegbrengen. De Raad van State heeft deze bezwaren ongegrond verklaard en de gemeente Zundert op alle punten in het gelijk gesteld. De nieuwbouw gaat dan ook zo spoedig mogelijk van start. Het nieuwbouwproject wordt in Collectief Particulier Ondernemerschap (CPO) gerealiseerd. Dit is een ontwikkelvorm waarbij een groep particulieren volledige zeggenschap houdt over de te bouwen woningen en de woonomgeving. Het schaalvoordeel van deze ontwikkelvorm maakt het mogelijk om ook starters hun eigen woning te laten realiseren. Het CPO is in oprichting en zoekt nog kandidaten. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij projectontwikkelaar Maas-Jacobs te Zundert.

Nieuw: ticketzuil voor loket burgerzaken
Op maandag 15 december 2014 wordt in het gemeentehuis een ticketzuil in gebruik genomen. Hiermee kunt u snel en eenvoudig aangeven voor welk product u komt en krijgt u een volgnummer, waarmee u plaats kunt nemen bij de loketten. De ticketzuil staat vlakbij de ingang. Het loket burgerzaken heeft de afgelopen periode meerdere nieuwe diensten ingezet om de dienstverlening verder te verbeteren, zoals de SMS berichtenservice, een klantvolgsysteem en een nieuwe telefooncentrale. De ticketzuil wordt hier aan toegevoegd. Voordelen van de zuil zijn de snelheid en de betere privacy.

Telefonische bereikbaarheid op 19 december
Vanwege een technische update van de telefonie is de gemeente Zundert op vrijdag 19 december van 13.00 tot 15.00 uur telefonisch niet bereikbaar. Voor storingen aan de drukriolering kunt u gedurende deze korte periode contact opnemen met het nummer 06 - 53644365. Voor overige dringende storingen in de openbare ruimte kunt u contact opnemen met het nummer 06 - 34098592.

Openingstijden gemeente Zundert rond feestdagen
In verband met een personeelsbijeenkomst is het gemeentehuis op donderdag 18 december vanaf 16.00 uur gesloten voor publiek en telefonisch ook niet meer bereikbaar. De avondopenstellingen van woensdag 24 december en woensdag 31 december komen te vervallen. Deze openstellingen zijn verplaatst naar respectievelijk dinsdagavond 23 december en dinsdagavond 30 december. Openingstijden avondopenstellingen: van 17.00 uur tot 19.00 uur. Het gemeentehuis is op woensdag 24 en op woensdag 31 december om 15.00 uur gesloten en ook telefonisch niet meer bereikbaar.

Uw afval rond de feestdagen
De GFT-container van donderdag 25 december 2014 (1e kerstdag) wordt geledigd op zaterdag 20 december 2014. De GFT-container van vrijdag 26 december 2014 (2e kerstdag) wordt geledigd op zaterdag 27 december 2014. De Milieustraat is op donderdag 25 december (1e kerstdag) gesloten en op donderdag 1 januari (nieuwjaarsdag) gesloten. Wacht niet tot de laatste dag om uw afval weg te brengen, dat voorkomt lange wachtrijen.

Lokaal nieuws

Mooie kerstgedachte Sandy van Dongen
Sandy van Dongen weet hoe het is om in de bijstand te zitten en hoe moeilijk mensen het in Nederland kunnen hebben om rond te komen. De December maand is een hele dure maand waarbij mensen in de bijstand de eindjes aan elkaar moeten knopen. Een normaal kappers bezoek zit er dan vaak niet in. Sandy spreekt uit ervaring. Ze is uit deze situatie maar wil wel mensen helpen die er nog inzitten. Sandy wil nu de mensen voorstellen die het heel moeilijk en krap hebben, om op maandag ochtend 22 december een gratis knipbeurt te geven, zodat ook die mensen er met kerst leuk bijzitten met hun kapsel! Je moet wel aan voorwaarden voldoen. In de gemeente Zundert wonen en in de bijstand zitten of heel krap moeten leven. Denk je aan bepaalde voorwaarden te voldoen neem dan contact op met Sandy op telefoon nummer: 0611950552 Ze doet die ochtend alleen knippen en het blijft privé.


Gezellig druk op de kerstmarkt Wernhout
Net zoals de voorgaande jaren was er ook dit jaar weer een Kerstmarkt in Wernhout. Dit jaar is het thema Après-ski. Met hulp van vele enthousiaste vrijwilligers werd een grote tent op het Antoon Juriënsplein neergezet. Weken van voorbereiding zijn er aan vooraf gegaan. De laatste weken onder andere met het maken van de groenslingers die door de hele tent gedrapeerd werd. In de goed verwarmde tenten was het goed vertoeven. Met het komen en gaan van diverse optredens van groepen en artiesten had je niets te klagen. De standhouders hadden hun koopwaar uitgestald in de met kerst gedecoreerde kraampjes en daar was het goed zaken doen. Ook aan een natje en een droogje was gedacht. Na de officiële opening was er een ballonen wedstrijd. De ballon die het verste weg komt heeft prijs. Uiteraard zit er een naamkaartje aan de ballon vast gemaakt. (De prijs hiervan wordt in het voorjaar uitgereikt). De kinderen konden zich weer vermaken op het luchtkasteel. Buiten was de Kerstman en paard en wagen waar weer een rondrit mee gemaakt kon worden in de omgeving. De kerstmarkt heeft twee dagen plaats gevonden en het bezoekers aantal was goed druk te noemen volgens de standwerkers.


Radiodelia voor 3FM Serios Request
Op 17, 18 en 19 december 48 uur lang non-stop radio te maken, zonder eten en met minimale slaap. Dat betekend op de shakes en maar drie uurtjes per etmaal slapen!!! 9 leerlingen, Matt, Delano, Axel, Bjarne, Lars, Rick, Anouk, Tess, Wessel, gaan live radio maken om geld in te zamelen voor 3FM SERIOUS REQUEST wat dit jaar als doel heeft het hulp bieden aan slachtoffers van seksueel geweld en verkrachting in conflictgebieden. Deze vrouwen leiden mentaal en fysiek enorm en kunnen hier met niemand over praten. Om die reden is het heel belangrijk dat hier geld voor opgehaald wordt zodat deze vrouwen professionele hulp krijgen net als in Nederland het geval zou zijn. Het eigen "glazen huis"" van de leerlingen op Mencia Sandrode. Ook de jeugd denkt de mede mens. Hou ook de ROStv Telenieuws in de gaten want wij melden ook het bedrag dat opgehaald is. Wil je ook doneren kijk dan op www.radiodelia.nl


Sport

2e editie Snertloop en wandeling in aantocht
Op zondag 28 december vanaf sporthal 't Trefpunt snertloop en wandeling. Om het ontwikkelingswerk van de Rijsbergse Stichting "Let the Children Play" te ondersteunen werd vorig jaar in samenwerking met de organisatie van de Bavoloop het idee geboren om een trimloop voor deze stichting te organiseren. Het werd uiteindelijk een trimloop en daaraan gekoppeld een wandeltocht. De belangstelling was overweldigend meer dan 150 deelnemers namen deel en na afloop deed de snert zich goed smaken. Deelnemers waren allemaal enthousiast en mede op vele verzoek kan men dit jaar een keuze maken uit een wandeling van 7 of 12 km. De routes zijn uitgezet in het prachtige Rijsbergse buitengebied (o.a. Vloeiweide). De inschrijving en start van de wandeling is tussen 13.30 u en 14.15 uur in sporthal 't Trefpunt. Vooraf de trimloop van 1750, 3500 en 5250 meter. De inschrijving hiervoor is van 12.00 u. tot 12.30 u in de sporthal. De start van deze loop is om 12.45 u bij de karkooi van de Boerendag welke Stichting ook hun medewerking verleend. Het inschrijfgeld bedraagt tot 12 jaar 2 euro en vanaf 12 jaar 5 euro. De opbrengst gaat geheel naar de Stichting "Let the Children Play". In Oeganda heeft de Stichting een basisschool (mede met de ouders) opgericht. Jaarlijks wordt een bijdrage geleverd aan de exploitatie van deze school en bovendien dit jaar een geldelijke ondersteuning voor een bijscholings programma voor de leerkrachten.

Agenda
Vrijdag 19 december 10:30
Kerstviering
Zaterdag 20 december 18:30 - 20:30
Sfeerconcert
Zaterdag 20 december 19:00
Receptie percussie Sint Martinus
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
lia Snapseed
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 12°C    WZW 4    
 

MAX
MIN
wind
 
vr

12
7
w5
za

7
6
w5
zo

8
3
zw5