Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Voorleeswedstrijd voor opa’s en oma’s
Bloemencorso
    Buurtschap Tiggelaar bouwt Gevaarlijk Transport
    Buurtschap Molenstraat bouwt Fanfare
    Buurtschap de Berk bouwt Contra
    Buurtschap Markt bouwt Waterbak
    Buurtschap Laarheide bouwt Waterbuffalo
Gemeente
    Avondopenstelling loketten Burgerzaken
    Vakantieweek Rijsbergen in teken afvalscheiding
Lokaal nieuws
    Afscheid van een tevreden man
    Het was nat en gezellig
    Bijzondere bijstand
    Poke-maal


Algemeen

Voorleeswedstrijd voor opa’s en oma’s
Op zaterdag 15 oktober vindt een voorleeswedstrijd voor grootouders plaats in Parrotia aan de Markt 54 in Roosendaal, van 13.30 tot 15.30 uur. Deze activiteit is onderdeel van het Kinderboekenweek-programma van Bibliotheek VANnU. Tijdens deze editie van de Kinderboekenweek staan opa’s en oma’s centraal onder het motto: Voor altijd jong! Opa’s en oma’s uit Roosendaal, Halderberge, Moerdijk, Rucphen en Rijsbergen mogen hieraan meedoen. De jury bestaat uit de voorleeskampioenen van de basisscholen van het afgelopen jaar. Leest u graag voor? En wilt u meedoen met de voorleeswedstrijd voor opa’s en oma’s? Dan wordt u misschien de voorleeskampioen van Bibliotheek VANnU! Maximaal 12 deelnemers. Inschrijving geschiedt op volgorde van binnenkomst. Aanmelden kan tot 15 september via schatrijk@bibliotheekvannu.nl.

Bloemencorso

Buurtschap Tiggelaar bouwt Gevaarlijk Transport
De langste wagen van corso 2016 bevindt zich dit jaar in de tent van buurtschap Tiggelaar. Elke centimeter van de tent wordt benut om "Gevaarlijk transport" te kunnen bouwen. Als je de bouwtent binnenkomt, lijkt het wel of er 2 wagens gebouwd worden. Twee wagens, één beest, stalen transportconstructie voor het beest. Begeleidend personeel i.v.m. de beveiliging van het transport. Gepland op 4 september 2016. Een ontwerp van: Marc van Beek, Johan van Trijp en Eefje Wagtmans-Goos.


Buurtschap Molenstraat bouwt Fanfare
Bij buurtschap Molenstraat bevinden de buurtleden zich momenteel letterlijk tussen de platen karton. Honderden platen, van tevoren op maat gesneden, worden met man en macht op de wagen bevestigd om een fanfare uit te beelden. Het buurtschap bouwt dit jaar Fanfare , een verfrommeld ritme van uniformen en instrumenten… Een ontwerp van Robin Schijfs en Gijs Martens. Voor de buurtleden is tijdens het bouwseizoen een workshop fanfare gegeven. Hiervoor werd de Molenstraat speciaal afgezet om als een fanfare door het centrum van Zundert te lopen.


Buurtschap de Berk bouwt Contra
De Berk heeft dit jaar gekozen voor een ontwerp van ontwerpers: Rene Jochems, Erik van Elsacker en Dave Mutsters. Zij bouwen dit jaar Contra. Een heuse dinosaurus moet omgeven door de mal door de straten van Zundert gaan rijden. In de tent worden volop bloemblaadjes geplakt en hard gewerkt met lassen en plakken.

Buurtschap Markt bouwt Waterbak
Ontwerper Gerard van Erk is dit jaar verhuisd van buurtschap Laarheide naar Buurtschap Markt. Na een aantal jaar samen met Brian Boot te hebben ontworpen, staat hij er dit jaar alleen voor bij de Markt. Zij bouwen Waterbak. Aangespannen paarden rennen door een waterbak waarbij het water omhoog spat. In de tent wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de vormgeving. Dat is niet de enige uitdaging die de buurtschap dit jaar heeft. In het begin van de zomer is de bouwplaats enkele meters verhuisd naar de huidige locatie naast Mencia Sandrode. Na corso wordt deze uitgebreid met een loods.


Buurtschap Laarheide bouwt Waterbuffalo
Nestor onder de ontwerpers Harry van de Broek vierde vorig jaar zijn 50e jaar als ontwerper. De meeste ontwerper hiervoor, maakte hij bij het corso in Zundert. Dit jaar maakt hij zijn 82e ontwerp. In het verleden heeft Harry al eerder ontwerpen gemaakt voor Buurtschap Laarheide. Voor het laatst gebeurde dit in 1993. In 2016 in Harry terug bij Laarheide en wel met het ontwerp ‘Waterbuffalo’. De buffalo is omgeven met kleine diertjes en insecten. Een waar kijkspel dus!


Gemeente

Avondopenstelling loketten Burgerzaken
De avondopenstellingen van woensdag 27 juli t/m woensdag 31 augustus komen te vervallen. De loketten sluiten op woensdag om 17.00 uur! Het ophalen van documenten kan van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdagochtend van 09.00 tot 12.30 uur bij de snelbalie.


Vakantieweek Rijsbergen in teken afvalscheiding
De jaarlijkse Vakantieweek in Rijsbergen staat dit jaar in het teken van kerstmis en afvalscheiding. Zo staan er midden in de zomer kerstbomen op het evenemententerrein aan de Laguiten en worden de kinderen supporter van Schoon. Alle kinderen en vrijwilligers gaan aan het begin van de Vakantieweek Schoon van start. Samen met Wethouder Piet Utens van de gemeente Zundert ontvangen zij maandag 29 augustus om 10.30 uur hoog bezoek van het 'Ministerie van Schoon'. Het meemaaktheater brengt de aanwezige kinderen op ludieke wijze op de hoogte van het nieuwe afvalscheidingsbeleid. Het theater zit vol met educatieve en interactieve elementen en sluit af met een muzikaal stukje gymnastiek. De hele week staat hierna in het teken van het afval scheiden en natuurlijk Kerstmis!De hele week staan er op het evenemententerrein vier 'mini-milieustraatjes', Papier – Plastic – Drinkpakjes – Restafval. Door kinderen bewust mee te laten werken aan het scheiden van afval dragen zij bij aan een veilig en leefbaar milieu waar het fijn is om te spelen.

Lokaal nieuws

Afscheid van een tevreden man
Het gemeentelijk apparaat en de inwoners van Zundert hebben massaal afscheid genomen van Frank Priem. Priem was gedurende negen jaar gemeentesecretaris/algemeen directeur, eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders, eerste adviseur van de burgemeester en hoofd van de ambtelijke organisatie. In de afgelopen 9 jaren zijn er veel projecten de revue gepasseerd. Denk daarbij aan de Randweg Zundert, Treeport, MFA Achtmaal, IKC Rijsbergen en de megatransitie in het sociale domein. Ook het financiële plaatje wordt goed achter gelaten. De achterliggende jaren is er een goed fundament geborgd voor een sterke en zelfstandige gemeente. De missie 'Gemeente Zundert, samen in regie' komt zowel bestuurlijk als ambtelijk duidelijk in de steigers. De uitrol van de doorontwikkeling van de organisatie gaat na het zomerreces een volgende fase in. Dat is voor mij een natuurlijk moment om mijn werkzaamheden neer te leggen.' Nu is het tijd voor ander zaken. Veel reizen.


Het was nat en gezellig
De achtste editie van de Rijsbergse Vliegerdagen zijn weer voorbij gevlogen. Wel was het een van de natste, maar de gezelligheid onderling was er niet minder om. Een deel van de tweehonderdtal vliegerfanaten waren donderdag 18 augustus, neergestreken om het weekend te vliegeren op de vliegervelden aan de Tiggeltsestraat 13 in Rijsbergen. Deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland, Denemarken en Zwitserland, waren op het festijn afgekomen. De Rijsbergse Vliegerdagen is een weekend waarin kennis gemaakt kan worden met de vliegersport. Afgelopen zaterdagavond was er van 20.00 - 00.00 uur het spectaculaire nachtvliegeren. Alle vliegers staan dan verlicht in de lucht, ook op de velden waren er verlichte vliegers te vinden. Voorafgaande aan het nachtvliegeren waren er ook demonstraties. Het nachtvliegeren werd geopend door wethouder Dhr. J. Aarts van de gemeente Zundert. Ook was er lampionnenoptocht voor de kinderen en is er een optreden van de Vrije Zwaaiers uit Rijckevorsel. Het nachtvliegeren werd begeleid door de Japanse drums van Feniks Taiko.


Bijzondere bijstand
Bijzondere bijstand hetzelfde voor iedereen in de regio. Nieuwe regels vanaf 1 september De 6 gemeenten van het Werkplein Hart van West-Brabant willen vanaf 1 september dezelfde voorwaarden en vergoedingen voor de bijzondere bijstand hanteren. Bijzondere bijstand is een bijdrage voor onverwachte en noodzakelijke kosten die iemand zelf niet kan betalen. Bijzondere bijstand is er voor mensen met weinig vermogen en een inkomen rond het minimumloon of AOW. Het bedrag voor bijzondere bijstand is meestal een gift die mensen niet terug hoeven te betalen. Het Werkplein Hart van West-Brabant is op 1 januari 2015 ontstaan uit de sociale diensten van 6 gemeenten, met elk hun eigen regels voor de bijzondere bijstand. Daar is nu verandering in gekomen. Mensen krijgen te maken met de nieuwe regels als zij vanaf 1 september 2016 (opnieuw) bijzondere bijstand aanvragen. Per 1 september kan de bijzondere bijstand voor individuele mensen iets hoger of lager uitvallen, maar de verschillen zijn klein. De gemeenten hebben voor de bijzondere bijstand nog steeds hetzelfde bedrag begroot als voorheen. Volgens bestuursvoorzitter Thomas Zwiers is er nog een belangrijke reden om dezelfde regels voor iedereen te gebruiken: “Hiermee verminderen we de rechtsongelijkheid tussen inwoners in de regio. Dezelfde regels voor iedereen die bij ons Werkplein komt; dat is wel zo eerlijk.” “We hanteren vanaf 1 september dezelfde regels voor iedereen die bij ons door de voordeur komt. Dat is veel eenvoudiger, zodat we meer tijd hebben om mensen te helpen”, zegt directeur Bas Kurvers. De belangrijkste nieuwe regels. Dit zijn een paar opvallende nieuwe regels die mogelijk anders zijn dan mensen gewend zijn: Bijzondere bijstand aanvragen vóórdat kosten gemaakt worden Voor kosten die al gemaakt zijn, kunnen mensen achteraf meestal geen bijzondere bijstand meer aanvragen. Renteloze lening voor nieuwprijs van witgoederen Voor vier witgoederen (koelkast, wasmachine, kookplaat en afzuigkap), ontvangen mensen een renteloze lening voor de nieuwprijs. Voor woninginrichting en inboedel kunnen mensen een renteloze lening ontvangen om tweedehands goederen te kopen. Extra geld voor gehuwden die er alleen voor staan Dit geld is er voor gehuwden die alleen staan voor de zorg van hun kinderen omdat hun partner gedetineerd is of in een verpleeginstelling verblijft. Altijd de maximale bijdrage voor mensen in de wettelijke schuldsanering Dit geldt ook voor mensen met een inkomen boven de inkomensgrens. De belastingteruggave voor medische kosten heeft geen gevolgen voor het bedrag aan bijzondere bijstand Wanneer mensen belasting terugkrijgen voor medische kosten, dan heeft dit geen gevolgen voor het bedrag van hun bijzondere bijstand

Poke-maal
Om de kinderen van Achtmaal, en eventueel van omliggende dorpen, in de laatste week van de schoolvakantie bezig te houden zijn er in de kern van Achtmaal stripachtige figuren, Poke-maals genaamd, verstopt. Voor het zoeken naar de Pokemaals is geen telefoon of internet nodig. De kinderen hoeven slechts met een formulier en een potlood of pen rond te gaan. De kinderen gaan ondermeer op zoek naar een Expolosiefriet, een IJsjesmonster en een Vliegende dahlia. Alle Poke-maals zijn verstopt op locaties waar Achtmaalse kinderen normaal gesproken zelfstandig mogen komen. Als alle acht Poke-maals gevonden zijn, kunnen de kinderen het formulier invullen en vergezeld van een tekening van een zelf verzonnen Poke-maal in de brievenbus van het atelier aan de Pastoor de Bakkerstraat 29a doen . Kinderen die mee willen doen kunnen een formulier ophalen bij Bedaf supermarkt en bij het atelier van Mieke van Zundert. Uit de inzendingen en de originele tekeningen worden vijf kinderen gekozen, die op 11 september tijdens het Dorpsfeest een gratis workshop mogen volgen. De inzendingen moeten voor 8 september binnen zijn.


Agenda
Donderdag 25 augustus 14:00
Bingo middag
Donderdag 25 augustus 19:00
Wijkbingo
Zaterdag 27 augustus 20:00
Dansavond
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
Pokemaal01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 30°C    Z2    
 

MAX
MIN
wind
 
do

32
18
Z 2
vr

26
18
NW 2
za

27
16
O 3