Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
     50-plussers in uw organisatie: doen
    Genealogie en stamboomavond
Bloemencorso
    Nieuwe Wisselbeker Bloemencorso Zundert
    Daantje Dahlia, de mascotte van het corso
Gemeente
    De buurtbus blijft rijden!
    Twee extra zendmasten telefoonverkeer
Lokaal nieuws
    Bouwbord Randweg Zundert onthuld
Televisie
    ROStv Zundert brengt corso live op tv


Algemeen

50-plussers in uw organisatie: doen
Onder het motto 'doorwerken heeft de toekomst… is úw organisatie er klaar voor?' organiseren de Stichting Werk 55plus regio Etten-Leur, Stichting Avoord Zorg en Wonen, Surplus, GGZ Breburg, Picos en het Werkplein regio Etten-Leur op 18 september een netwerkmiddag voor ondernemers uit de regio, die meer willen weten over kansen die oudere medewerkers organisaties kunnen bieden. Demografische ontwikkelingen beïnvloeden de arbeidsmarkt. Daarbij komen er allerlei nieuwe wetten en regels, zoals de Participatiewet, de Flexwet en de loonkostensubsidies. Ook gaat de AOW-leeftijd omhoog. Welke nieuwe plannen voegt de politiek daar de komende jaren aan toe? En wat betekent dit voor de werking van vraag en aanbod? Vooroordelen? Voordelen! Het is een uitdaging: de kracht en werkervaring van medewerkers blijvend goed kunnen inzetten. Zou u een 50-plussers aannemen wanneer er in uw bedrijf een vacature ontstaat? Zijn 55-plussers 'hip' genoeg? De vooroordelen zijn legio, de voordelen helaas vaak onbekend. Onder voorzitterschap van Maarten Mulder, accountmanager bedrijven bij de gemeente Moerdijk, kunnen werkgevers zich laten informeren en discussiëren over de vraagstukken rondom 50-plussers en werk. Avoord Zorg en Wonen stelt speciaal voor de gelegenheid een high tea samen. Voor het programma en informatie: info@werk55plus-el.nl Locatie: Centraal Kantoor Avoord Zorg en Wonen, San Francescolaan 1, 4876 CV Etten-Leur. (Ingang Bisschopsmolenstraat 272, t.o. de molen) Aanmelden: Deelname is gratis, het aantal plaatsen beperkt. Aanmelden kan tot en met vrijdag 12 september per e-mail aan info@werk55plus-el.nl, onder vermelding van de bedrijfsnaam, de naam van de deelnemer, de functie en het telefoonnummer.

Genealogie en stamboomavond
De werkgroep genealogie van de heemkundige kring "De drie heerlijkheden" houd op donderdag 4-9-2014 haar maandelijkse bijeenkomst in het voormalig gemeentehuis van Rijsbergen van 19:00-21:00 uur. Ieder die iets meer te weten wil komen van zijn voorouders uit Zundert en Rijsbergen kan bij ons terecht. Wij beschikken over gezinssamenstellingen van 1585-1970. Inlichtingen: Kees Lieshout, 076-5975331 of per e-mail c.lieshoutkerstens@hetnet.nl

Bloemencorso

Nieuwe Wisselbeker Bloemencorso Zundert
Vorig jaar is de Wisselbeker voorgoed in handen gekomen van buurtschap Laer-Akkermolen. Deze beker dateerde uit 2007 en kwam in handen van: Stuivezand (2007), Helpt-Elkander (2008), Veldstraat 2009), 't Stuk (2011) en Laer-Akkermolen (2010+2012+2013). Zij hebben nu de derde keer hun buurtschap op de sokkel mogen schrijven en dus de beker definitief in bezit gekregen. Het nieuwe ontwerp, dat gemaakt is door kunstenares Brigitte Boemaars en gemaakt is door metaalverwerkingsbedrijf van David Woestenberg uit Zundert, strookt geheel bij de cultuur van het corso en ademt het corso nog meer uit dan ooit tevoren. Iedere buurtschap wil deze beker minimaal één keer in haar bezit hebben! Daarom zijn zij uiterst nieuwsgierig hoe deze beker er uit ziet. Want hiervoor doen 20 buurtschappen momenteel 100% hun best om zondag 7 september als eerste deze beker in ontvangst te mogen nemen op de Markt.


Daantje Dahlia, de mascotte van het corso
Daantje Dahlia, de mascotte van het corso, is op promotie/kennismakingstour, langs enkele corsotenten geweest. Buurtschap Tiggelaar, t Stuk, t Kappelleke en in de middag is nog Klein Zundert aangedaan. Daantje Dahlia gaat komende jaren de kinderen in Achtmaal, Zundert, Schijf, Rijsbergen, Wernhout en Klein-Zundert alles over corso vertellen. Nadat het straattheater ruim tien jaar geleden uit het straatbeeld verdween tijdens het corso, wordt het dit jaar opnieuw leven in geblazen. Ook wordt het publiek dit jaar bij grote entreeposten ook welkom geheten door Daantje Dahlia, De levensgrote dahlia neemt een kijkje bij het corso en wil hierbij zoveel mogelijk jonge bezoekers ontmoeten. Zij mogen met Daantje op de foto en kunnen even bijkletsen over het corso. Daantje zal ook terug te vinden zijn voorafgaand aan de optocht. Daantje Dahlia is ontstaan naar een idee van Corziezo. Een onderdeel van de leskist voor de groepen 1 en 2.


Gemeente

De buurtbus blijft rijden!
Uit een recente evaluatie van de pilot van de buurtbus die sinds december 2013 pendelt tussen Zundert, Rijsbergen en Etten-Leur, blijkt dat maandelijks meer dan 650 reizigers gebruik maken van de bus. Reden voor de provincie Noord-Brabant om buurtbuslijn 225 over te nemen in de concessie. Het had heel wat voeten in de aarde om een buurtbuslijn tussen Zundert, Rijsbergen en Etten-Leur te realiseren. Eerst moest de behoefte aan een buurtbuslijn worden aangetoond. Daarna moesten gemeenten Zundert en Etten-Leur middelen beschikbaar stellen om een pilot te kunnen bekostigen. Dat is gelukt; op 9 december 2013 reed de buurtbus zijn eerste rit, vanaf het Oranjeplein in Zundert. Met de provincie was overeengekomen dat tenminste 400 passagiers per maand gebruik moesten maken van de buurtbus om de pilot te laten slagen. In de praktijk werd duidelijk dat per maand tussen de 650 en 800 passagiers met de buurtbus reizen. Daarbij bleek de inzet van buurtbusvereniging ZRE ongekend groot: er meldden zich vele tientallen vrijwillige chauffeurs. De pilot was een groot succes. Wethouders Johan de Beer van gemeente Zundert en Jan van Hal van gemeente Etten-Leur reageren verheugd: "Het is fantastisch dat zoveel inwoners van de buurtbus gebruik maken en dat zo veel vrijwilligers zich ervoor willen inzetten. Het is duidelijk dat we hiermee in een grote behoefde voorzien. Met de overname door de provincie is bovendien de toekomst van de buurtbus geborgd. De buurtbus blijft rijden!" Nu de provincie de buurtbus overneemt, dragen de gemeenten niet langer de lasten voor de buurtbus. Wel stellen de gemeenten een subsidie beschikbaar voor de vrijwilligers van de buurtbus.


Twee extra zendmasten telefoonverkeer
Omdat tijdens het Bloemencorso Zundert het telefoonverkeer in onze gemeente tijdelijk drastisch toeneemt (veroorzaakt door de grote toeloop van publiek), worden deze week twee extra zendmasten geplaatst (Vodafone en KPN). Dit is noodzakelijk om een optimale bereikbaarheid, ook in geval van calamiteiten, te garanderen.

Lokaal nieuws

Bouwbord Randweg Zundert onthuld
Op woensdag 27 augustus heeft wethouder J. de Beer het bouwbord voor de aanleg van de Randweg Zundert onthuld langs de Beeklaan (voormalige Verlengde Hofdreef). Ook nam hij samen met vertegenwoordigers van de Provincie Noord-Brabant, Waterschap Brabantse Delta en de directie van aannemer BAM Wegen regio Zuid-west een kijkje bij het plaatsen van de bouwketen die gaan dienen als informatiecentrum en werklocatie voor de aannemer. De locatie van de bouwketen is eveneens aan de Beeklaan, naast de school Mencia Sandrode. De aannemer is er in zijn aanbieding vanuit gegaan dat hij op 1 december van dit jaar begint met de uitvoering omdat dan naar verwachting ook alle gronden in bezit zijn. Als de gronden nog niet allemaal in bezit zijn, wordt bekeken of er op bepaalde onderdelen al wel gestart kan worden. Het werk moet in oktober 2015 klaar zijn. Het informatiecentrum is in de even weken geopend op vrijdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Op vrijdag 19 september is het informatiecentrum voor het eerst open. Daarnaast wordt het informatiecentrum nog opengesteld op een nader te bepalen dagdeel per maand. De website www.randwegzundert.nl voorziet in het laatste nieuws. BAM Wegen heeft daarnaast een facebookpagina over de bouwwerkzaamheden geopend: www.facebook.com/randwegzundert


Televisie

ROStv Zundert brengt corso live op tv
Lokale omroep ROStv Zundert brengt het Corso van Zundert dit jaar weer live op televisie. De uitzending is te bekijken via het kanaal van ROStv Zundert en de verschillende livestreams op onze website. Omroep MAX en Omroep Brabant verzorgen dit jaar een samenvatting. De uitzending begint op zondag 7 september vanaf 12.00 uur met een samenvatting van corso 2013. Vanaf 13.30 uur zenden we live uit vanaf de Markt in Zundert. Voor de hoofdtribune zullen omroepers Ton Biemans en Koen Schyvens de wagens aan u voorstellen. Als echte kenners van het corso, vertellen zij u alles over de wagens en alles wat hierbij hoort. De interviews met de ontwerpers en presentatie is in handen van Mascha de Rooij. Het echte hoogtepunt van de live uitzending is rond 16.00 uur. Dan gaat de stoet voor de 2e keer voorbij de hoofdtribune en maken omroepers de prijzen bekend aan de bouwers. Als de eerste prijs valt, stormen de ontwerpers van de tribune af, duwers komen onder de wagen uit en bouwers komen overal vandaan, naar hun wagen om het feest mee te vieren. Dit wordt ook wel “de Zundertse jubel” genoemd. Beleef het mee, voor de televisie, in uw huiskamer zit u er bovenop! Meer informatie: www.rostv.nl

Agenda
Dinsdag 2 september 19:00
Bingo
Woensdag 3 september 10:00
Bezoek corsobestuur
Woensdag 3 september 14:30
Bezoek corsobestuur
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
randwegzundert
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 16°C    ZW 1    
 

MAX
MIN
wind
 
di

21
14
no2
wo

23
13
no3
do

24
13
o3