Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Winterconcert St. Martinus Achtmaal
    Hart van Rijsbergen
    Vogeltentoonstelling De Edelzanger
    Staat u wel eens stil bij een hulpverlening?
Lokaal nieuws
    Markt 6 op Winterwonderland
    Collecte Alzheimer Nederland
Sport
    MF1 van de Zundertse Hockeyclub Herfstkampioen


Algemeen

Winterconcert St. Martinus Achtmaal
Het Winterconcert van St. Martinus vindt plaats op zaterdag 10 december 2016. Percussiegroep en fanfare brengen die avond een gevarieerd programma van het thema draken tot moderne dansmuziek, waarbij een paar van de eigen muzikanten optreden als solist. Het begint om 20.00 uur in zaal De Toekomst, Pastoor de Bakkerstraat 19 in Achtmaal. De deuren gaan open om 19.30 uur en de entree is 5,- euro. Voor degenen die zeker willen zijn van een zitplaats kan er gereserveerd worden via voorzitter@martinusachtmaal.nl.

Hart van Rijsbergen
Op zaterdag 10 december is het weer Hart van Rijsbergen. Het startsein wordt gegeven om 18:00 uur. De kerstman rijdt weer rond in zijn arreslee en diverse ondernemers en verenigingen maken er weer een onvergetelijk evenement van. De bezoekers ontvangen een "Klûûnkaart". Daarmee kunnen ze bij alle deelnemende ondernemers een stempeltje halen. Onder de ingeleverde Klûûnkaarten worden leuke prijzen verloot. Om ca. 21.15 uur groot vuurwerk. Daarna prijsuitreiking en After Party in de Harmoniezaal.

Vogeltentoonstelling De Edelzanger
Afgelopen zaterdag en zondag hield De Eerst Zundertse Vogelvereniging "De Edelzanger" in cafe zaal Schuttershof te Klein Zundert haar 63e Tentoonstelling. Deze stond in het teken van "het "Open Zunderts Kampioenschap". De vogelliefhebbers die met 4 of meer eigen kweek vogels hebben ingeschreven komen hiervoor in aanmerking. Maar ook waren er nog kampioenen te bewonderen van de Regiotentoonstelling van Galder, Rijsbergen en Zundert. In totaal waren er 277 vogels. De Kampioenen Regionaal waren bij de Kleurkanaries Corné van Kuijck. Postuurkanaries Ad Schouwenaars. Zebravinken David Verboven. Europese Cultuurvogels Ad Schouwenaars. Kleurgrasparkieten Jan van den Broek. Overige tropen en Hybriden Louis Boudewijns. Standaardgrasparkieten Jan van den Broek. Grote parkieten Frans Raats. Stammen kromsnavels Frans Raats en stammen overige Louis Boudewijns. Eerste in het Regioklassement was Frans Raats voor Louis Boudewijns. Bij het Zunderts Kampioenschap was bij de Kanaries ook Corné van Kuijck kampioen. Zebravinken Christ Bastiaansen. Overige tropische vogels Wim Verboven. Kleurgrasparkieten Jan van den Broek. Europese cultuurvogels René Heeren. Standaardgrasparkieten Jan van den broek. Grote Parkieten gr. 21 t/m 25 Frans Raats en gr 27 t/m 28 ook Frans Raats. Bij stammen parkieten en kanaries was het Frans Raats en de overige Louis Boudewijns. Stellen kanaries Ad Vissenberg, Stellen parkieten Frans Raats. Stellen zebravinken Christ Bastiaansen en stellen overige soorten Louis Boudewijns. Het "Open Zunderts Kampioenschap" werd gewonnen door Frans Raats met 376 punten door zijn 4 beste Eigen Kweek vogels. Frans Raats had tevens de Beste vogel, Pruimkopparkiet, van de Tentoonstelling. En was ook eerste in het Algemeen klassement. Weer voor Louis Boudewijns. Wij kunnen door deze kampioenen, die vele leden van de eigen club behaalde, ook terug kijken op een geslaagde tentoonstelling. Nu komen de topvogels van onze liefhebbers elkaar weer tegen op de provinciale tentoonstelling in St. Willebrord op 17 en 18 december en ook nog op de Nederlandse kampioenschappen in de Americahal in Apeldoorn in januari 2017. Hopelijk hebben zij daar ook succes. Ik wens allen daarna nog een goede kweek en tot ziens op het volgende "Open Zunderts Kampioenschap" in december 2017.


Staat u wel eens stil bij een hulpverlening?
Je bent op straat aan het winkelen en opeens zakt je iemand in elkaar. Wat is er aan de hand en wat doe je dan? Een van je kinderen is aan het spelen en heeft een splinter in zijn voet of je bent aan het wandelen geweest in het bos en ziet ’s avonds een zwart dik bultje onder de arm bij je kind. Weet je dan wat te doen? Allemaal eenvoudige verwondingen die geleerd worden bij een opleiding voor een eerste hulp diploma. Ook is het leuk om te kunnen helpen bij een evenement, zoals een voetbal toernooi of de vakantie week van de kinderen. Fijn als je dan weet wat je kunt doen. Aanvang van de lessen. De opleiding voor eerste hulpverlener begint op maandag 9 januari 2017. Je volgt dan in ongeveer twaalf avonden van twee uur een volledige EHBO opleiding, wat wordt afgesloten met een examen. Wat is een investering van 24 uur voor een mensenleven? In de opleiding zit namelijk ook reanimeren met een AED. Nog meer een reden om deze opleiding te volgen. Verder is EHBO leuk. Vergoeding door verzorgverzekeraars. Veel zorgverzekeraars willen de kosten voor een EHBO-opleiding achteraf vergoeden. Meer informatie hierover is te vinden op onze website www.ehbo-zundert.nl Je kunt je opgeven bij EHBO vereniging Zundert, via e-mail: secretariaat@ehbo-zundert.nl

Lokaal nieuws

Markt 6 op Winterwonderland
Markt 6 staat ook dit jaar weer op Winterwonderland in Zundert 18 december van 10.00-17.00 uur. Leuke presentjes voor opa en oma om samen te genieten van de koude dagen in de winter.


Collecte Alzheimer Nederland
De jaarlijkse collecte van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Zundert 1465,86 Euro opgebracht. Alzheimer Nederland dankt alle inwoners die aan de collecte hebben bijgedragen. Bijzondere dank ook aan de collectanten die in de collecteweek, midden november, op pad zijn gegaan. Meer informatie over de collecte of collecteren: www.alzheimer-nederland.nl/collecte of tel. 030-3032502. Voor informatie over dementie of de ziekte van Alzheimer: bel de (gratis) Alzheimertelefoon 0800-5088. Verder is er elke tweede donderdag in de maand in Zundert het Alzheimer cafe.


Sport

MF1 van de Zundertse Hockeyclub Herfstkampioen
Wat een team, MF1 van de Zundertse Hockeyclub. Gezelligheid staat vooral voorop bij dit team, maar nu ze de smaak van overwinning geproefd hebben, gaan ze er echt voor om iedere week een sportief maar toch ook fanatiek wedstrijdje te spelen. Dat lukt ze echt goed. Zowel Sofie, Mila, Liene, Kim, Emma, Sarah, Floor als Sue zijn de afgelopen weken echt gegroeid in het spel. De tegenstanders moeten zich volledig inzetten om van dit gezellige team te kunnen winnen. De coaches Corné en Matt zijn mega trots op deze toppertjes. Zaterdagmorgen 3 december waren ze om 9 uur uitgenodigd voor de geplande uitwedstrijd nog even naar de Zundertse hockeyclub te komen. Wat een verassing, ze werden gehuldigd. KAMPIOEN geworden van de herfstcompetitie. Wat waren de meiden blij. Een mooie bos met snoep werd uitgereikt, maar ook de (kinder) c hampagne in echte c hampagneglazen en een mooie medaille namen ze in ontvangst. Daarna nog een kampioensrondje op een bakwagen en natuurlijk mochten de partypoppers en de muziek daarbij niet ontbreken. Kortom op de vroege morgen een echt feestje voor deze kanjers. Sofie, Mila, Liene, Kim, Emma, Sarah, Floor en Sue alvast veel succes in de lentecompetitie. Tekst en foto's: Judith Herrijgers-de Ruijter


Agenda
Donderdag 8 december 14:00
Bingo
Donderdag 8 december 19:30
Alzheimercafé Zundert
Zaterdag 10 december 14:30
Het Kaffee kerstkoor
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
Collectebus01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 8°C    ZZW3    
 

MAX
MIN
wind
 
vr

10
8
ZW 4
za

9
5
ZW 3
zo

9
6
W 4