Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Wandelevenement Achtmaal
    Anutosh schildert in Van Goghs dorp
Gemeente
    Gewijzigde openingstijden
Koninginnedag
    Gezellige Koningsdag in Wernhout
    Alles gaat door in Achtmaal, ook met Koningsdag
    Koningsdag Rijsbergen aangepast vanwege weeromstandigheden
Lokaal nieuws
    Eenmaal Andermaal
Sport
    FairPlay certificaat uitgereikt


Algemeen

Wandelevenement Achtmaal
Dit jaar is het weer zover: Wandelevenement Achtmaal. Dit jaar op zondag 15 mei a.s. Er kan gestart worden op de volgende afstanden: 40 km tussen 7:00 uur en 9:30 uur, 25 km tussen 7:00 uur en 12:00 uur, 18 km tussen 9:00 uur en 13:00 uur, 12 km tussen 9:00 uur en 14:00 uur, 7 km tussen 9.00 uur en 14:00 uur. De afstanden gaan afwisselend over verharde en onverharde wegen en door natuurgebieden. Indien gewenst kan men kiezen voor versnapering onderweg en een herinneringsmedaille na afloop. Dit jaar wordt er gestart bij Cafe Den Thuur, Achtmaalseweg 178. Vooraf inschrijven mag ook. Mail je gegevens door naar: info@wandelcomite-achtmaal.nl

Anutosh schildert in Van Goghs dorp
Van 1 t/m 29 mei 2016 exposeert Anutosh in de Van GoghGalerie de resultaten van zijn verblijf als 'artist-in-residence' in Zundert. In april werkte hij in het gastatelier van het Van GoghHuis aan een reeks schilderijen. Zijn tentoonstelling wordt geopend op zondag 1 mei om 15.00 uur en is tot met 29 mei te bezoeken van donderdag t/m zondag (12-17 uur). Anutosh (1970) won vorig jaar de eerste prijs in de ‘Van Gogh Schilderwedstrijd’. Daarom werd hij uitgenodigd een maand in Van Goghs geboortedorp Zundert te komen werken. Hier vervaardigde hij een reeks schilderijen met wonderlijke natuurtaferelen. We zien kronkelende bomen in een bovenaardse omgeving. Gedroomde landschappen die voortvloeien uit zijn fascinatie voor van Goghs schilderkunst.

Gemeente

Gewijzigde openingstijden
Gewijzigde openingstijden op 5 mei (Hemelvaartsdag) en 6 mei Het gemeentehuis, Milieustraat, Werkplein Hart van West-Brabant en buro Elz zijn op donderdag 5 mei (Hemelvaartsdag) gesloten. Op vrijdag 6 mei zijn het gemeentehuis, Werkplein Hart van West-Brabant en buro Elz gesloten. Uw afval op 5 mei (Hemelvaartsdag) Uw GFT-afval van donderdag 5 mei wordt opgehaald op vrijdag 6 mei!

Koninginnedag

Gezellige Koningsdag in Wernhout
Koningsdag 2016 begon in de gemeente Zundert traditiegetrouw in Wernhout. Burgemeester Leny Poppe-de Looff opende om 10 uur officieel de spelenkermis. Door het slechte weer waren alle activiteiten door het organiserend comité naar binnen verplaatst in het Wierenbos en ging de optocht met versierde fietsen niet door. In de middag konden de Wernhoutse kinderen laten zien wat ze kunnen, in de playbackshow. Kortom: een hele gezellige dag in Wernhout.


Alles gaat door in Achtmaal, ook met Koningsdag
In Achtmaal staat het woord 'aflasten' niet in het woordenboek. De versierde fietsenoptocht ging tussen de buien door, gewoon door met voorop fanfare Sint Martinus. De kinderen waren net op tijd weer binnen voor de spelletjes toen de regen naar beneden kwam. Voorafgaand hiervan werd Mevr. van Bedaf extra in het zonnetje gezet voor haar Koninklijke onderscheiding die ze daags voor Koningsdag mocht ontvangen. In de zaal van café de Toekomst waren er meer dan genoeg spelletjes te doen. Triple-S gaf een drukbezocht optreden weg. In de gymzaal in het MFA waren de luchtkussens opgesteld, om ook hier de kinderen droog te laten spelen. Bijzonder was de rodeostier, waarop de kinderen een ritje konden maken. Om 14:00 ging de show 8X got talent van start. Vele ouders en kinderen kwamen een kijkje nemen. Er werd afgesloten met een ballonoplating.


Koningsdag Rijsbergen aangepast vanwege weeromstandigheden
In de Koutershof in Rijsbergen sprak burgemeester Leny Poppe-de Looff alle gedecoreerden toe, die dit jaar of in een voorafgaand jaar een Koninklijke of een Gemeentelijke Onderscheiding mochten ontvangen. Harmonie St. Cecilia bracht hen een aubade. De activiteiten in het dorp waren slechts beperkt tot een ouderenmiddag in de Harmoniezaal, spelletjes bij Ut Krisje en het Kaffee en de traditionele Jeu des Boules wedstrijd in de open lucht. Omdat het programma doorging in de café's werd de St. Bavostraat ook niet afgesloten en was de inzet van verkeersregelaars niet nodig. In de avond was er een optreden van Drievoud bij Ut Krisje (in samenwerking met Jolly Jester) wat vele bezoekers trok.


Lokaal nieuws

Eenmaal Andermaal
De generale is geweest en een wervelendeshow van jonge dansers presenteren zich op een unieke lokatie. Op 29 en 30 april en 1, 6 en 7 mei kan iedereen het aanschouwen. Stichting Amateur Dans Zundert Kijk op www.stadz.nl/kaartjez.


Sport

FairPlay certificaat uitgereikt
Topscheidsrechter Danny Makkelie reikt in het bijzijn van wethouder Jan Aarts van de gemeente Zundert het KNVB|ARAG FairPlay certificaat uit aan VV Zundert Zaterdag 30 april was internationaal scheidsrechter Danny Makkelie op sportpark De Wildert aanwezig om vv Zundert het KNVB|ARAG FairPlay certificaat te overhandigen. Het certificaat is een kwaliteitskeurmerk voor profesioneel arbitragebeleid. Om het scheidsrechterprobleem tegen te gaan maakt vv Zundert al enkele jaren ‘werk van scheidsrechters’. Onder de bezielende leiding van scheidsrechtercoördinator Stefan Lammerse is het scheidsrechterskorps de laatste jaren flink gegroeid en is er een professioneel beleid opgezet. Het professionele arbitragebeleid is terug te zien in de begeleiding en opleiding van de clubscheidsrechters, de waardering en uitrusting van deze scheidsrechters en in de wijze waarop het arbitragebeleid een plek heeft gekregen binnen de vereniging. Uit handen van Danny Makkelie ontvingen alle clubscheidsrechters een professioneel scheidsrechterstenue en werd bekend gemaakt dat Danny de Zundertse scheidsrechters de komende jaren bal begeleiden met o.a. spelregelavonden. Ook scheidsrechterscoördinator Stefan Lammerse werd in de bloemetjes gezet. Daarnaast ontving hij van de KNVB een scheidsrechtercoördinatiejas in de clubkleuren zodat hij op wedstrijddagen goed zichtbaar is voor zijn "arbitrageteam". VV Zundert mag trots zijn op deze certificering. Op dit moment hebben slechts 53 clubs in geheel Nederland deze certificering mogen ontvangen, waarvan 11 in district Zuid 1. VV Zundert is daarmee de eerste gecertificeerde vereniging in deze regio en hoopt dat vele verenigingen zullen volgen.


Agenda
Dinsdag 3 mei 19:00
Bingo
Donderdag 5 mei 14:00 - 22:00
We love 2 party
Zaterdag 7 mei 20:00
Dansavond
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
oghwandeling01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 4°C    WNW 0    
 

MAX
MIN
wind
 
di

13
6
NW 4
wo

14
2
ZW 2
do

16
5
ZO 3