Home
Actueel
Telenieuws
Telenieuwsfoto's
Agenda
Website nieuws
TV
Uitzendschema
Huidige uitzending
ROStv Gemist
Info
Contact
Geschiedenis
Visie en Missie
Reageren
Agenda
Reactie
Prikbord
Felicitatie
Links
Radio

Algemeen
    Abba leeft in Zundert
    Sint-Willibrordus gaat koningschieten
    Bavofestival ter gelegenheid van 100 jaar Bavokerk
Gemeente
    Veteranen in het zonnetje bij veteranenconcert
    Vlaamse overheid onderzoekt milieueffecten ruilverkaveling
    Nieuwe afspraken over waterbeheer
     Wethouder De Beer bezoekt markt in Rijsbergen
Lokaal nieuws
    Glossy 200% Zundert gepresenteerd
Sport
    Wie danst er mee


Algemeen

Abba leeft in Zundert
Wie kent ze niet, de band ABBA. Zangeres Agnetha Fältskog, Gitarist Björn Ulvaeus, Pianist Benny Andersson en Zangeres Anni-Frid Lyngstad. In 1974 veroverde de band het Eurovisiesongfestival met het nummer Waterloo. De rest is geschiedenis. De muziek mag inmiddels als klassiek gekwalificeerd worden. Menig persoon hoort nog dagelijks de muziek door de boxen galmen. In navolging van 2017 komt er weer “De Grote ABBA Show in Zundert”. Op 7 en 8 december staan de leden van de band, bestaande uit: Bas Adriaansen: Toetsen, Bart van Bergen: Drums, Joep de Bruijn: Gitaar, Ferrie de Fauw: Zang, Gert-Jan Hereijgers: Piano, Tim Hereijgers: Bas, Frank de Meijer: Percussie, Ludo Nelemans: Zang, Eveline Sand: Zang en Lucia Walter: Zang, weer op de planken van Bij ons In het theater Zundert. 8 December was binnen een week al geheel uitverkocht en de voorverkoop van 7 december loopt ook geweldig goed. Herbeleef de muziek van de Zweedse band ABBA in Zundert door Zundertenaren.


Sint-Willibrordus gaat koningschieten
Vandaag was het dan zo ver. Cloveniersgilde Sint-Willibrordus gaat koningschieten. Het oude schuttersgilde Sint-Willibrordus is in 1681 opgericht nadat een aantal inwoners van Klein Zundert zich wilden afscheiden van Zundert. Zij wilden weer gebruik van hun eigen kerk kunnen maken (wat in die tijd verboden was). Er werd door Stadhouder Willem III geen toestemming gegeven voor een eigen dorpsbestuur maar wél voor het oprichten van een schutterij en sindsdien kent Klein-Zundert een officieel gilde. Zo’n oud gilde kent natuurlijk oude tradities en gebruiken. Een van deze gebruiken is het koningschieten. Elke vier jaar wordt er gestreden voor de titel ‘Koning’ door op een houten vogel te schieten die op 18 meter hoogte wordt gehangen. Diegene die de vogel doet vallen zal vier jaar lang koning genoemd worden en verantwoordelijk zijn voor alle schietwedstrijden. Dit jaar heeft het gilde ervoor gekozen om het strijdtoneel te verplaatsen naar de Raamberg. Afgelopen zondag 17 juni keerde het gilde terug naar de plek waar de eerste kerk ooit heeft gestaan om hier koning te komen schieten. De strijd was fel en hevig. De eerste vogel werd geschoten door Rick van den Heijkant maar werd afgekocht met een vat bier. Hij wilde geen koning worden. De tweede vogel werd geschoten door Kees van Steen. Hij wist vijf anderen de baas te zijn en vuurde het schot dat hem koning maakte.


Bavofestival ter gelegenheid van 100 jaar Bavokerk
Op vrijdag en zaterdag 22 en 23 juni vind een openlucht volks toneelspel plaats in de Pastorietuin. Met prachtig decor op unieke locatie. Als het haantje van de toren eens kon praten ', verteld over de afgelopen 100 jaar in Rijsbergen. Kaarten a 7.50 te koop bij S-computers Rijsbergen. De zondag begint met een Openlucht kerkdienst. Ter gelegenheid van 100 jaar Bavokerk wordt de mis in de mooie tuin gehouden, voor het werkelijk prachtige decor van het toneelstuk van de avond ervoor. Gregoriaans gezongen. En na afloop koffie aangeboden door kerkbestuur. In de middag het Bavofestival rond de vijver. Met medewerking van Ad Rooms van het rijke roomse leven, Trea van Kuijk als Non Kanon, en vele Rijsbergse (muziek) verenigingen met demonstraties op en rond een podium.

Gemeente

Veteranen in het zonnetje bij veteranenconcert
Ter ere van de Zundertse Veteranen, organiseert de gemeente Zundert in samenwerking met de Militaire Muziek Krijgsmacht en de Stichting Nederlandse Veteranendag: het Veteranenconcert 2018. Het Veteranenconcert vindt plaats op vrijdag 29 juni om 20.00 uur bij ''Bij ons... in Zundert'', Molenstraat 5 te Zundert. Het Veteranenconcert wordt verzorgd door Fanfare Bereden Wapens. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor maandag 25 juni via d.van.aert@zundert.nl, onder gelijke betaling via rekeningnummer NL97BNGH0285075012 onder vermelding van Veteranenconcert 2018 en vermelding adres. De toegangskaarten worden, na betaling, opgestuurd. Kaarten zijn te koop voor €10,- per persoon.

Vlaamse overheid onderzoekt milieueffecten ruilverkaveling
De Vlaamse overheid heeft ons geinformeerd over hun voornemen van een ruilverkaveling Rijkevorsel-Wortel. Dit heeft een oppervlakte van ca. 2.500 ha en situeert zich op het grondgebied van de Belgische gemeenten Rijkevorsel en Merksplas en van de stad Hoogstraten. Om de mogelijke effecten van het ontwerp van ruilverkavelingsplan op mens en milieu in kaart te brengen, is een ontwerp van plan-milieueffectrapportage opgesteld. Nederlandse burgers kunnen, net zoals de Belgische burgers, tijdens de periode van het openbaar onderzoek (van 19 juni t/m 17 augustus) opmerkingen, suggesties of bezwaren indienen bij het college van burgemeester en schepenen van Rijkevorsel, Merksplas of Hoogstraten.

Nieuwe afspraken over waterbeheer
De gemeenten Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Etten-Leur, Rucphen en Zundert hebben nieuwe afspraken gemaakt met waterschap Brabantse Delta over het gezamenlijke waterbeheer. Daarvoor ondertekenden zij op 21 juni het geactualiseerde afvalwaterakkoord tijdens een bijeenkomst over samenwerken in de waterketen in Werkendam. Deze organisaties werken samen in Waterkring De Baronie. Namens gemeente Zundert ondertekende wethouder Patrick Kok het akkoord. In het afvalwaterakkoord staan maatregelen die de gemeenten en het waterschap de komende periode nemen om de afvoer via de riolering van afvalwater en zuivering daarvan te verbeteren. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het verzamelen van het huishoudelijk en industrieel afvalwater dat daarna wordt gezuiverd door het waterschap in één van zijn rioolwaterzuiveringsinstallaties.


Wethouder De Beer bezoekt markt in Rijsbergen
Eindelijk was het moment daar. Na een periode bij de Koutershof te hebben gestaan, is de markt teruggekeerd naar het Lindekensplein; daar waar de Rijsbergse markt haar thuis jarenlang heeft gehad. Dit heugelijke moment wilde wethouder Johan de Beer niet ongemerkt voorbij laten gaan. De wethouder bezocht dinsdagmiddag de markt, waar hij gebak uitdeelde aan de aanwezigen.


Lokaal nieuws

Glossy 200% Zundert gepresenteerd
Op donderdag 21 juni is in het van Goghhuis de glossy 200% Zundert gepresenteerd. Te midden van iedereen van jong tot oud die zijn bijdrage aan het boek heeft geleverd, werden enkele 'highlights' toegelicht. In de glossy staan interviews met diverse personen, organisaties, verenigingen en bedrijven uit de verschillende dorpen van onze gemeente. Elk kerkdorp heeft een eigen verhaal en dat wordt in dit boek extra benadrukt. Ook het afscheid van de studio van ROStv in Rijsbergen wordt meegenomen. Met behulp van tekstschrijvers, een fotograaf, vormgevers en adverteerders is het boek tot stand gekomen. Het eerste exemplaar werd overhandigd door initiatiefneemster Annelies Wijnen aan burgemeester Mevr. Leny Poppe - de Looff. Het boek is gedrukt in een oplage van 10.000 en wordt huis aan huis verspreid. Binnenkort dus in uw brievenbus!


Sport

Wie danst er mee
Komende zaterdagavond 23 juni kan er weer gedanst worden. Er wordt weer een diversiteit aan muziek gedraaid door DJ Twan. Jong en oud zijn weer welkom om de beentjes te strekken Bij ons…in Zundert. De dans vloer ligt er om 20:00 uur weer gladjes bij.

Agenda
Vrijdag 22 juni 19:45
Toneel in pastorietuin
Zaterdag 23 juni 19:45
Toneel in pastorietuin
Zaterdag 23 juni 20:00
Dansavond
Meer

Volg ROS TV op TwitterVind ROS TV leuk op FacebookBekijk ROS TV op Youtube

ROStv Gemist:
ROStv Gemist
Meer..
Telenieuws foto's:
afspraakwaterschapp01
Meer..

Het weer in Zundert
Actueel: 6�C    ZZW2    
 

MAX
MIN
wind
 
wo

9
6
W 4
do

8
2
Z 6
vr

5
2
W 5